Αγαπώ την αγορά μου, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Δημοσιεύθηκε

Από 15 έως 31 Μαΐου 2015, γιορτάζουμε τις τοπικές αγορές σε όλη την Ελλάδα παρέα με τον σεφ Βασίλη Καλλίδη , τις food bloggers Μadame Ginger, Gourmelita και Funky Cook και το σεφ Γιώργο Γληνό στην Κεντρική Αγορά Αθηνών στο Ρέντη.

καλλιδης

Οι εκδηλώσεις «Αγαπώ την αγορά μου» είναι η ελληνική συμμετοχή στη διεθνή καμπάνια Love Your Local Market 2015 (www.loveyourlocalmarket.gr), στην οποία συμμετέχουν 19 χώρες και 2.000 τοπικές αγορές. Στόχος είναι η υποστήριξη των τοπικών αγορών και η ενίσχυση του ρόλου τους στην ανάπτυξη των τοπικών κοινοτήτων.

Με κεντρικό μήνυμα «Τρώμε Σωστά, Ψωνίζουμε στην Αγορά!», επιστρέφουμε στις τοπικές αγορές και εστιάζουμε στην καλή πρώτη ύλη. Στις εγκαταστάσεις της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών στο Ρέντη (Κέννεντυ 1, Αγ. Ιωάννης Ρέντη) γιορτάζουμε τη γαστρονομία μέσα από μια σειρά δράσεων: Live Cooking, γευστικές δοκιμές, εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, διαγωνισμούς, εργαστήρια και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις.

Το Σάββατο 16 Μαΐου (10:00-17:00), ο σεφ Βασίλης Καλλίδης καταφθάνει με την καντίνα του για να μας παρασύρει σε ένα midday party με άφθονο street food με τη συνοδεία του μουσικού παραγωγού Γιώργου Μουχταρίδη και του Pepper fm.

προσκληση

Μία εβδομάδα μετά, τo Σάββατο 23 Μαΐου (10:00-17:00), υποδεχόμαστε το Food Truck και το σεφ Γιώργο Γληνό, ο οποίος μας ταξιδεύει σε ιδιαίτερες γεύσεις, συστήνοντάς μας τους ποντιακούς γκεζλεμέδες. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να γευτούν γκεζλεμέδες με πατατοσαλάτα, με φέτα από ξύλινο βαρέλι, χορταρικά κ.α. ενώ παράλληλα οι food bloggers Μadame Ginger , Gourmelita και Funky Cook, παρασκευάζουν δροσερά και εύγευστα smoothies με προϊόντα της αγοράς.

Παράλληλα, στις 16 κσι στις 23 Μαΐου, υπό την επιμέλεια του Ελληνικού Μουσείου Γαστρονομίας λειτουργεί έκθεση με προϊόντα επιλεγμένων παραγωγών, κεράσματα και μικρογεύματα για το κοινό, καθώς και έκθεση Μοναστηριακής Διατροφής.

Και επειδή το φαγητό είναι πρώτα από όλα ζήτημα παιδείας και σωστής διαπαιδαγώγησης, την Παρασκευή 15 και 22 Μαΐου, η αγορά καλωσορίζει τους μικρούς της φίλους, φιλοξενώντας δημοτικά σχολεία της περιοχής, για να γνωρίσουν την υγιεινή διατροφή παίζοντας, μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ομάδας Ευπαλίνος.

Από 15 έως 23 Μαΐου, η ομάδα Stigma Lab ζωγραφίζει graffiti και αποτυπώνει το φετινό σύνθημα «Τρώμε Σωστά, Ψωνίζουμε στην Αγορά», σε ένα τοίχο 300 μ. στο χώρο της αγοράς επί της Λεωφόρου Γ. Παπανδρέου.

αγαπωτηναγοραμου

Δείτε το ολοκληρωμένο και αναλυτικό πρόγραμμα των επιμέρους δράσεων εδώ: http://www.loveyourlocalmarket.gr/program/
Περισσότερες πληροφορίες για το σύνολο της καμπάνιας και τις επιμέρους δράσεις στην Αττική και στην υπόλοιπη Ελλάδα στο: www.loveyourmarket.gr /okaa.gr
Facebook: https://www.facebook.com/www.okaa.gr
Instagram: https://instagram.com/lylmgreece/

Για να μένετε ενημερωμένοι ακολουθείτε το #Lylm2015

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα