Yogi την εποχή του διαδικτύου… oh yes! Της Άννας Σαρούκου

Να είναι άραγε τα social media που έχουν αλλάξει τις επικοινωνιακές μας δεξιότητες ή απλά πρόκειται για το πέρασμα σε μία νέα εποχή που αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού; Ιδιαίτερα κατά την τελευταία δεκαετία βλέπουμε τις αλλαγές να επιδρούν με καθοριστικό τρόπο στην καθημερινότητα μας εγείροντας ταυτόχρονα ποικίλες αντιδράσεις.

YOGA

Από τη μία είναι οι παραδοσιακές περσόνες που διαμαρτύρονται και από την άλλη η λεγόμενη new age που δείχνει να απολαμβάνει την ταχύτητα των αλλαγών. Φυσικά δεν θα μπορούσαν αυτές οι μεταβολές να μην έχουν επηρεάσει τον κόσμο της yoga στο λεγόμενο socializing επίπεδο. Λογαριασμοί facebook και instagram γεμίζουν με φωτογραφίες και quotes για wellbeing, την ίδια στιγμή που τα μεγαλύτερα στούντιο του εξωτερικού (αλλά και εντός των συνόρων πλέον) διαφημίζονται και προωθούνται μέσα από τη δυναμική των social media. Η μισή δουλειά γίνεται πλέον στον υπολογιστή, στο tablet ή το κινητό και η υπόλοιπη on the mat! Ακόμα κι αν μοιάζει χαοτικό για κάποιους, στην πορεία κι οι ίδιοι θα διαπιστώσουν πως δεν είναι. Βαθιά εισπνοή… keep calm & keep it slow!

Όλες αυτές οι πληροφορίες με το κατάλληλο φυσικά φιλτράρισμα μπορούν να αποδειχθούν ιδιαίτερα ωφέλιμες για τους λάτρεις της yoga και ακόμα περισσότερο για αυτούς που έχουν ελάχιστο ελεύθερο χρόνο. Πέρα από τις εντυπωσιακές φωτογραφίες yogi που μπορεί να βρεθούν μπροστά μας, δίνεται πια απλόχερα η δυνατότητα να περιηγηθεί κανείς σε ιστοσελίδες σχετικού περιεχομένου, σε συνομιλίες με διεθνούς φήμης yoga instructors ή ακόμα καλύτερα να επιλέξει κι ένα online class της αρεσκείας του. Είναι η λεγόμενη δύναμη των μέσων που κάνει κάποιες αποστάσεις να φαίνονται πραγματικά ανύπαρκτες. Όλο αυτό βέβαια κρύβει πίσω του μία διαρκή έρευνα και μία δεύτερη ανάγνωση για κάθε τι που συναντάει κανείς μπροστά του εντός του διαδικτύου.
Βρισκόμαστε ξεκάθαρα στην εποχή της δικτύωσης και της αυτοτροφοδοτούμενης μιντιακής κοινωνικοποίησης, η οποία ζητάει ή ακόμα καλύτερα απαιτεί μία έντονη διαδικτυακή εξωστρέφεια. Η φιλοσοφία της yoga πάλι καλλιεργεί τη συνείδηση στο παρόν, την ισορροπία και την ηρεμία που μοιάζει τόσο απαραίτητη στον 21ο αιώνα. Μας χαρίζει πολύτιμες παύσεις από την όποια ταχύτητα των ημερών, υπενθυμίζοντας στον καθένα ξεχωριστά πως κάθε σκέψη ή συναίσθημα σωματοποιείται και αποτυπώνεται επάνω μας. Το ταξίδι της yoga αποτελεί μία προσωπική και συνειδητή εργασία πρώτα από όλα με τον εαυτό μας. Ωραία τα post και οι followers, αλλά αυτό που προέχει είναι η προσωπική γαλήνη, the balancing. Άλλωστε αυτό που υπάρχει μέσα ακτινοβολεί προς τα έξω.

Ο νέος τρόπος yoga communication αποτελεί γεγονός κι έχει πολλά πράγματα να προσφέρει και να διδάξει σε όλους, φτάνει να μην χάσουμε το εσωτερικό ταξίδι… Περιηγηθείτε σε αγαπημένα yoga blogs, accounts, προφίλ και σελίδες αλλά μην ξεχάσετε να ξετυλίξετε το στρωματάκι σας… Από εκεί αρχίζουν όλα! Glam yoga inside & outside!
#Namaste

Published by

'Αννα Σαρούκου

H Άννα Σαρούκου γεννήθηκε το 1990 και από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον κλασικό αθλητισμό και τις παραστατικές τέχνες. Τα τελευταία χρόνια ασκείτε συστηματικά στη yoga, ενώ τον Φλεβάρη του 2015 ολοκλήρωσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Δασκάλων Hatha Yoga RYT 200 (Yoga Alliance) και τον Ιούνιο του 2016 πιστοποιήθηκε ως kids yoga instructor (Flower Kids Yoga - module I). Μέσω της ενασχόλησής της με τη yoga ανακάλυψε πως οι προηγούμενες σπουδές της πάνω στις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες μπορούν να συνδυαστούν σε πλήρη αρμονία με την αγάπη, τη μαθητεία και τη διδασκαλία της yoga. Συνεργαζόμενη κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι ετών με εταιρίες και ανεξάρτητους οργανισμούς εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά θεωρεί ότι η πηγή της έμπνευσης και της δημιουργικότητας τόσο σε ένα πλήρες μάθημα yoga, όσο και σε απλές καθημερινές ενασχολήσεις προκύπτει από απλά βλέμματα και ειλικρινή χαμόγελα. Παρακολουθεί όσο συχνότερα μπορεί workshops, μαθήματα και σεμινάρια γύρω από την πρακτική και τη διδασκαλία της yoga, ενώ αναζητά διαρκώς νέες γνώσεις και εμπειρίες γύρω από αυτό το μονοπάτι. Έχει σπουδάσει Επικοινωνία, Μέσα & Πολιτισμό στο Πάντειο Παν/μιο, έχει παρακολουθήσει συνέδρια που αφορούν στην εξέλιξη των τεχνών μέσα από τη σύγχρονη εποχή και τα νέα μέσα, ενώ έχει εργαστεί στο ραδιόφωνο και τον ηλεκτρονικό τύπο. Στις κύριες ενασχολήσεις της συνυπάρχουν οι αγάπες για τις πολυπολιτισμικές κουλτούρες, η διαρκώς μετακινούμενη κοινωνία και ο τρόπος που εν τέλει όλα αυτά εκφράζονται και αποτυπώνονται επάνω στο κάθε σώμα… Εκεί εισέρχεται και η yoga ολοκληρώνοντας αυτό το συνεχές ταξίδι…
Prev Το προφίλ της εβδομάδας 23 ως 29 Ιανουαρίου 2017, από τον Πέρρη Κρητικό
Next Δυνατό το ‘’Moonlight’’, του Πάνου Λιάκου