Yoga is your time out, Αγκαλιάζοντας την καρδιά του Απρίλη, της Άννας Σαρούκου

Βαδίζοντας στο ξεκίνημα της νέας εβδομάδας με αισιοδοξία, αλλά ίσως και λίγο απορροφημένοι από την αναγέννηση της φύσης και την αδιάκοπη αλλαγή καταστάσεων και συναισθημάτων, ερχόμαστε να χαρίσουμε μία μεγάλη αγκαλιά σε εμάς τους ίδιους, αλλά και στους γύρω μας.

Yoga time

April’s spring flow! Είναι αυτή η λεγόμενη εποχή του ξύλου, όπου τα δέντρα μας καλούν να ακολουθήσουμε τη φυσική ροή των πραγμάτων. Αφού αφήσουμε για τα καλά πίσω μας οποιοδήποτε κατάλοιπο μας άφησε ο χειμώνας μπορούμε να ασχοληθούμε με εκείνη την υπέροχη στιγμή όπου συνειδητοποιούμε πως όλα θα πάνε καλά, όλα θα κυλάνε και θα συνεχίσουν να κυλάνε αρμονικά. Το μόνο για το οποίο χρειάζεται να προσπαθήσουμε -με ευγένεια πάντα- είναι να συνδεθούμε λίγο περισσότερο με την αναπνοή, το σώμα, την ίδια μας την ύπαρξη, αναζητώντας τη μαγική συνάντηση του φυσικού και συναισθηματικού μας σώματος. Μπορούμε να προετοιμαστούμε σταδιακά για αυτό επιδιώκοντας να βιώσουμε από κοντά αυτήν την άνθιση που θα μας συνδέσει και με την κατάδική μας bloom day!

Ας βάλουμε στην καθημερινότητα μας έναν 10λεπτο περίπατο, είτε στον ελεύθερο μας χρόνο, είτε αν αυτό παραείναι απαιτητικό για τη συγκεκριμένη περίοδο της ζωής μας μπορούμε να κάνουμε μία tricky κίνηση και να συνδυάσουμε αυτό το προσωπικό μας δεκάλεπτο καθώς πηγαίνουμε στη δουλειά. Με μία αλλαγή όμως. Αποφεύγοντας όλες τις συνήθεις διαδρομές που κάναμε μέχρι πρότινος. Γιατί όχι να δοκιμάζαμε να δημιουργήσουμε μία νέα πορεία, στρίβοντας από άλλο στενό ή επιλέγοντας τελείως άλλη προσέγγιση του τελικού μας στόχου. Ίσως εκπλαγούμε από αυτό που θα ανακαλύψουμε. Ενδεχομένως να υπάρχουν γραφικά σπιτάκια που δεν είχαμε προσέξει ποτέ κι ας ήταν τόσο κοντά, ένα όμορφο φυσικό τοπίο ή ακόμα και μία ιδιαίτερη urban παρέμβαση. Δημιουργούμε δηλαδή ένα παιχνίδι παρατήρησης το οποίο αρχικά ξεκινάει από έξω. Έπειτα μπορούμε να σκεφτούμε για λίγο με τον εαυτό μας πως αυτή η μικρή διαφοροποίηση στη ροή της ημέρας μπορεί να μας δώσει μία νέα οπτική. Άλλωστε αυτό που συχνά συμβουλεύουν coachers μεγάλων εταιριών είναι η προσωπική μεταμόρφωση του καθενός να έχει ως αφετηρία μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα, όπως πολύ απλά η μετακίνηση κάποιων προσωπικών αντικειμένων στον χώρο μας. Έτσι, σταδιακά ο εγκέφαλος απεγκλωβίζεται από την ρουτίνα και μπορεί να επεξεργαστεί καλύτερα τις νέες πληροφορίες. Οπότε… Let’s do it!

Φυσικά αν σε όλο αυτό το πρόγραμμα μπορούμε να εντάξουμε μία εβδομαδιαία βόλτα σε ένα πάρκο ή πλάι στη θάλασσα θα νιώσουμε ακόμα πιο βαθιά αυτήν την έννοια της αλλαγής, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τη γαλήνη της φύσης. Αλλά ας κάνουμε ένα βήμα τη φόρα κι ας νιώσουμε την αρετή της ευγνωμοσύνης ακόμα και με κάτι που ίσως φαντάζει ασήμαντο. Let’s find out yoginis!
Βαθιά εισπνοή ~ βαθιά εκπνοή με την επίγνωση πως αν είμαστε καλά όλα θα πάνε καλά!

Βουτιά λοιπόν με αυτήν την φωτεινή διάθεση κι ένα μεγάλο χαμόγελο επάνω στο yoga mat μας. Οποιαδήποτε χρονική στιγμή κι αν υλοποιούμε συνήθως την πρακτική μας, μπορούμε αυτές τις μέρες να δοκιμάσουμε να εντάξουμε και λίγα λεπτά κατά τις βραδινές ώρες. Καθ’ ότι η άνοιξη δημιουργεί συχνά ενθουσιασμό και υπερδραστηριότητα από την αναγέννηση της φύσης ένα ήρεμο δεκάλεπτο εσωτερίκευσης και ήρεμης αναπνοής yoga relaxing session λίγο πριν ξαπλώσουμε θα έχει αδιαμφισβήτητα ευεργετική επίδραση επάνω μας. Θα μας βοηθήσει να γειώσουμε και να εξισορροπήσουμε την ενέργεια όοολης της ημέρας και να απολαύσουμε ακόμα περισσότερο τη βραδινή γαλήνη του ύπνου.
Today it’s the day! Ας ξεκινήσουμε αυτό το μικρό ταξίδι μέσα στην άνθιση και καλή μας εβδομάδα! Namaste!

* Song of the week: Leftover Cuties – You are my sunshine

Οι Δευτέρες έχουν πάντα μια γλυκιά ανυπομονησία για τη ροή της εβδομάδας και πόσο μάλλον αν πρόκειται για την ανυπομονησία των διακοπών! Αυτές οι μέρες χαρακτηρίζονται από ένα διαφορετικό ρυθμό, καθώς ο περισσότερος κόσμος ετοιμάζεται για να επισκεφθεί κάποια τοποθεσία λίγο κοντύτερα στη φύση και να αφήσει για λίγο εκτός τις καθημερινές του ασχολίες.

Published by

'Αννα Σαρούκου

H Άννα Σαρούκου γεννήθηκε το 1990 και από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον κλασικό αθλητισμό και τις παραστατικές τέχνες. Τα τελευταία χρόνια ασκείτε συστηματικά στη yoga, ενώ τον Φλεβάρη του 2015 ολοκλήρωσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Δασκάλων Hatha Yoga RYT 200 (Yoga Alliance) και τον Ιούνιο του 2016 πιστοποιήθηκε ως kids yoga instructor (Flower Kids Yoga - module I). Μέσω της ενασχόλησής της με τη yoga ανακάλυψε πως οι προηγούμενες σπουδές της πάνω στις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες μπορούν να συνδυαστούν σε πλήρη αρμονία με την αγάπη, τη μαθητεία και τη διδασκαλία της yoga. Συνεργαζόμενη κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι ετών με εταιρίες και ανεξάρτητους οργανισμούς εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά θεωρεί ότι η πηγή της έμπνευσης και της δημιουργικότητας τόσο σε ένα πλήρες μάθημα yoga, όσο και σε απλές καθημερινές ενασχολήσεις προκύπτει από απλά βλέμματα και ειλικρινή χαμόγελα. Παρακολουθεί όσο συχνότερα μπορεί workshops, μαθήματα και σεμινάρια γύρω από την πρακτική και τη διδασκαλία της yoga, ενώ αναζητά διαρκώς νέες γνώσεις και εμπειρίες γύρω από αυτό το μονοπάτι. Έχει σπουδάσει Επικοινωνία, Μέσα & Πολιτισμό στο Πάντειο Παν/μιο, έχει παρακολουθήσει συνέδρια που αφορούν στην εξέλιξη των τεχνών μέσα από τη σύγχρονη εποχή και τα νέα μέσα, ενώ έχει εργαστεί στο ραδιόφωνο και τον ηλεκτρονικό τύπο. Στις κύριες ενασχολήσεις της συνυπάρχουν οι αγάπες για τις πολυπολιτισμικές κουλτούρες, η διαρκώς μετακινούμενη κοινωνία και ο τρόπος που εν τέλει όλα αυτά εκφράζονται και αποτυπώνονται επάνω στο κάθε σώμα… Εκεί εισέρχεται και η yoga ολοκληρώνοντας αυτό το συνεχές ταξίδι…
Prev Hopwave: Οργανώνοντας τις ημερήσιες κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά, της Κατερίνας Σταματελοπούλου
Next Το προφίλ της εβδομάδας 24 έως 30 Απριλίου, από τον Πέρρη Κρητικό