To Trio Macchiato είναι… γεγονός, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

1496967_867354143307998_400046351_n

Σας έχω πει πολλές φορές τους λόγους που αγαπώ τη δουλειά μου, αυτό το «γύρι-γύρι» (όρος της γιαγιάς μου) που κάνω σε κουζίνες, ανάμεσα σε νοστιμιές, που μιλάω με σεφ, με μικρούς παραγωγούς, επισκέπτομαι μονάδες παραγωγής, μεγάλα εργοστάσια και λοιπά. Αλλά νομίζω το πιο συναρπαστικό κομμάτι, είναι αυτό της δοκιμής νέων προϊόντων, πριν καν βγουν στην αγορά. Είναι αυτό που δεν ξέρεις τι σε περιμένει, που κάποιοι κρέμονται από τα χείλη σου για να τους πεις την άποψή σου, όχι γιατί είσαι κανένας μεγάλος και τρανός αλλά γιατί είσαι η φωνή του μέσου καταναλωτή και μόνο αυτή μετράει πραγματικά. Και γιατί ίσως έχεις δοκιμάσει μερικές γεύσεις παραπάνω και με τον καιρό εκπαιδεύεται η γεύση σου. Για μένα είναι μεγάλη τιμή όταν κάποιος με καλεί να δοκιμάσω νέα προϊόντα και πάντοτε θα λέω τη γνώμη μου με απόλυτη ειλικρίνεια και σεβασμό προς τους υπόλοιπους καταναλωτές.

Μια τέτοια περίπτωση ήταν και η χτεσινή μου δοκιμή στα Starbucks Γλυφάδας, όπου ο χαμογελαστός Φίλιππος μου πρόσφερε τις δύο νέες γεύσεις Macchiato που πρόκειται να βγουν στην αγορά μέσα στον Μάρτιο. Πρόκειται για την hazelnut και την vanilla που έρχονται να συμπληρώσουν, παρέα με την γνωστή αγαπημένη caramel, την πιο νόστιμη τριλογία, το «Trio Macchiato». Νομίζω ότι πολλοί fans των starbucks θα έχουν αναρωτηθεί κατά καιρούς, γιατί δεν υπάρχει άλλη γεύση, παρά μόνο αυτή της καραμέλας. Τουλάχιστον εγώ είχα αναρωτηθεί και ευτυχώς πλέον θα έχουμε στη διάθεσή μας και άλλες δυο. Βέβαια, αυτό καταντάει τρίλημμα, αλλά θα το αντέξουμε…

1970407_876853455691400_1279675942_n

Macchiato στα ιταλικά, σημαίνει ‘’λερωμένο’’ και πράγματι, όταν ο espresso προχωρά και συναντά το γάλα, η όψη του ροφήματος μοιάζει λερωμένη. Δεν θα κρύψω την προτίμησή μου στην hazelnut γεύση και δεν μπορώ να μην πω ότι το συγκεκριμένο ρόφημα το προτιμώ κρύο, ακόμα και μέσα στον χειμώνα, αλλά γούστα είναι αυτά και οι εξυπηρετικοί baristas είναι εκεί για να σας προτείνουν αυτό που ταιριάζει στα δικά σας.

Και με αφορμή αυτό το γεγονός, να πω ότι τα Starbucks γενικά τα θαυμάζω σαν μοντέλο επιχείρησης, γιατί σε όλα τους τα καταστήματα έχουν χαμογελαστό και χαρούμενο προσωπικό, κάτι που είναι πιο σημαντικό και από τις γεύσεις, στην τελική. Εδώ και χρόνια τα μαγαζιά αυτά έχουν γίνει το καταφύγιό μου. Κάθομαι με τις ώρες στις άνετες πολυθρόνες και δουλεύω στο laptop, ενώ παράλληλα ακούω υπέροχους jazz ήχους. Και κατά καιρούς με κερνάνε και το κρουασανάκι μου «για να συνεχίσετε τη δουλειά σας με όρεξη». Με λίγα, απλά βήματα και χωρίς τσιγκουνιές, χτίζεις τις καλύτερες επιχειρήσεις.

Published by

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Prev Ο Λύκος του Τσίρκου! Του Νίκου Χατζηκάλφα
Next Frank Sinatra: φροντίζοντας το ερωτικό του «μητρώο», του Βαγγέλη Γεωργίου