To ραντεβουδάκι που έριξε την Ku Klux Klan(Μέρος Β’), του Βαγγέλη Γεωργίου

Για να βγήκε δεύτερο ραντεβού μαζί του μάλλον πρέπει να ταν σε καλό “δρόμο” ο David ο οποίος την φλέρταρε φαρδιά – αν και δεν ήταν και κανένα oμορφόπαιδο εδώ που τα λέμε. Η Madge λοιπόν, ήταν μια μελαχρινή δασκάλα που δεν είχε πατήσει καλά καλά τα 30 και δούλευε στο υπουργείο παιδείας –ας το πούμε- της Πολιτείας της Ιντιάνα διδάσκοντας αναλφάβητους ενήλικους αλλά και μικρά μαυράκια λίγα κολλυβογράμματα. Οι ΗΠΑ του 1924, από τότε, δεν ήταν σε όλα “υπερδύναμη”.

Ίσως να πήγαιναν όλα καλά στο δεύτερο αυτό ραντεβού αλλά ο David τα τίναξε όλα στον αέρα όταν αποκάλυψε στην δασκαλίτσα την ιδιότητα του. Ο David Stephenson ήταν ο Μεγάλος Δράκος της Κου Kλουξ Κλάν στην Ιντιάνα διορισμένος από τον Αυτοκρατορικό Μάγο Hiram Wesley Evans. Οι δύο τους ήταν ένα πανίσχυρο δίδυμο που χάρη στις οργανωτικές τους δυνατότητες γιγάντωσαν την ΚΚΚ απότομα. Τώρα βέβαια δεν ξέρω αν της έκατσε τίποτα στο λαιμό ακούγοντας όλα αυτά η Madge αλλά χωρίς χάσιμο χρόνου πήρε τη τσαντούλα της και έφυγε λέγοντας του “τέλος”.

Αυτός όμως δεν το έβαλε κάτω και μετά από λίγο καιρό της ζήτησε να ξαναβγούνε, δήθεν για να της προτείνει μια δουλειά. Το θηλυκό χαϊβάνι τσίμπησε και όταν συναντήθηκαν αυτός την ανάγκασε να κατεβάσει τόσο ουίσκι που λιποθύμησε. Όταν συνήλθε βρέθηκε ξαφνικά μαζί με τον David και τους μπράβους του στο προσωπικό του τρένο για το Σικάγο. Οι απανωτοί βιασμοί και οι δεκάδες δαγκωματιές σε όλο της το κορμί την έκαναν να πάρει στα μουλωχτά 6 χάπια χλωριούχου υδράργυρου για να δώσει τέρμα στο μαρτύριο. Όταν ο «ιππότης» David την είδε μετά από λίγο να ξερνάει αίματα ανησύχησε, όχι επειδή την είδε Μπεν Χούρ, αλλά για να μην μπλέξει με αστυνομίες. Έτσι έβαλε τους μπράβους του να την πάνε σπίτι της, χωρίς να εξηγήσουν στους γονείς της τι και πως. Απλά πράγματα, ένα καβγαδάκι ανάμεσα στο ζευγάρι.

Η κοπέλα έχοντας λίγες δυνάμεις και ακόμα λιγότερο χρόνο ζωής έγραψε στην μητέρα της σε χαρτί τι πραγματικά συνέβη για να χρησιμοποιηθεί ως κατάθεση. Στις 14 Απριλίου του 1925 ξεψύχησε και στις 16 Νοεμβρίου του ίδιου χρόνου ο David θα περνούσε τις πόρτες των φυλακών καταδικασμένος για φόνο δευτέρου βαθμού εις ισόβια.

Όταν ο αμερικανικός λαός έμαθε για το περιστατικό έφριξε τόσο, που τα ποσοστά της ΚΚΚ υποχώρησαν σε τέτοιο βαθμό που η οργάνωση δεν συνήλθε ποτέ πια. Βέβαια και ο David ήταν τόσο πιστός στις «κουκ» ιδέες του που ξέρασε στις αρχές, την δυσωδία και τις διασυνδέσεις της οργάνωσης με τα δύο μεγάλα κόμματα ξεσκεπάζοντας ένα σωρό σκάνδαλα.

Η επιλογή μιας λευκής δασκάλας έγχρωμων παιδιών να βγει ραντεβουδάκι με τον ισχυρότερο ρατσιστή του Μεσοπολέμου στις ΗΠΑ, αποτέλεσε το τέλος μιας νέας ζωής αλλά και μιας οργάνωσης. Δηλαδή το λάθος της δασκάλας να βγει και τρίτη φορά με το εν λόγω άτομο –γιατί άραγε;- απάλειψε το λάθος εκατομμυρίων αμερικανών που υποστήριξαν την ΚΚΚ; Οι μάζες μόνο θέλουν Ιφιγένειες…

Published by

Βαγγέλης Γεωργίου

O Βαγγέλης Γεωργίου είναι ερευνητής δημοσιογράφος. Είναι δημιουργός του ιστότοπου δημόσιας διανόησης greeklish.info. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία (Πάντειο Παν/μιο), Δημοσιογραφία στο Εργαστήρι Δημοσιογραφίας ενώ είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών. Έχει εργαστεί στο Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών και αργότερα στην τηλεόραση (εκπομπή "Πρωταγωνιστές"). Είναι αρχισυντάκτης στο slpress.gr του Σταύρου Λυγερού.
Prev Έχω παιδί που δίνει πανελλαδικές... Και;, της Αναστασίας Κορινθίου
Next Πώς ο Γούντι Άλεν μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας