The Expendables Saga, του Νίκου Χατζηκάλφα

expendables_2_the_last_supper-wide

Ναι, οκ, φοβερή η Αντέλ! Ναι, μαγική η Μελαγχολία του ναζιστή! Ναι, οκ, πολύ γλυκιά η Αμελί, και οι Ζωές των Άλλων… πολύ μυστηριακή ταινία και άλλα τέτοια. Όμως, είναι στιγμές που η πολλή κουλτούρα καταναλώνει την φαιά ουσία σου πιο πολύ από τον Cartman και τα Cheesy Poofs. Όποτε, χρειάζεσαι μια-δύο φορές να αράξεις με τους φίλους σου, να παραγγείλεις τα χειρότερα σκουπίδια από το πιο φτηνό deliverάδικο, και να δεις μια μπούρδα! Μπούρδα, όμως, άξια συζήτησης. Όχι σαν το Wolverine, που ήταν ένα χασμουρητό και μια χλαπάτσα μαζί.

Το Τhe Rescue, λοιπόν, έρχεται η Dream Team των 80s όχι μόνο για να ισοπεδώσουν κάθε εγκεφαλικό σου κύτταρο, αλλά και για να σε κάνουν να γελάσεις χωρίς ενοχές! Όταν ήμαστε μικροί πάντα φανταζόμασταν μια ομάδα όλων των Action Heroes μαζί, να κάνουν τα βουνά πεδιάδα με μια ματιά! Ήρθε ο γνωστός «Αρπακόλλας» Stallone να κάνει τα όνειρα μας πραγματικότητα!

Expendables, κύριοι, και τα μυαλά στο μπλέντερ! Όλοι είναι μέσα! Ο Άρνι, ο Willis, ο Statham, ο Ρώσος από το Ρόκυ (έλα που θες και όνομα), ο Mickey Rourke (ή τέλος πάντων κάποιος που του μοιάζει), o Jet Lee, o Van Damme και φυσικά ο ανυπέρβλητος Chuck. Μην περιμένετε σενάρια και οτιδήποτε έχει σχέση με συνοχή. Να περιμένετε μόνο όρθιες μπριζόλες να κάνουν χαβαλέ και ακομπλεξάριστα αστεία, σ’ ένα συναγωνισμό για την πιο cheesy ατάκα. Όλο το σκηνικό ξεκίνησε με μια ιδέα του Sly, που είχε τρελή επιτυχία στο πρώτο μέρος της τριλογίας και συνεχίστηκε – ως όφειλε – σ’ ένα sequel που ήταν ακριβώς αυτό που περίμενες. Στην πρώτη ταινία ήταν λίγο ασυντόνιστο το πράμα, γιατί πολύ απλά ο «κακός» δεν ήταν ο Van Damme, όπως στο δεύτερο! Ο Van Damme φαίνεται ότι διασκεδάζει full και το guestαριλίκη του Chuck Norris απλά μεγιστοποιεί την απόλαυση.

968full-the-expendables-3-poster

Γενικά, οι ταινίες είναι η επιτομή της ένοχης απόλαυσης και υπάρχουν σκηνές που μένεις μ’ ένα ηλίθιο χαμόγελο, να λες “μπορώ να πεθάνω τώρα με όλους τους αγαπημένους μου μπροστά μου, και μιάμιση pizza στο στομάχι μου!”. Και επειδή είχαμε να δούμε καλύτερο sequel από την πρώτη ταινία από την εποχή του Νονού, εννοείται πως γυρίζεται και τρίτο μέρος. Το καλοκαίρι, λοιπόν, στην παρέα προστίθενται οι Mel Gibson, Harrison Ford, Wesley Snipes (επιτέλους!) και Antonio Banderas, που δεν έχω καταλάβει ακόμα γιατί θεωρείται action hero αυτός ο συνδυασμός Enrique Iglesias και Shia LaBeouf (έρχεται η ώρα σου για κράξιμο κι εσένα). Λείπουν ακόμα όμως μερικοί που θα τους επιλέγαμε με κλειστά μάτια, όπως ο Neo (Ο Neo όμως, όχι η βλακόφατσα ο Reeves), o Clint Eastwood, o Danny Trejo, ο μέγιστος Steven Segal και όλοι οι James Bond! Όλοι όμως, και ο 85χρονος Sean Connery! Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, οπότε περιμένουμε και το Expendables 4, όπου πιστεύω θα αναστήσουν και τον Bruce Lee.

Published by

Νίκος Χατζηκάλφας

Ο καημένος ο Μιχαλάκης ο Jackson δεν ήξερε ότι την μέρα που έκανε πάταγο με τον Billie jean θα γεννιόταν στην Αθήνα, ο απόλυτος πολέμιος των απανταχού φλώρων. Μεγαλώνοντας με Ιταλικά και βιολί ευτυχώς κατάλαβα γύρω στα 20 ότι όλα είναι σχετικά και το θεαθήναι είναι το αγαπημένο σπορ των ανθρώπων. Τελείωσα τη σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών στα 7 χρόνια όπως όφειλα σαν γνήσιος Έλληνας φοιτητής Πολυτεχνείου. Κατά τη διάρκεια των σπουδών ασχολήθηκα με το ραδιόφωνο του Πολυτεχνείου που έπαιζα έντεχνα σε μια μουσική περίοδο που πολύ θα ήθελα να ξεχάσω.
Prev "Μεσσιανισμός" και ψυχική ελευθερία! του Γιώργου Κουμέντου
Next Here comes the spring again, της Εμμανουέλας Κόκκαλη