TEDxUniversityofPiraeus: Ομιλητής και ο Κώστας Βουτσάς

tedxuniversityofpiraeus-flust.gr

Το TEDx University of Piraeus οραματίζεται να αποτελέσει το έναυσμα για δράση,προσφορά και θετική σκέψη στη νεανική κοινότητα. Σκοπός είναι να εδραιωθεί σαν θεσμός στο πανεπιστήμιο και να γίνει γνωστό στην κοινωνία για το έργο του.

To TEDxUniversityofPiraeus είναι ένας ανεξάρτητος οργανωμένος φορέας στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, που προσπαθεί να δημιουργήσει μια μοναδική εμπειρία, όπου στοχαστές από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο είναι έτοιμοι να μοιραστούν τις προσωπικές τους ιδέες μέσα από τις οποίες παθιάστηκαν.

Σκοπός του είναι να συγκεντρώσει, ιδεαλιστές της ανθρωπότητας, οραματιστές του μέλλοντος και εκπαιδευτικούς με προοδευτική σκέψη, όπου θα είναι έτοιμοι να εμπνεύσουν και να δώσουν τα σκήπτρα της δύναμης στους νέους για να ηγηθούν τούτο τον κόσμο, τολμώντας να κάνουν τις ιδέες τους πράξη.

Ελπίζει ότι στο συνέδριο, η διαφορετική ομάδα από φοιτητές, διδάσκοντες και αποφοίτους παρόντες θα είναι σε θέση να μάθουν ο ένας από τον άλλο, τόσο ως ομιλητές και συμμετέχοντες, και θα αφήσει τροφή για σκέψη με στόχο τη βελτίωση του δημιουργικού συλλογικού μας μέλλοντος.

Η TED είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που αφιερώνεται σε ιδέες που αξίζουν να διαδοθούν. Ξεκίνησε ως ένα τετραήμερο συνέδριο στην Καλιφόρνια πριν από 25 χρόνια, έχει αναπτυχθεί για να υποστηρίξει τον κόσμο που αλλάζει ιδέες με πολλαπλές πρωτοβουλίες.

Το ετήσιο συνέδριο TED προσκαλεί κορυφαίους στοχαστές και οραματιστές του κόσμου να μιλήσουν για 18 λεπτά κατάγράφοντας τις ομιλίες τους με σκοπό τη δωρεάν διάθεσή τους στο TED.com. Στους TED ομιλητές περιλαμβάνονται οι Bill Gates, Al Gore, Jane Goodall, Elizabeth Gilbert, Sir Richard Branson, Nandan Nilekani, Philippe Starck, Ngozi Okonjo-Iweala, Isabel Allende και ο πρώην Πρωθυπουργός της Βρετανίας Gordon Brown. Το ετήσιο συνέδριο TED λαμβάνει χώρα στο Long Beach της Καλιφόρνια, με ταυτόχρονη μετάδοση στο Palm Springs. Επιπρόσθετα, TEDGlobal πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Εδιμβούργο, Ηνωμένο Βασίλειο. Πρωτοβουλίες της TED αποτελούν το TED.com, όπου νέα TEDTalks αναρτώνται καθημερινά, και το Ανοικτό Πρόγραμμα Μετάφρασης, το οποίο παρέχει υπότιτλους και διαδραστικές μεταγραφές καθώς και τη δυνατότητα να γίνουν μεταφράσεις των TEDTalks από εθελοντές σε όλο τον κόσμο.

H TED έχει ιδρύσει το ετήσιο TEDPrize, όπου εξαιρετικά άτομα με την επιθυμία να αλλάξουν τον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν τις επιθυμίες τους σε δράση, καθώς και το TEDx, το οποίο προσφέρει σε άτομα ή ομάδες έναν τρόπο για να φιλοξενήσει τις τοπικές, αυτο-οργανωμένες εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο. Επίσης, το πρόγραμμα TEDFellows, βοηθάει άτομα από όλη την υφήλιο που έχει παγκοσμίως καινοτόμες ιδέες να γίνουν μέρος του TED Community και, με τη βοήθεια τους, να διογκώσουν τα αξιοσημείωτα έργα και τις δραστηριότητες τους.

Σχετικά με το TEDx= ανεξάρτητα οργανωμένη εκδήλωση

Δημιουργήθηκε στο πνεύμα της αποστολής του TED, “ιδέες που αξίζουν να διαδοθούν”. Το πρόγραμμα TEDx έχει σχεδιαστεί για να δώσει στις κοινότητες, τις οργανώσεις και τα άτομα την ευκαιρία για να προωθήσουν μεσω του διαλόγου, TED εμπειρίες σε τοπικό επίπεδο. Οι TEDx εκδηλώσεις είναι πλήρως συντονισμένες και προγραμματίζονται ανεξάρτητα, με βάση την κοινότητα. Από το Νοέμβριο του 2011, πάνω από 2.000 TEDx γεγονότα έλαβαν χώρα σε όλο τον κόσμο.

 Οι ομιλητές στο TEDxUniversityofPiraeus:

Κώστας Βουτσάς | Ομιλητής
Δρ. Μαριλένα Φατσέα | Ομιλήτρια
Παναγιώτης Καζάνης | Ομιλητής
Χρήστος Νικολής | Ομιλητής
Ειρήνη Χειρδάρη | Ομιλήτρια
Δρ Ιωάννης Μ. Καλογεράκης | Ομιλητής
Γιάννης Λαούρης | Ομιλητής
Αχιλλέας Σταματιάδης | Ομιλητής

Πότε: 26-4-2014

Πού: Δημοτικό θέατρο Πειραιά

Μάθετε τα πάντα για το tedxuniversityofpiraeus εδώ

facebook
Δείτε το επίσημο trailer του +TEDxUniversityof Piraeus 2014!

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev greeklish.info: Το ερυθρόλευκο ποτάμι
Next Αναστασία Κορινθίου: Το βιβλίο της «OMEΡΤΑ», μεταφέρεται στον κινηματογράφο με διάσημους πρωταγωνιστές