Tα γλυκόπικρα βάσανα της τεχνητής επικοινωνίας, της Κικής Τσακίρη

Είναι πασιφανές πως η τεχνολογία κι η επιστήμη εκτός από τις Xιροσιμές, προσφέρει και ποιότητα ζωής σε άτομα που σε άλλες εποχές δεν θα μπορούσαν να ζήσουν.

Με το διοφθαλμικό σύστημα επικοινωνίας που απέκτησα πριν 2 χρόνια με την ενίσχυση φίλων, δηλαδή να γράφω με τα μάτια, διατηρώ την αυτονομία και ελευθερία μου κι ας γνωμάτευσε το ανώτατο συμβούλιο υγείας του ΕΟΠΥΥ, ότι τέτοια συστήματα δεν ανακουφίζουν την νοσηρή κατάσταση του ασθενή και δεν τα παρέχει. Μάλλον στον ιδεατό κόσμο που ζουν, οι νοσηλευτές διαβάζουν την σκέψη του ασθενή, πού θέλει να τον ξύσουν, πού πονάει, αν διψά ή πεινά, αν κρυώνει ή ζεσταίνεται και τόσα άλλα που δεν δίνουμε σημασία όταν είμαστε όρθιοι. Δεν φτάνει μόνο να έχεις το μηχάνημα και να γνωρίζεις το χειρισμό του, χρειάζεται και τεχνική υποστήριξη. Αν είσαι σκανδιναβός την έχεις όποτε την χρειάζεσαι, εν ελλάδι γίνεσαι άθελα σου ο Κύρος του Ντίσνευ, πρέπει να βρίσκεις λύσεις. Επειδή το μηχάνημα είναι σουηδικής κατασκευής, δεν προνόησαν οι άνθρωποι ότι θα χρησίμευε και στους ιθαγενείς του ευρωπαϊκού νότου. Κι έτσι πάνω από τους 30C δεν λειτουργεί και επίσης είναι ευαίσθητο στο φως. Οπότε κάθε απόγευμα τσεκάρω τις θερμοκρασίες και όταν δεν φυσάει, κρεμάμε γύρω γύρω από την ομπρέλα κήπου διάφορα πανιά, φανταστείτε κάτι σαν 2/3 σκηνής των ινδιάνων. Από το 1/3 της «σκηνής» απολαμβάνω το βουνό απέναντι που δεν κάηκε ακόμα και μπορώ να φωνάξω όταν χρειάζομαι κάτι, ειδεμή εκτός από 24ωρη νοσοκόμα θα χρειαζόμουν, καθαρίστρια, μαγείρισσα, κηπουρό και γραμματέα. Γιαυτό πρέπει οι αρρώστιες να μαγνητίζονται από τους πλούσιους. Ώσπου να γίνει αυτό, αρκούμαι στο μηχάνημα μου και στην πέρα από την στοιχειώδη νοσηλεία, εθελοντική προσφορά του νοσηλευτικού προσωπικού μου.

Published by

Κική Τσακίρη

Σπούδασα στο Πανεπιστήμιο Φρανκφούρτης, Τμήμα Οικονομικών Πολιτικών Επιστημών – Διπλωματούχος Οικονομολόγος. Εργάστηκα στην Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Δ/νση Περιβάλλοντος. Σήμερα ζω τελείως ανάπηρη, με τραχειοτομή διασωληνωμένη, επικοινωνώ γράφοντας με τα μάτια μέσω ενός μηχανήματος που αγόρασα με λεφτά φίλων και συναδέλφων. Η ευημερία των ανθρώπων όταν προϋποθέτει την ανθρώπινη εξαθλίωση – να το πω λαικά, μόλις έμαθα τον γάιδαρο μου να μην τρώει αυτός ψόφησε – οδηγεί στην απόλυτη φτώχεια και ξεφτιλίζει τον άνθρωπο.
Prev Εικόνες από τις διαδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη με τον φακό του time
Next Η πολλή σκέψη κάνει πολύ κακό, του Μιχάλη Παπαμιχαήλ