Στηβ Τζομπς: o master της ψηφιακής εποχής

Δημοσιεύθηκε

stevejobs11

Μπορεί η Νέα Υόρκη να ονομάζεται το μεγάλο μήλο, όμως ένα δαγκωμένο μήλο και ο τρόπος που το χρησιμοποίησε στην εταιρεία του (apple) ο Στηβ Τζομπς κατάφερε να δώσει άλλη διάσταση και στο μήλο σαν φρούτο, αλλά και σε μια ολόκληρη εποχή. Ο Στηβ Τζομπς εξακολουθεί να εμπνέει σαν την πιο γνωστή προσωπικότητα στον χώρο της τεχνολογίας και σαν ηγέτης στον κόσμο της ψηφιακής εποχής, καταφέρνοντας να κάνει τα iphone και τα ipad- και πολλά ακόμη προϊόντα της apple- κομμάτι της καθημερινότητας και σε πολλές περιπτώσεις μια καταναλωτική ψύχωση για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη.

Κορυφαίος ομιλητής σε πανεπιστήμια όπως στην ομιλία του στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ όπου το βίντεο το είδαν σχεδόν 20 εκατομμύρια άνθρωποι, αλλά κυρίως με τα αποφθέγματα του, έχει εμπνεύσει και έχει αφήσει το στίγμα του σε μια ολόκληρη εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας και όχι μόνο. Εμείς διαλέξαμε μερικά από αυτά:

Θα μπορούσα να ανταλλάξω όλη μου την τεχνολογία για ένα απόγευμα με τον Σωκράτη.

Ο μόνος τρόπος για να γίνει καλή δουλειά είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις.
Σκεφτείτε καθαρά για να γίνει απλό.

Το να έχεις στο μυαλό σου ότι πρόκειται να πεθάνεις, είναι ο καλύτερος τρόπος που ξέρω για να αποφεύγεις την παγίδα να σκέπτεσαι ότι έχεις κάτι να χάσεις.

Βασικά πιστεύουμε ότι παρακολουθείς τηλεόραση όταν θέλεις να βάλεις τον εγκέφαλό σου εκτός λειτουργίας και δουλεύεις στον υπολογιστή σου όταν θέλεις να βάλεις τον εγκέφαλό σου σε λειτουργία.

Δεν μπορείς να ρωτάς τους πελάτες τι θέλουν και μετά να προσπαθείς να το φτιάξεις. Μέχρι να το φτιάξεις, θα θέλουν κάτι άλλο.

Είμαι το μοναδικό άτομο που γνωρίζω που έχει χάσει ένα τέταρτο ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων σε ένα χρόνο… Κάτι τέτοιο, διαμορφώνει το χαρακτήρα σου.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα