Σημεία συνάντησης της νεολαίας… παντού!, της Χριστίνας Καλογεροπούλου

Δημοσιεύθηκε

Κάθε ηλικία έχει τα στέκια της και τις συνήθειές της. Ρωτήσαμε νέους για να μάθουμε πώς περνούν τον ελεύθερό τους χρόνο και σε τι ασχολίες επιδίδονται όταν οι υποχρεώσεις τελειώνουν και δίνουν τη θέση τους στον ελεύθερο χρόνο, όσος και να είναι αυτός. Ιδού τι μας απαντήσανε! Απαντήσεις από διαμένοντες στην Αθήνα, στο Ηράκλειο της Κρήτης, στο Βόλο, μέχρι και στο Αμβούργο ή στο Ντίσελντορφ.

Άλλοι προτιμούν τα μπαράκια, άλλοι τα κλαμπ, άλλοι πιο ήρεμες και ήσυχες ενασχολήσεις. Η καλή παρέα όμως είναι αναπόσπαστο κομμάτι της διασκέδασής τους, αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Γιατί τι είναι ένας άνθρωπος, χωρίς καλούς φίλους – ή ίσως και ένα έτερον ήμισυ – για να μοιράζεται αξέχαστες στιγμές;

Ας δούμε λοιπόν τι μας απάντησαν τα παιδιά!

Ορέστης, 19
Προτιμώ την πολυκοσμία, ως γνήσιο κοινωνικό ον και “έλκομαι” από τον καφέ, το ποτό και το αντίθετο φύλο. Θα έβαζα ως κυρίαρχη βραδινή ενασχόληση το clubbing – όταν υπάρχει κουράγιο και χαρτζιλίκι – αλλά τελικά τα επιτραπέζια και το μπάσκετ το έχουν “εκθρονίσει”…!

Γιώργος, 18 (Πολιτικός συντάκτης στο koolnews.gr)
Εξαρτάται από το εισόδημα των γονιών τους και την αισθητική τους. Πολύ δυνατά στο παιχνίδι είναι η Κηφισιά και το Κεφαλάρι, το Χαλάνδρι ανεβαίνει, σταθερή αξία το κέντρο με χιλιάδες πράγματα να κάνεις και ιδίως το καλοκαίρι και η παραλία (Γλυφάδα, Ελληνικό κ.λ.π.). Το πού συχνάζει κανείς εξαρτάται από τα γούστα του και ποικίλλει από τζαζ, μπαράκια μέχρι βαρύ σκυλάδικο.

Σεβίνα, 19 ( Αμβούργο)
Στο Αμβούργο έχει μεγάλη καλλιτεχνική σκηνή, το οποίο σημαίνει πως είναι σύνηθες –και κατά τη γνώμη μου σε αντίθεση με την Ελλάδα- να πηγαίνουν πολύ συχνά σε εκθέσεις, μουσεία, συναυλίες, θέατρα, performance, κινηματογράφο κλπ. Μετά φυσικά υπάρχουν και τα bar όπως και στην Ελλάδα, με τη διαφορά ότι συνήθως όλοι μέσα είναι μεθυσμένοι –κατά βάση τα Σαββατοκύριακα. Φυσικά εκεί που ήμουν δεν είχε ήλιο και είχε και αρκετό κρύο, οπότε πολύ συχνά μαζευόμασταν και σε σπίτια.

Λευτέρης, 23
Δεν συχνάζω κάπου συγκεκριμένα, γιατί μου αρέσει να κάνω διάφορα πράγματα, από καφέ και βόλτες στο κέντρο, μέχρι ρακιές, σινεμαδάκι και σπίτι με το έτερον ήμισυ. Τα πρωινά μου αφιερώνονται στο νόμο της επιστήμης των έμβιων όντων (της Βιολογίας), εκτός από τα Σαββατοκύριακα, που είναι για ξεκούραση ή μπανάκι στη θάλασσα.

Ευγενία, 18
Δεν είμαι και η κατάλληλη ή η ειδική για το θέμα έξοδος. Διαλέγω είτε ήσυχα είτε πολύ θορυβώδη αλλά και συνηθισμένα μέρη για τις εξόδους μου! Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά για τους νέους της εποχής μας είναι ότι προτιμούν σε μεγάλο βαθμό είτε τα ήσυχα μπαράκια του κέντρου, είτε τα μεγάλα κλαμπ με την ενοχλητική και δυνατή μουσική. Φαίνεται λίγο οξύμωρο αλλά το φαγητό και ο καφές έχουν πια αντικατασταθεί από αυτές τις συνήθειες σε μεγάλο βαθμό. (Ας μην ξεχνάμε και τα ψώνια που κρατούν καλά στο βάθρο τους!)

Κωνσταντίνα, 19 ( Ντίσελντορφ)
Το Ντίσελντορφ είναι δίπλα στο Ρήνο και έχει μια παραποτάμια περιοχή που λέγεται Αλτσταντ. Εκεί έχει διάφορα μπαράκια, ΠΟΛΛΕΣ μπυραρίες, εστιατόρια, τα πάντα… Οι νέοι πηγαίνουν σε κλαμπ που έχει εκεί, πίνουν πολλές μπύρες και αρκετοί κάθονται σε μαγαζιά με ναργιλέ κλπ.

Δήμητρα, 19
Που συχνάζω… Για εμένα το καλύτερο είναι μια μικρή καφετέρια με καλό καφέ, όπου μπορώ να πάω με δυο διαφορετικές παρέες. Τους ανθρώπους και το βιβλίο. Αυτό για ένα ήσυχο μεσημεράκι/απογευματάκι. Τα βράδια προτιμώ να βρισκόμαστε στο σπίτι κάποιου, να πίνουμε και να κάνουμε ενδιαφέρουσες ή ακόμα και χαζές συζητήσεις με μουσική υπόκρουση. Αν όχι σε σπίτι, τότε το μπαράκι είναι ενδιαφέρουσα επιλογή. Προσωπικά δε τρελαίνομαι για κλαμπ αλλά αν επιμένει η παρέα θα ακολουθήσω και θα περάσω καλά.

Αναστασία, 18
Επηρεασμένοι από την οικονομική κρίση οι νέοι προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα. Προτιμούν τη ‘low budget’ διασκέδαση, όπως οι συναντήσεις σε σπίτια και οι απλές βόλτες. Αυτό δεν σημαίνει πως οι κατάμεστες από κόσμο καφετέριες ή τα κέντρα νυχτερινής διασκέδασης είναι εικόνες που ανήκουν σε μια άλλη εποχή. Ειδικότερα στις μεγάλες πόλεις οι επιλογές είναι πολλές και οι νέοι δεν περιορίζονται.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα