Πώς οι εταιρίες θα ενσωματώσουν την GenAI
Πώς οι εταιρίες θα ενσωματώσουν την GenAI

Δημοσιεύθηκε

Η τεχνητή νοημοσύνη (ΤΝ) και η GenAI είναι ο άξονας γύρω από τον οποίο περιστρέφεται ο κόσμος της τεχνολογίας το 2024, σύμφωνα με την Ernst & Young.

Οι τεχνολογικές επιχειρήσεις παγκοσμίως αναζητούν το επόμενο μεγάλο βήμα στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Η τελευταία έκδοση της ετήσιας έκθεσης της Ernst & Young “Top 10 opportunities for technology companies in 2024” αποκαλύπτει ότι η ενσωμάτωση της Παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης (GenAI) είναι η κορυφαία ευκαιρία για αυτές τις επιχειρήσεις.

Ωστόσο, παρά την ύπαρξη αυτής της ευκαιρίας, οι περισσότερες εταιρείες (90%) βρίσκονται ακόμη σε ένα πρώιμο στάδιο ωριμότητας στην αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης.

Η έκθεση προτρέπει τις εταιρείες να δημιουργήσουν έναν “πύργο ελέγχου AI” για να υποστηρίξουν την ασφαλή και ηθική ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτής, θέτοντας τον άνθρωπο στο επίκεντρο. Με τη δυνατότητα πειραματισμού σε λειτουργίες front-office και back-office, η GenAI ανοίγει νέες πόρτες για τη δημιουργία ευκαιριών μετασχηματισμού.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι εταιρείες τεχνολογίας θα πρέπει να επικεντρωθούν σε περιπτώσεις χρήσης με υψηλό αντίκτυπο και αξία, που δημιουργούν ευκαιρίες για μετασχηματισμό.

Παραδείγματα περιλαμβάνουν τη χρήση GenAI στην κωδικοποίηση λογισμικού (front-office) και την ανάπτυξη λύσεων τεχνητής νοημοσύνης για την προσέλκυση και διακράτηση του ανθρώπινου δυναμικού (back-office).

Για τις επιχειρήσεις η επιταχυνόμενη αξιοποίηση της GenAI απαιτεί άμεση δράση για τη διατήρηση του στρατηγικού πλεονεκτήματος έναντι του ανταγωνισμού.

Εκτός από την τεχνητή νοημοσύνη, η έκθεση αναδεικνύει και άλλες κορυφαίες ευκαιρίες. Η διαμόρφωση εταιρικής επενδυτικής στρατηγικής, ο προσανατολισμός σε αναδυόμενες αγορές, και η προτεραιοποίηση της ενεργειακής απόδοσης των datacenters αναδεικνύονται ως κλειδιά για την επιτυχία.

Η τεχνητή νοημοσύνη παρέχει μια συναρπαστική εικόνα για το μέλλον των επιχειρήσεων, εφοδιάζοντάς τις με τα εργαλεία για μια πιο αποτελεσματική, ασφαλή, και βιώσιμη δραστηριότητα.

Συνοψίζοντας την έκθεση, οι επιχειρήσεις τεχνολογίας πρέπει να είναι προετοιμασμένες να αξιοποιήσουν πλήρως την GenAI και να δημιουργήσουν μια στρατηγική που να τους διατηρεί μπροστά στον ανταγωνισμό.

Με τις σωστές επενδύσεις σε τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη, οι επιχειρήσεις μπορούν να αναπτύξουν νέες καινοτόμες λύσεις που θα τις οδηγήσουν σε μεγαλύτερη επιτυχία και ανταγωνιστικότητα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα