Πάμε σινεμά με τους μαθητές;

Δημοσιεύθηκε

flust.gr-σινεμά

Πώς το σινεμά μπορεί να διαμορφώσει την προσωπικότητα των νέων ανθρώπων; Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πάμε Σινεμά;» δημιουργήθηκε ώστε να καταφέρει μέσα από την ιδιαίτερη επαφή των μαθητών με την τέχνη του κινηματογράφου να τους φέρει σε επαφή επαφή με την πιό σύγχρονη και διαδεδομένη τέχνη, την τέχνη του κινηματογράφου, ιδίως σε ακριτικές και “άγονες” πολιτιστικά περιοχές.

Δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της κοινής δράσης των Yπουργείων Πολιτισμού και Παιδείας για την εισαγωγή στην εκπαίδευση μαθημάτων σχετικά με τις τέχνες και τον πολιτισμό. Υλοποιείται στην Αθήνα από τον Δήμο Αθηναίων και το ραδιοφωνικό σταθμό “Aθήνα 9,84” και στην Θεσσαλονίκη από τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Χρησιμοποιώντας νέες διδακτικές μεθόδους το «Πάμε Σινεμά;» είναι ένα πρωτότυπο (σε ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο) και μαζικό ταυτόχρονα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που συνδυάζει την παροχή γνώσεων, την εθελοντική συμμετοχή και την άμιλλα, με τη δημιουργία και την προσωπική έκφραση.

Ο Aντώνης Kιούκας Διευθυντής του «Πάμε Σινεμά;» γράφει: “Το Πάμε Σινεμά;” μαθαίνει στα παιδιά τη γλώσσα των εικόνων, δείχνοντας τον τρόπο να τις δημιουργούν και να εκφράζονται μέσα από αυτές. H νέα γενιά μιλάει ήδη τη γλώσσα των εικόνων. Aς την ακούσουμε…» Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα «Πάμε σινεμά;»

Η ταινία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος “Πάμε σινεμά;” που συνεχίζει τη δράση του στα σχολεία όλης της Ελλάδας για 8η συνεχή χρονιά, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και άλλους φορείς.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα