Ο Ιεροεξεταστής της αμερικανικής πορνογραφίας, του Βαγγέλη Γεωργίου

Δημοσιεύθηκε

Ήταν στην γενιά των συντηρητικών 45αρηδων των sixties που άρχισε να πνίγεται από τα γυμνά ερεθίσματα γύρω του. Θα έφτυνε στον κόρφο του βλέποντας να κρέμεται το μηνιαίο τεύχος του καινούργιου περιοδικού Play Boy. Ο Ιησουίτης ιερέας Morton A. Hill είχε φτάσει κυριολεκτικά με όλο αυτό το αναδυόμενο πορνό στις ΗΠΑ μετά το 1950. Εμ, τα λεφτά ήταν πολλά.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1960 -την εποχή που η Ελλαδίτσα συνδεόταν με την ΕΟΚ και ζητιάνευε 125 ψωροεκατομμύρια δολαριάκια- στις ΗΠΑ, μόνο ο τζίρος από την πορνογραφία ανερχόταν στα 2 δις δολάρια. Στα τέλη της του 1970 δε, το οφθαλμόλουτρο αυξανόταν γεμίζοντας τα ταμεία των βιομηχανιών με 4 δις δολάρια. Περιοδικά, κινηματογράφοι, τραπουλόχαρτα και σιγά σιγά η μικρή οθόνη άρχισαν να γεμίζουν από φουσκωμένα στήθη και μουστάκιδες τριχωτούς πορνοστάρ. Για να μην αναφέρουμε και τους μαύρους παρτενέρ που σαγήνευαν με τα αφρικανικά «δόρια» τις βορειομαρικάνες στα vintage porn movies. Προσπαθούσαν βέβαια κάποιοι καημένοι συντηρητικοί να σώσουν την αμερικανική οικογένεια με εκπαιδευτικά προγράμματα για να προσέχουν τους ανώμαλους αυτό.

Το 1962 ο δραστήριος παπάς σύστησε την οργάνωση «Ηθική στα ΜΜΕ» για να κυνηγήσει τους αμαρτωλούς και να βάλει τέλος στην μπουρδελοκατάσταση της οποίας το υλικό έφτανε κατά 75 με 90% στα αμερικανόπουλα ενθαρρύνοντας την βία και την ομοφυλοφιλία, θου Κύριε!

Φάνηκε να αποκτάει τέτοια επιρροή ο μιστερ perfect παπάς που ο Πρόεδρος Λύντον Τζόνσον που στο μεταξύ έσφαζε κόσμο στο Βιετνάμ τον διόρισε μέλος της περίφημης Επιτροπής του Προέδρου για την Προσβολή των Ηθών.

Την ώρα που τα αμερικανικά βομβαρδιστικά γεμίζανε ναπάλμ τους «κιτρινιάρηδες» στο Βιετνάμ η Επιτροπή καλούνταν να απαντήσει αν η πορνογραφία ωθεί στην βία! Το συμπέρασμα ήταν απλά όχι. Τώρα για να είμαστε ειλικρινείς δεν ξέρουμε αν οι πορνο-βιομήχανοι είχαν επηρεάσει τα μέλη της επιτροπής αλλά σύμφωνα με έρευνες αργότερα πράγματι φαίνεται ότι το πόρισμα της «ανήθικης» Επιτροπής ήταν αντικειμενικό και επιστημονικό… οπότε ηθικό.

Όταν είδε αυτή την αναφορά της Επιτροπής ο πατέρας Χιλ τράβαγε τις θηλές του! Αν είναι δυνατόν οι έκφυλοι να συμπεραίνουν ότι δεν πρέπει να αποποινικοποιηθεί η πορνογραφία διότι δεν την συνέδεε κάτι με εγκληματικές συμπεριφορές. Έτσι αμέσως βρήκε τον μοναδικό λογικό άνθρωπο από εκείνους τους κολασμένους της Επιτροπής τον Δρ Winfrey Link και συνέταξαν μια δική τους αναφορά για να την δώσουν στον Πρόεδρο.

Η επίσημη αναφορά της Επιτροπής απορρίφθηκε από τον Πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον που διαδέχτηκε τον Λύντον Τζόνσον και από το Κογκρέσο των ΗΠΑ. Αντίθετα η έκθεση του Morton A. Hill που ήθελε να διατηρηθεί η σχετική ηθική νομοθεσία φαίνεται να επικράτησε στο αμερικανικό δικαστικό σύστημα ενώ και σε μελλοντική υπόθεση το 1973 τέθηκε στην διάθεση των δικαστών.

Αρκετά χρόνια αργότερα ο Ρόναλντ Ρέηγκαν φαίνεται να επηρεάστηκε από τον Πατέρα Hill υιοθετώντας μια εχθρική στάση ενάντια στη πορνογραφία. Τον Μάρτιο του 1983, τέθηκε επικεφαλής ενός συνασπισμού ομάδων που συγκροτούσαν το κίνημα αντι-πορνογραφίας και συναντήθηκε με τον πρόεδρο Ρέηγκαν στο Λευκό Οίκο. Ο αθεόφοβος θεοφοβούμενος Ιησουίτης πρότεινε στον Ρέηγκαν να διορίσει ένα «τσάρο» στην αντι-πορνογραφία που θα συντονίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης να πατάξει το πορνό. Στα τέλη του 1983 ο Πρόεδρος απευθύνθηκε στους εισαγγελείς του έθνους καλώντας τους για αυστηρότερη επιβολή των νόμων. Χαμός!

Το 1985 ο Χιλ πατέρας Morton A. Hill θα άφηνε τον πορνο-κόσμο μια ΜΚΟ που συνεχίζει δυναμικά το έργο αλλά και την 1η Τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος να προσφέρει μέχρι και 12 δις δολάρια(2014)…

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα