New delicious project!, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

1234428_10201617949266226_458802946_n

Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνω ότι εχθές βγήκε στον αέρα ένα νέο νόστιμο project στο οποίο συμμετέχω ενεργά, μαγειρεύοντας… on camera! Για το αγαπημένο delicatessen της οδού Βαλαωρίτου στο Κολωνάκι, το Not Just Greek Salad, σας μίλησα πριν λίγες ημέρες αναλυτικά και είναι περιττό να ξαναπώ πόσο αξιόλογα είναι τα προϊόντα του. Όταν λοιπόν μου πρότειναν να διαλέξω ό, τι θέλω από τα ράφια και να δημιουργήσω νόστιμα και θρεπτικά πιάτα της αρεσκείας μου, βρήκα την ιδέα εξαιρετική και σήκωσα αμέσως μανίκια!

Δεν ήταν δύσκολο να δημιουργήσω συνταγές γιατί όλα τα είδη σου δίνουν έμπνευση στο λεπτό, για πολλές γλυκές και αλμυρές προτάσεις, ορεκτικά, κύρια πιάτα, επιδόρπια… Και το πιο ενδιαφέρον στο όλο concept είναι ότι αποδεικνύεται περίτρανα το γεγονός ότι ένα απολαυστικό πιάτο μπορεί να είναι και υγιεινό και με λίγες θερμίδες! Και φυσικά, να μυρίζει Ελλάδα!
Την παραγωγή ανέλαβε το γνωστό digital agency, Socialab, που απαρτίζεται από μια δυναμική ομάδα νέων ανθρώπων με υπέροχες ιδέες και όλοι μαζί είχαμε μια απόλυτα επιτυχημένη συνεργασία και τους ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό!

Γυρίσαμε λοιπόν 10 βιντεάκια, χωρίς ήχο, για να δίνεται έμφαση στα υλικά και τη συνταγή και ελπίζω να τα απολαύσετε όσο κι εμείς! Αναλυτικά, τα υλικά και η εκτέλεση, περιγράφονται κάτω από τα βίντεο και έδωσα μεγάλη βαρύτητα στο να είναι απόλυτα κατανοητές οι συνταγές από όλους και να μην χρειάζονται ιδιαίτερες επεξηγήσεις. Γιατί η μαγειρική δεν είναι σπαζοκεφαλιά, είναι μια ευχάριστη διαδικασία!

Παρακάτω θα δείτε τα δύο πρώτα, μια συνταγή για πρωινό με ψωμάκια, μαρμελάδα και σμυρναίικο καφέ και μια παρουσίαση με τη δυνατότητα του μαγαζιού για συνθέσεις δώρων!

eating-around

Published by

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Prev Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει… θέμα, του Σπύρου Χαραλάμπους
Next Ludovico Einaudi: μας μάγεψε στο Μέγαρο Μουσικής, της Χριστίνας Καλογεροπούλου