Nespresso freddo, η απόλυτη εμπειρία του καλοκαιριού, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Το καλοκαίρι έφτασε και η Nespresso φροντίζει να έχουν οι εραστές του καφέ τη δυνατότητα να απολαύσουν τις αγαπημένες τους εκλεκτές ποικιλίες, όπως ταιριάζει στην εποχή.

Δεν θα αλλάξουν πολλά στην εθιμοτυπία της προετοιμασίας του αγαπημένου τους καφέ. Η στιγμή της απόλαυσης της αγαπημένης τους εκλεκτής ποικιλίας είναι πάντα η μικρή σημαντική πολυτέλεια της ημέρας και γι’αυτό πρέπει να είναι εύκολη. Για τον ιδανικό freddo espresso ή freddo cappuccino, αρκει να διαλέξει κανείς την αγαπημένη του εκλεκτή ποικιλία. Η Nespresso προτείνει 9 εκλεκτές ποικιλίες με έντονο άρωμα για τη χαρά ενός κρύου καφέ, η προσωπική προτίμηση όμως είναι ο βασικός οδηγός, και μάλιστα σε διπλή δόση. Για την παρασκευή του freddo espresso, χρειάζονται δύο διαδοχικές δόσεις από την ίδια εκλεκτή ποικιλία, ζάχαρη – εάν επιθυμούμε – και παγάκια. Τόσο απλά!

Ο βελούδινος αφρός γάλακτος, που το aeroccino δημιουργεί με υποδειγματική τελειότητα, για τους λάτρεις των συνταγών καφέ με γάλα, είναι το τελευταίο βήμα, εάν το ζητούμενο είναι ο freddo cappuccino. Η απαλή υφή του προετοιμάζει τους γευστικούς κάλυκες για μια ενθουσιαστική γευστική εμπειρία, όταν όλο το υπέροχο αρωματικό προφίλ και το σώμα του καφέ που επιλέξατε, τους κατακλύσει!

Μη βάζετε όρια στην απόλαυση! Ετοιμάστε το freddo σας με τις εκλεκτές ποικιλίες χωρίς καφείνη και γευτείτε τον ίδιο πλούτο αρωμάτων όλες τις ώρες της ημέρας.

Είναι μια γιορτή όλων των αισθήσεων, που δεν αμελεί ούτε την όραση, καθώς τα μάτια απολαμβάνουν τον σχηματισμό της υπέροχης κρέμας καφέ, ενώ εκχυλίζεται με 19 bars πίεση, ούτε την ακοή, με τα παγάκια και τον γλυκό τους ήχο, καθώς πέφτουν μέσα στο γυάλινο ποτηρι συνταγών της Nespresso. Ήχοι και εικόνες γεμάτα υποσχέσεις, που η Nespresso ξέρει πάντα να τηρεί.

Για την ολοκλήρωση της απόλαυσης, η Nespresso προτείνει επίσης μια σειρά από αξεσουάρ που θα κάνουν τη στιγμή αυτή ακόμα πιο πολύτιμη. Σχεδιασμένα ειδικά για να αναδεικνύουν την αποκλειστική προσωπική εμπειρία ή τη χαρά της παρέας. Οι καλοκαιρινές σας εμπειρίες αξίζουν το καλύτερο.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.nespresso.com

Ιδέες για απολαυστικά freddo nespresso

1.Vanilla Nespresso freddo

Υλικά:
2 κάψουλες εκλεκτής ποικιλίας Arpeggio
30ml σιρόπι βανίλιας
τριμμένη tonka (υπέροχο αρωματικό που θυμίζει μοσχοκάρυδο)

Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε 2 κάψουλες nespresso και τις χτυπάμε με λίγο πάγο στο shaker. Προσθέτουμε και το σιρόπι βανίλιας και χτυπάμε πάλι δυνατά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ποτήρι, συμπληρώνουμε πάγο, αν θέλουμε και γαρνίρουμε με τριμμένη tonka.

2.Almond & cranberries nespresso freddo

Yλικά:
2 κάψουλες εκλεκτής ποικιλίας arpeggio
καστανή ζάχαρη
30ml γάλα αμυγδάλου
αποξηραμένα cranberries
κομματάκια σοκολάτας

Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε 2 κάψουλες arpeggio σε ένα ψηλό ποτήρι, προσθέτουμε πάγο κα όση ζάχαρη επιθυμούμε, έπειτα ρίχνουμε και το γάλα αμυγδάλου, ανακατεύουμε καλά με αναδευτήρα και γαρνίρουμε με τα cranberries και τη σοκολάτα.

Published by

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Prev Ευρωπαϊκοί κανόνες για την προστασία δεδομένων: η σωστή αναλογία
Next Στην Ατζέντα: Μικρή ολομέλεια και σύνοδος κορυφής ΕΕ