Naturally Kalymnos a Vita Value company, με αγάπη και σεβασμό στον άνθρωπο και τη φύση… της Κατερίνας Πετράκη

Δημοσιεύθηκε

Γνωστοί Καλύμνιοι επιχειρηματίες απαντούν σε κρίσιμες ερωτήσεις για τη δύναμη της επιχειρηματικότητας ενάντια στην κρίση και μας εμπνέουν. Πως τα κατάφεραν; Τι συμβουλές δίνουν; Πως ξεπερνούν τις δυσκολίες; Τι είναι αυτό που τους εμπνέει και συνεχίζουν; Το μέλλον της ελληνικής επιχειρηματικότητας μέσα από τη δική τους ματιά και τα όνειρα για μια δυναμική συνέχεια. Γιατί τα πάντα είναι θέμα οπτικής, γιατί μπορείς από τα πιο απλά να κάνεις τα πιο σπουδαία. Αφορμή η δράση του προγράμματος  «Επινήσια Ηώς» της αέλια στην Κάλυμνο στις 14-16 Απριλίου. Η κυρία Καλλιόπη Πατέλλη, ιδιοκτήτρια της εταιρίας Naturally Kalymnos a Vita Value company μας μιλάει για την πρωτότυπη επιχείρηση της και την αξία των Καλυμνιακών βοτάνων.

Θα μας πείτε λίγα λόγια για την επιχείρηση σας; Τι πραγματικά σημαίνει Vita Value;
Vitae σημαίνει ζωή και Value σημαίνει αξία. Για μας Vitae Value σημαίνει, όλες οι κλασσικές αξίες, της υγείας, της χαράς, της ευφορίας, της αρμονίας, της θεραπείας στην καθημερινή μας ζωή. Θα βρείτε στη Vitae Value προϊόντα περιποίησης προσώπου, μαλλιών, σώματος και θεραπευτικά προϊόντα που απαλύνουν ολιστικά, καθημερινά προβλήματα της υγείας. Τα θεραπευτικά μας προϊόντα σχεδιάζονται με σεβασμό για τον άνθρωπο και τη φύση και βασίζονται στις αρχές της αρχαίας Ελληνικής Ιπποκρατικής και Κινεζικής θεραπευτικής. Μέσα από τις υπηρεσίες του Kalymnos Herbs, οδηγούμε τους επισκέπτες της Καλύμνου στην φύση της, για εκείνους που εμφανίζουν ενδιαφέρον. Η επιχείρηση οδηγείται από τον κ. Elias Kampouris Herbalist και την κ. Καλλιόπη Πατέλλη εναλλακτική φαρμακοποιό. Διαθέτουμε ολοκληρωμένες ιστοσελίδες για τις αξίες, την φιλοσοφία και τα προϊόντα στο διαδίκτυο σε 3 γλώσσες και κυρίως οργανωμένο e shop, που πουλάει και αποστέλλει προϊόντα και υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο.

Τι είναι αυτό που σας εμπνέει;
Οι ιδέες κινούν τον κόσμο! Και το Ιπποκρατικό… Φύσις πάντων ηγεμονικότερον! Πράγματι για μας όλα ξεκινούν από το μυαλό και την ψυχή, το σώμα απλά ακολουθεί, εκτελεί και υλοποιεί.Και πραγματικά πιστεύουμε, εμβαθύνουμε, ανακαλύπτουμε και ακολουθούμε καθημερινά στην δουλειά μας την Ιπποκρατική ρήση, φύσις πάντων ηγεμονικότερον! Για όλα η φύση σαν κυρίαρχο σύνολο έχει πάντα μία λύση!

Πως δίνετε κίνητρο στους ανθρώπους που είναι γύρω σας ώστε να μοιραστούν το όραμα σας;
Ιδανικά θα έπρεπε να υπάρχει ο άριστος συνδυασμός υλικών και ηθικών κινήτρων. Προσπαθούμε με λόγια και έργα να τους εμπνεύσουμε την ιδέα ότι πραγματικά “οι ιδέες κινούν τον κόσμο”. Οι σημερινοί άνθρωποι και κυρίως οι νέοι εμφανίζουν μια στατικότητα στην ενέργεια και στην πράξη, λόγω του αποκλεισμού τους από την στερεότυπη αγορά εργασίας που μέχρι πρότινος υπήρχε διαθέσιμη, του τύπου δημόσιος υπάλληλος, τραπεζικός υπάλληλος κ.λ.π Ελπίζουμε πως θα τα καταφέρουμε στο μέλλον να απασχολούμε ανθρώπους του νησιού μας, ή και να βρούμε συνεργάτες που θα τους εμπνεύσει η δουλειά μας, προκειμένου να ανοίξουν θέσεις πραγματικής δημιουργικής εργασίας στην Κάλυμνο.

Ποια είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά τα οποία πιστεύετε ότι σας διαφοροποιούν από τους άλλους και γνώρισε η επιχείρηση σας επιτυχία; Ποιο μυστικό της επιτυχίας σας θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας;
Η καινοτομία, οι σταθερές διαχρονικές φυσικές αξίες και η αποτελεσματικότητα με την οποία λειτουργούν τα προϊόντα της Vitae Value. Στο προσεχές κοντινό μέλλον, το 0% τοξικό φορτίο και 100% ολιστικότητα στα καλλυντικά προϊόντα, θα είναι το ζητούμενο. Επίσης το ότι δημιουργούμε τις δικές μας πρώτες ύλες και έτσι έχουμε τον απόλυτο έλεγχο της τελικής ποιότητας. Αυτό είναι το δώρο των Καλυμνιακών βοτάνων σε μας που τα εμπιστευτήκαμε! Ότι κι αν συμβαίνει μέχρι το τέλος της ημέρας, το αύριο είναι μια άλλη μέρα με όλες τις εν δυνάμει της δυνατότητες. Εμείς πρέπει να τις κάνουμε πράξη

[metaslider id=23382]

Πως αντιμετωπίζετε τη σημερινή κρίση; Σας έχει αλλάξει;
Αντιμετωπίζουμε την κρίση με μεγάλο υγιή προβληματισμό. Είναι παγκόσμια. Προσπαθούμε να την βάλουμε καθημερινά στην άκρη, να της δώσουμε λιγότερη αξία, να ανασκουμπωθούμε επίσης. Κάνουμε βήματα πολύ προσεκτικά. Αναζητούμε τις αιτίες της αυτές που απορρέουν από όλους και αυτές που απορρέουν από εμάς. Η μεγάλη μας αλλαγή από την κρίση είναι πως σκεφτόμαστε περισσότερο από ποτέ συνολικά και όχι ατομικά. Πού πάει αυτός ο κόσμος; Πώς χάθηκαν οι ανθρώπινες και οι φυσικές αξίες. Πιστεύουμε πως δεν είναι μόνο οικονομική, κυρίως είναι αξιακή και από εκεί προέκυψαν όλα. Η κρίση είναι σύνθετο φαινόμενο και σύνθετα αντιμετωπίζεται. Περισσότερη ολιγάρκεια, περισσότερη ποιοτική δουλειά, περισσότερα όνειρα και στόχοι, περισσότερη κατανόηση των πραγμάτων, περισσότερος ανθρωπισμός, περισσότερη υπομονή και επιμονή, αέναη διαρκή προσπάθεια και εφευρετικότητα. Σωστές επιλογές την ώρα που πρέπει!

Ποιο είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό που πρέπει να έχει ένας επιχειρηματίας για να τα καταφέρει αυτή τη περίοδο; Τι συμβουλές θα δίνατε εάν είχατε απέναντι σας ένα νέο επιχειρηματία;
Καινοτομία και ευρηματικότητα. Τις καλύτερες δυνατές γνώσεις πληροφορικής για την εργασία τους. Σύνδεση του αντικειμένου τους με την υπόλοιπη Ελλάδα και το κόσμο όλο. Να αγαπά πολύ και να εμπνέεται από την δουλειά του. Να επενδύει στην δημιουργία και όχι στο άμεσο κέρδος, να προσπαθεί καινοτόμα και να χρησιμοποιεί στην δουλειά του όλες τις σύγχρονες υπηρεσίες πληροφορικής. Και από το πιο μικρό και απομακρυσμένο νησί, μπορείς να δουλεύεις, να επικοινωνείς και να πουλάς προϊόντα και υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα