Μάθημα Swiftie: H εξέλιξη της Taylor Swift διδάσκεται σε φοιτητές
Μάθημα Swiftie: H εξέλιξη της Taylor Swift διδάσκεται σε φοιτητές

Δημοσιεύθηκε

H εξέλιξη της Taylor Swift διδάσκεται σε φοιτητές σε μάθημα, στο Ινστιτούτο Clive Davis του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Το πρώτο μάθημα ξεκίνησε στις 26 Ιανουαρίου και θα συνεχιστεί έως τις 9 Μαρτίου.

Καθηγήτρια είναι η Brittany Spanos του περιοδικού Rolling Stone και το μάθημα θα καλύψει την εξέλιξη της Swift ως δημιουργικής μουσικής επιχειρηματίας. Καθώς και την κληρονομιά των τραγουδοποιών της ποπ και της κάντρι, τις συζητήσεις για τη νεολαία και την κοριτσίστικη ηλικία.

Μεταξύ άλλων μαθημάτων είναι και η πολιτική της φυλής στη σύγχρονη λαϊκή μουσική, σύμφωνα με εκπρόσωπο του προγράμματος.

Μάλιστα δήλωσε  ότι το μάθημα έχει μεγάλη λίστα αναμονής. Η Swift έχει προσκληθεί να μιλήσει στην τάξη, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα αν θα αποδεχθεί την πρόσκληση

Tο Davis Institute έχει συμπεριλάβει μαθήματα που διδάσκονται από διάσημους της μουσικής βιομηχανίας. Όπως ο θρυλικός παραγωγός-μηχανικός Bob Power και πολλοί άλλοι. Πρόεδρος του ινστιτούτου είναι ο βετεράνος μουσικός και συγγραφέας Jason King.

Η περιγραφή του μαθήματος

«Αυτό το μάθημα στοχεύει να εξετάσει την Taylor Swift μέσα από προσεκτικές αναγνώσεις της μουσικής της και του δημόσιου λόγου της. Σχετίζεται με τη δική της ανάπτυξη ως καλλιτέχνη και διασημότητα. Μέσα από αναγνώσεις, διαλέξεις και πολλά άλλα. Το μάθημα εμβαθύνει σε αναλύσεις της κουλτούρας και της πολιτικής της εφηβικής ηλικίας στην ποπ μουσική.

Τις σπουδές μέσων ενημέρωσης, τη δύναμη, καθώς σχετίζεται με την εικόνα της και τις εικόνες εκείνων που έχουν προηγηθεί και τη διαδέχονται. Θα εξετάσουμε επίσης θέματα όπως τα πνευματικά δικαιώματα και την ιδιοκτησία. Τον αμερικανικό εθνικισμό και τον συνεχή αντίκτυπο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη βιομηχανία της ποπ μουσικής.

Στόχοι του μαθήματος:

Οι μαθητές θα αναπτύξουν κατανόηση και εκτίμηση για την Taylor Swift ως δημιουργική επιχειρηματία μουσικής. Οι μαθητές θα μάθουν  τον τρόπο που η δημιουργικότητά της και η σύνθεση των τραγουδιών της έχουν διαρκή παρουσία στην μουσική βιομηχανία.

Οι μαθητές θα μάθουν για την κληρονομιά των τραγουδοποιών της ποπ και της κάντρι που έχουν επηρεάσει την Swift. Αλλά και για τις συζητήσεις γύρω από τα «θαύματα» στην ιστορία της ποπ μουσικής.

Οι μαθητές θα κατανοήσουν πώς οι συζητήσεις για τη νεολαία και την κοριτσίστικη ηλικία συχνά αξιοποιούνται στα μέσα ενημέρωσης και τη μουσική βιομηχανία.

Οι μαθητές θα μάθουν για την πολιτική της φυλής στη σύγχρονη λαϊκή μουσική και τον ρατσισμό.  Καθώς σχετίζεται με την πολιτική, τη σύνθεση τραγουδιών, την κοσμοθεωρία και τις αλληλεπιδράσεις της Swift με τον ευρύτερο πολιτιστικό κόσμο γύρω της.

Οι μαθητές θα αναπτύξουν μεγαλύτερη πολυπλοκότητα στην καλλιτεχνική τους εκτίμηση, την κριτική σκέψη, την έρευνα και τις δεξιότητες γραφής».

Τι δήλωσαν οι δημιουργοί του προγράμματος

Ο Κινγκ δήλωσε στο Variety «Δεν μου φάνηκε παράξενο όταν η Brittany πρότεινε το μάθημα. Είναι θαυμάστρια της  Taylor, αλλά καταλαβαίνει επίσης πώς να την διαμορφώσει πολιτιστικά. Και να κάνει τους μαθητές να σκεφτούν πιο βαθιά για εκείνη και τη μουσική της.  Μέσα από το πρίσμα του φύλου, του φεμινισμού και άλλων κατηγοριών που σχετίζονται με την ταυτότητα.

Αυτή είναι και η βαθύτερη σκέψη για αυτό το πρόγραμμα. Είναι επίσης απόφοιτος του NYU και πρώην φοιτήτριά μου.  Και την έχω παρακολουθήσει να εξελίσσεται ως δημοσιογράφος και ως άνθρωπος και είμαι τόσο ενθουσιασμένος».

Brittany Spanos δήλωσε, «Η διδασκαλία ενός μαθήματος στο Clive Davis ήταν ένα όνειρό μου από τότε που παρακολούθησα το NYU. Παρακολούθησα αρκετά από τα μαθήματα της Ηχογραφημένης Μουσικής ως  προπτυχιακή φοιτήτρια. Ήταν κάτι θεμελιώδεις για τη δουλειά μου ως μουσικός και δημοσιογράφος. Καλύπτω την Taylor Swift από τότε που ξεκίνησα τη συγγραφική μου καριέρα πριν από μια δεκαετία και είμαι σούπερ θαυμάστρια της.

Είναι μεγάλη μου τιμή που μπορώ να μοιραστώ την τεχνογνωσία μου στο Swiftie με μια ομάδα μαθητών. Ελπίζω να τους βοηθήσω να ξανασκεφτούν πώς να ασχοληθούν με ένα από τα μεγαλύτερα και μερικές φορές διχαστικά αστέρια του κόσμου. Με τον ίδιο τρόπο που έκαναν για μένα καθηγητές του Clive όπως ο Jason King, η Vivien Goldman και ο Joe Levy, όταν παρακολούθησα τα μαθήματά τους»

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα