Like a blonde! της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Nαι, νομίζω φέτος είμαι πιο άνετη στην κάμερα. Τις κάνω πιο εύκολα τις τσαχπινιές μου, χαμογελάω περισσότερο, αλλά μακάρι να μπορούσα να σας δείξω τι συμβαίνει πίσω από τις κάμερες και στα ενδιάμεσα πλάνα που έχουν κοπεί! Χαίρομαι για την ομάδα μου, νιώθω τυχερή που δουλεύω με αυτούς τους ανθρώπους και σ’εκείνους οφείλεται αυτό το όμορφο αποτέλεσμα. Μόνο μια χάρη, βρε παιδιά: θέλω να με βάλετε να μαγειρεύω χορεύοντας! Τι υπέροχες μουσικές είναι αυτές που παίζετε! Αφήστε με να κάνω καμιά φιγούρα όσο ανακατεύω και τα υλικά!

[metaslider id=18083]

Ζυμαρικά φούρνου με ρικότα και σπανάκι. Μια Μέριλυν Μονρό μαγειρεύει pasta με το ταμπεραμέντο της Σοφίας Λόρεν!

Υλικά:
1 πακέτο ζυμαρικά κοχύλια
200γρ ρικότα
400γρ. φρέσκο σπανάκι ή κατεψυγμένο
300γρ τριμμένη παρμεζάνα
Μερικά ντοματίνια
Ελαιόλαδο
αλάτι/πιπέρι

Εκτέλεση:
Βράζουμε ελαφρώς τα ζυμαρικά, τα αφήνουμε στην άκρη. Ζεματίζουμε σε καυτό νερό το σπανάκι, αφού πρώτα το πλύνουμε καλά και το καθαρίζουμε και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα πυρέξ, βάζουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε στον φούρνο, μέχρι να μαραθούν. Παράλληλα ανακατεύουμε το σπανάκι με το ρικότα και αλατοπιπερώνουμε. Βγάζουμε από τον φούρνο τα ντοματίνια, τα πιέζουμε ελαφρώς με πιρούνι, να βγάλουν σάλτσα, απλώνουμε επάνω τους τα κοχύλια, ανακατεύουμε ελαφρώς, ρίχνουμε επάνω το μίγμα σπανάκι-ρικότα, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και βάζουμε στον φούρνο για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα τυριά και να ροδισει η επιφάνεια. Σερβίρουμε αμέσως.

Πράσινη σαλάτα με τόνο και σος μουστάρδας. Ιδανική σαλάτα για το διάλειμμα που θα κάνετε από τη δουλειά σας. Αν την πάρετε μαζί σε ταπεράκι, φροντίστε να προσθέσετε τη σος λίγο πριν την απολαύσετε, μην είναι μέσα στη σαλάτα από το πρωί, γιατί θα μαραθούν τα λαχανικά.

http://vimeo.com/108648583

Υλικά:
1 σαλάτα δροσάτη
1 τόνο σε κονσέρβα με νερό
6-7 ντοματίνια
4 πιπεριές χρωματιστές (Φλωρίνης, πράσινη, κόκκινη, κίτρινη)
1 μεγάλο αγγούρι
Λίγο ελαιόλαδο
Χυμό από 1/2 λεμόνι & ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
Αλάτι
πιπέρι
Μπόλικο φρέσκο άνιθο
Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα, αδειάζουμε τη δροσάτη σαλάτα και βάζουμε από πάνω τον τόνο. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζουμε κι αυτά στη σαλάτα. Κόβουμε τις πιπεριές σε πολύ λεπτές λωρίδες και τις προσθέτουμε κι αυτές. Ρίχνουμε και το αγγούρι κομμένο σε λεπτές ροδέλες και χτυπάμε σε ένα μπολάκι τη βινεγκρετ (ελαιόλαδο, ξύσμα και χυμό λεμονιού, μουστάρδα). Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε και τον άνιθο ψιλοκομμένο και σερβίρουμε.

Published by

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Prev Μαίρη Γκαζιάνη: Η προθετικότητα της συγγραφέως, της Χάρης Κόντου
Next Φάτε σωστά, τρέξτε γρήγορα! Τα 10 πιο συνηθισμένα διατροφικά λάθη και πώς να τα αποφύγετε, της Ευαγγελίας Ζευκιλή