Ku KLux Klan… ρόδα είναι θα γυρίσει, του Βαγγέλη Γεωργίου

Και έτσι έκατσαν κάτω και οι δύο, μίλησαν και φυσικά κέρδισαν. Ο μεν πρώτος θα έπαιρνε συνέντευξη από τον ισχυρότερο άνθρωπο της Αόρατης Αυτοκρατορίας σημειώνοντας μια δημοσιογραφική επιτυχία και ο άλλος τι άλλο… θα έκανε ακόμα πιο διάσημη και θεσμικά αποδεκτή την οργάνωσή του.

Ο δημοσιογράφος Stanley Frost ήξερε τα βασικά για την αδελφότητα, για παράδειγμα ότι η ονομασία «Κου Κλουξ Κλαν» προήλθε από σύνθεση της ελληνικής λέξης κύκλος (Κου Κλουξ) και της αγγλικής clan (φυλή), κάτι σαν μια ρόδα πες. Ο Αυτοκρατορικός Μάγος λοιπόν, της οργάνωσης Hiram Wesley Evans θα του λέγε και κάτι άλλες σάλτσες: «Η Κλαν είναι ένας οργανισμός που προάγει τον πρακτικό πατριωτισμό-Αμερικανισμό. Τα ιδανικά του αποσκοπούν στην αναβίωση και ανάπτυξη των παλιών θεμελιωδών ιδεών πάνω στις όποιες ιδρύθηκε και προόδευσε το έθνος. Να προάγουν τον τερματισμό της ανάπτυξης της ποικιλομορφίας στον Αγγλοσαξονικό πολιτισμό. Αυτό, ιστορικά και ενστικτωδώς, εμπλέκει την φυλετική καθαρότητα, την ελεύθερη χριστιανική –Προτεσταντική- σκέψη την ελευθερία στα πλαίσια του νόμου με πλήρη σεβασμό στα δικαιώματα των άλλων, μια πλήρως ανιδιοτελή αποδοχή των καθηκόντων και των ευθυνών του πολίτη και των προνομίων που απορρέουν από αυτό. Ένα δημοκρατικό πνεύμα που ενδιαφέρεται για το καλό όλου του έθνους και όχι μόνο για μια συγκεκριμένη τάξη, θρησκευτική ομάδα, εθνοτική κοινότητα ή οποιοδήποτε μεμονωμένο σώμα».

Τα παραπάνω λόγια, που δεν αποτελούν τίποτα παραπάνω από ακαταλαβίστικη τοποθέτηση λέξεων η μία δίπλα στην άλλη, ειπώθηκαν στα 1922 την περίοδο που η ΚΚΚ άρχισε να ανεβάζει τα ποσοστά ραγδαία. Ήταν τότε που οι ΗΠΑ μαγνήτιζαν κάθε δύσμοιρο αυτού του πλανήτη και αυτό δεν καλάρεσε σε πολλούς πολλούς ντόπιους. Εκείνη την εποχή υπήρχαν έως και 6.000.000 αμερικανοί μέλη, που θα φορούσαν με μεγάλη χαρά την τριγωνική κουκούλα για να κάψουν κανένα σταυρό έξω από κανένα «μολυσμένο» σπίτι, που δεν δέχεται την αμερικανική παιδεία, εκτός από συντακτικό, ορθογραφία και τέτοια, καθότι δεν τα πάλευαν ούτε οι ίδιοι.

3 χρόνια μετά από την υπέροχη αυτή συνέντευξη, μια ετοιμοθάνατη γερμανο-αμερικανίδα προσπαθούσε να μιλήσει από το νεκροκρέβατο της. Αυτή δεν ήταν συνέντευξη αλλά κατάθεση. Η γυναίκα ήξερε πράγματα και θάματα που θα έστελναν τα ποσοστά της ΚΚΚ στα αντίστοιχα της Χρυσής Αυγής αρχές του 80… σύντομα θα κλαίγανε μανούλες με κουκούλες!

Τo be continued…

Published by

Βαγγέλης Γεωργίου

O Βαγγέλης Γεωργίου είναι ερευνητής δημοσιογράφος. Είναι δημιουργός του ιστότοπου δημόσιας διανόησης greeklish.info. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία (Πάντειο Παν/μιο), Δημοσιογραφία στο Εργαστήρι Δημοσιογραφίας ενώ είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών. Έχει εργαστεί στο Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών και αργότερα στην τηλεόραση (εκπομπή "Πρωταγωνιστές"). Είναι αρχισυντάκτης στο slpress.gr του Σταύρου Λυγερού.
Prev Κοίτα την πόλη…, της Αναστασίας Κορινθίου
Next Διάσημοι άντρες με μουστάκι εμπνέουν, για απολαυστικά cocktail