Kαλοκαίρι στο ταψί… της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Σήμερα χορεύουμε… το καλοκαίρι στο ταψί! Διαλέγουμε τα πιο φρέσκα, τα πιο ζουμερά, τα πιο γλυκά λαχανικά και χωρίς… πολύ κόπο και ιδιαίτερη προετοιμασία, τα βάζουμε στον φούρνο να ψηθούν, να μαλακώσουν και να βγάλουν τα αρώματά τους και τα απολαμβάνουμε στη βεράντα με δροσερό κρασάκι και καλή παρέα!!

flust.gr-γεύσεις

Δεν υπάρχει μυστικό, δεν υπάρχει περιορισμός και αυστηρή δοσολογία, δεν υπάρχει μέτρο και δεν υπάρχει πίεση. Γιατί το τελευταίο πράγμα που θέλουμε μια καυτή καλοκαιρινή μέρα, είναι να αγχωθούμε! Κόβουμε τα λαχανικά μας σε ακανόνιστο σχήμα, τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί, περιμένουμε 1 ωρίτσα και εν τω μεταξύ καλούμε φίλους και βάζουμε το κρασί στο ψυγείο!! Απλά πράγματα και η ευτυχία είναι μόλις μια μπουκιά μακριά!!

Υλικά για το μπριάμ:
Κολοκυθάκια
Μελιτζάνες
Καρότα
Κρεμμύδια
Σκόρδο
Πατάτες
Χρωματιστές πιπεριές
Φρέσκες ντομάτες
Συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
Αλάτι/πιπέρι/θυμάρι

Εκτέλεση:
Οι δοσολογίες είναι ανάλογες των ατόμων που περιμένετε και του ταψιού που έχετε. Δεν πειράζει αν είναι στριμωγμένα τα λαχανικά στο ταψί σας, ακόμα καλύτερα! Τα κόβετε σε ό, τι μέγεθος θέλετε. Καλύτερα οι πατάτες σας να είναι κομμένες σε μικρότερα κομμάτια, γιατί μαλακώνουν δυσκολότερα από τα λαχανικά. Ρίξτε αλατοπίπερο και θυμάρι να πάει παντού, κόψτε τις ντομάτες σε ροδέλες και απλώστε τες πάνω από όλα, περιχύστε με τον χυμό ντομάτας και βάλτε το φαγάκι σας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 3 τέταρτα να βράσει καλά. Το τελευταίο τέταρτο, ανεβάστε λίγο θερμοκρασία και ψήστε στο γκριλ για να ροδίσουν τα λαχανικά. Τρώγεται φυσικά και σε θερμοκρασία δωματίου. Τώρα θα μου πείτε, με 40 βαθμούς τα δωμάτια μοιάζουν με φούρνοι!

Published by

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Prev Επιτελείο προβληματικών και απροσάρμοστων, του Γιάννη Παγουλάτου
Next Αστρολογικές προβλέψεις | 25 ως 31 Αυγούστου 2014, από τον Πέρρη Κρητικό