Forum Industrial Designers @ the Aegean: Αλέξανδρος Διδασκάλου, Χριστόφορος Μπρέλλης

DesignerForum_προσκληση τελικό

Στην τελική ευθεία μπαίνει η διοργάνωση για το Φόρουμ Industrial Designers @ the Aegean, που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη Ρόδο στις 23 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου, στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου. Το Φόρουμ διοργανώνεται από την αέλια, το ε ρ γ α σ τ ή ρ ι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που υποστηρίζει νέους αλλά και μεγαλύτερους, στην επαγγελματική τους ζωή και στην πορεία τους μέσα σε αυτή.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Γραφείο Διασύνδεσης και Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων) στηρίζουν οικονομικά την προσπάθεια, ώστε φοιτητές και διακεκριμένοι ομιλητές από τον χώρο του βιομηχανικού σχεδιασμού να συμμετάσχουν στο Φόρουμ. Πολύτιμη η βοήθεια και η στήριξη επίσης, του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου, του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου.

Τι είναι όμως ο Βιομηχανικός Σχεδιασμός (industrial design);

Όπως μας πληροφορεί η Αμαλία Κουτσογιάννη, συνιδρύτρια της αέλια: “Είναι η δημιουργία και η εξέλιξη ιδεών και χαρακτηριστικών που βελτιώνουν τον τρόπο λειτουργίας, την αξία και την αισθητική εμφάνιση των προϊόντων και συστημάτων προϊόντων, με σκοπό την εξίσου μέγιστη ωφέλεια τόσο του χρήστη όσο και του κατασκευαστή. Ο σχεδιαστής χρησιμοποιώντας τις γνώσεις του στο σχέδιο, το χρώμα, τις τεχνικές και τα υλικά, εκφράζει με προσωπικό τρόπο πρωτότυπες προτάσεις και ιδέες, δημιουργώντας συχνά ύφος (στιλ)”.

Οι δύο πρώτοι διακεκριμένοι ομιλητές του Φόρουμ Industrial Designers @ the Aegean είναι:

Industrial Designers @ the Aegean -flust.gr
Αλέξανδρος Διδασκάλου στις  24 Απριλίου

Σπούδασε Βιομηχανικό Σχεδιασμό στη Hochschule für Bildende Künste, στο Braunschweig της Γερμανίας, στο Istituto Superiore per le Industrie Artistiche I.S.I.A. / Disegno Industriale στη Ρώμη, και απέκτησε Master of Arts/Design Products στο Royal College of Art στο Λονδίνο, με τον Ron Arad.

Από το 1998 δραστηριοποιείται επαγγελματικά ως βιομηχανικός σχεδιαστής, και από το 2007 διευθύνει την εταιρία σχεδιασμού Designlab η οποία έχει συνεργαστεί επιτυχημένα με τις σημαντικότερες εταιρίες στην Ελλάδα και εδώ και μερικά χρόνια συμμετέχει και σε διεθνή έργα.

Έχει διδάξει βιομηχανικό σχεδιασμό και καινοτομία στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, στο Τμήμα Σχεδιασμού Επίπλου του ΤΕΙ Λάρισας στην Καρδίτσα, στην Applied Arts Studies και είναι καθηγητής βιομηχανικού σχεδιασμού στην ΑΚΤΟ στην Αθήνα.

Industrial Designers @ the Aegean-flust.gr

Χριστόφορος Μπρέλλης στις  24 Απριλίου

Ο Χριστόφορος Μπρέλλης, είναι βιομηχανικός σχεδιαστής με σπουδές στο Royal College of Art. Εργάστηκε επί 10 χρόνια στο Λονδίνο και επιστρέφοντας δημιούργησε στο Antidot design studio. Οι προτάσεις του («Type A» και «Type E») είναι σκόπιμα συμβατικές, αφού έκρινε ότι σε ένα τέτοιο περιβάλλον κρίσης δεν μπορούμε να μιλάμε με όρους εντυπωσιασμού αλλά με όρους ουσίας. «Οι προτάσεις μας είναι κλασικές, με έμφαση στη λειτουργία, το χαμηλό κόστος, αλλά και τη διαχρονική ποιότητα του αντικειμένου» σημειώνει και συνεχίζει: «Στην προκειμένη φάση θεωρούμε προφανές ότι η λύση που θα υλοποιηθεί θα πρέπει να είναι σεμνή, λογική και χωρίς έπαρση. Τα υλικά που προτείνω είναι ανθεκτικά, οικεία στους πολίτες και γνωστά στους κατασκευαστές – συντηρητές, αλλά και φιλικά προς το περιβάλλον. Παράλληλα, τα ανταλλακτικά είναι λίγα και ο αναμενόμενος κύκλος ζωής πολύ μεγάλος. Τα αντικείμενα είναι ανθεκτικά, ασφαλή και κατάλληλα προς χρήση από όλες τις ηλικιακές ομάδες του πληθυσμού».

Στη σελίδα του Φόρουμ στο facebook μπορείτε να μαθαίνετε καθημερινά όλα τα νέα, για το Industrial Designers @ the Aegean

flust.gr-industrial desisgn @ the aegean

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Το χταπόδι... αλλιώς, της Εμμανουέλας Κόκκαλη
Next ECall στα αυτοκίνητα: Ο χρόνος είναι ζωή