Η Sophia Amoruso είναι η σταχτοπούτα της τεχνολογίας

Δημοσιεύθηκε

Την έχουν αποκαλέσει ένα από τα πιο δημιουργικά πρόσωπα στις επιχειρήσεις και σταχτοπούτα της τεχνολογίας, έχει ήδη μπει στη λίστα forbes, έχει βραβευτεί για τις επιχειρηματικές της επιτυχίες και στα τριάντα της αποφάσισε να γράψει ένα βιβλίο για την ιστορία της.

Sophia-Amoruso-NastyGal-GirlBoss-Book-Interview-Video

Με ελληνική καταγωγή από την μητέρα της η Sophia Amoruso γεννήθηκε το 1984, δεν τελείωσε το κολέγιο και μέχρι τα 22 της ήταν μια ατίθαση νεαρή που δεν δίσταζε μάλιστα να κλέβει. Όλα άλλαξαν όμως, όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με τα vintage ρούχα και να ιδρύσει την εταιρεία NASTY GAL στο Σαν Φρανσίσκο, το 2006 σε ηλικία 22 ετών. Δεν χρηματοδοτήθηκε από πουθενά για την επιχείρηση της, δημιουργώντας ένα κατάστημα ebay με έδρα το διαμέρισμα της και αναλαμβάνοντας τα πάντα στην αρχή μόνη της. Κατάφερε να εντυπωσιάσει πολύ γρήγορα το κοινό της και να μετατρέψει μια μικρή ατομική επιχείρηση σε ένα κολοσσό με 550.000 πελάτες την ημέρα σε 60 χώρες και 350 εργαζόμενους.

Το βιβλίο της που μόλις κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ, λέγεται #GIRLBOSS, μπορεί να χαρακτηριστεί αυτοβιογραφικό αλλά και ένας οδηγός για μελλοντικούς επιχειρηματίες. Σε συνέντευξη της στην Washingtonpost δήλωσε ότι η ιστορία της μπορεί να δώσει ελπίδα παρότι είναι μια αντισυμβατική ιστορία με ανέκδοτα, συμβουλές κοινής λογικής και ένα έναυσμα για να καταλάβουν οι άλλοι τον εαυτό τους μέσα από αυτό. Διαβάζοντας την συνέντευξη της, καταλαβαίνει κάποιος, πώς η σκληρή δουλειά και η επιμονή στον στόχο μπορεί να διαμορφώσει ένα επιπόλαιο κορίτσι σε μια ηγετική φυσιογνωμία μόλις τριάντα χρονών. Η Sophia Amoruso περιγράφει πώς από μια μικρή επιχείρηση, με ένα πρόσωπο γενικών καθηκόντων, κατάφερε να δημιουργήσει μια εταιρεία με εκατοντάδες εργαζόμενους όπου ο καθένας έχει συγκεκριμένα καθήκοντα. Όπως αναφέρει, σημασία έχει να κάνει ο καθένας το καλύτερο για να γίνεται η δουλειά. Η ίδια εξακολουθεί να συμμετέχει ενεργά σε κάθε πτυχή της επιχείρησης της που πλέον αξίζει εκατομμύρια δολάρια.

Το site της Amoruso, NASTY GAL, μπορεί εκ πρώτης όψεως να μοιάζει σαν ένα συνηθισμένο eshop όπως χιλιάδες άλλα, όμως μετά από λίγη πλοήγηση γίνεται αντιληπτή η διαφορετικότητα του όσον αφορά την ποιότητα, το στυλ και την παρουσίαση των ρούχων και των αξεσουάρ που αναδεικνύει αλλά και τις κανονικές τιμές που προσφέρει. Ένα εντυπωσιακά όμορφο και απλό eshop που επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι τα απλά πράγματα μπορούν και συνήθως  κάνουν την διαφορά….

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα