Η Rolls-Royce αναπτύσσει το δικό της ηλεκτρικό αεροσκάφος

Η Rolls-Royce αναπτύσσει το δικό της ηλεκτρικό αεροσκάφος

Το ηλεκτρικό αεροσκάφος έχει ονομαστεί «Πνεύμα Καινοτομίας» και στοχεύει να φτάσει το ορόσημο ταχύτητας 300 μίλια / ώρα, σχεδόν 100 μίλια / ώρα. Αυτό θα της δώσει το ρεκόρ ταχύτητας έναντι σε άλλες εταιρίες.

Πρόκειται για ένα  καινοτόμο αεροσκάφος πλήρως ηλεκτρικό που διαθέτει 6000 κυψέλες μπαταρίας συνδεδεμένες μεταξύ τους με στόχο να προσφέρουν πάνω από 500 ίππους. Αυτό θα δώσει στο αεροσκάφος 300 μίλια ανά ώρα και θα δώσει στην εταιρία και το ρεκόρ ταχύτητας στον αέρα. Η δημιουργία όλης αυτής της τεχνολογίας εντάσσεται στο πνεύμα της καινοτομίας που θέλει να προωθήσει η Rolls-Royce. Σύμφωνα με την εταιρία όλα αυτά δεν προέκυψαν μέσα σε ένα βράδυ αλλά αποτελούν οργανωμένη έρευνα από το 2019 όταν σχεδιάστηκε το αεροσκάφος.

Η πρώτη πτήση έχει προγραμματιστεί για την Άνοιξη και όταν σε πλήρη ισχύ ο συνδυασμός ηλεκτρικού κινητήρα και προηγμένου συστήματος μπαταρίας θα τροφοδοτήσει το αεροσκάφος σε περισσότερα από 300 μίλια / ώρα, δημιουργώντας ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας για ηλεκτρική πτήση.

Ο Υπουργός Επιχειρήσεων Paul Scully είπε: «Η ταξινόμηση του« Πνεύματος Καινοτομίας »της Rolls-Royce αποτελεί μέρος ενός συναρπαστικού νέου κεφαλαίου στην αεροπορία καθώς προχωράμε προς την πρώτη πτήση της την άνοιξη. Ως πρωτοποριακό ηλεκτρικό αεροπλάνο στον κόσμο, αυτό το πρωτοποριακό αεροσκάφος τονίζει την αξία της στενής συνεργασίας μεταξύ βιομηχανίας και κυβέρνησης.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δεσμευτεί να επιτύχει καθαρές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως το 2050. Μέσω κυβερνητικών επιχορηγήσεων για έρευνα και ανάπτυξη, υποστηρίζουμε την καινοτομία στον τομέα της αεροδιαστημικής για την επίτευξη αυτού του φιλόδοξου στόχου καθώς οικοδομούμε πιο πράσινα από την πανδημία».

Το πρόγραμμα ACCEL, περιλαμβάνει βασικούς συνεργάτες YASA, τον κατασκευαστή του ηλεκτροκινητήρα και του ελεγκτή, καθώς και το Electroflight εκκίνησης της αεροπορίας. Η ομάδα ACCEL συνέχισε να καινοτομεί, τηρώντας παράλληλα τις κοινωνικές αποστάσεις και τις άλλες οδηγίες υγείας της βρετανικής κυβέρνησης.

Ο Rob Watson, Διευθυντής της Rolls-Royce Electrical, δήλωσε: «Η ηλεκτροδότηση της πτήσης είναι ένα σημαντικό μέρος της στρατηγικής μας για τη βιωσιμότητα, καθώς στοχεύουμε στον καθαρό μηδενικό άνθρακα έως το 2050. Η ταξί του« Πνεύματος Καινοτομίας »είναι ένα απίστευτο ορόσημο για την ομάδα ACCEL καθώς προχωράμε στην πρώτη πτήση και την προσπάθεια παγκόσμιου ρεκόρ αργότερα φέτος. Για πρώτη φορά, το αεροπλάνο προωθήθηκε προς τα εμπρός χρησιμοποιώντας τη δύναμη από μια προηγμένη μπαταρία και σύστημα πρόωσης που είναι πρωτοποριακό όσον αφορά την ηλεκτρική τεχνολογία. Αυτό το σύστημα και οι δυνατότητες που αναπτύσσονται θα βοηθήσουν στη θέση της Rolls-Royce ως ηγέτη τεχνολογίας που προσφέρει συστήματα ισχύος στην αγορά Urban Air Mobility. ”

Το ήμισυ της χρηματοδότησης του έργου παρέχεται από το Aerospace Technology Institute (ATI), σε συνεργασία με το Τμήμα Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής και Innovate UK.

Ο Gary Elliott, Διευθύνων Σύμβουλος του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Αεροδιαστημικής, δήλωσε: «Το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αεροδιαστημικής είναι υπερήφανο που συγχρηματοδοτεί το έργο ACCEL. Οι στόχοι του ACCEL εναρμονίζονται με τους μακροπρόθεσμους στόχους της στρατηγικής ATI: για τη χρηματοδότηση συναρπαστικής και καινοτόμου τεχνολογικής ανάπτυξης που εξασφαλίζει το προβάδισμα για το Ηνωμένο Βασίλειο στην προώθηση μηδενικών εκπομπών επόμενης γενιάς και για να συνεχίσει να υποστηρίζει θέσεις εργασίας υψηλής ειδίκευσης και να δημιουργεί οικονομική απόδοση προς όφελος του ΗΒ. Τα συγχαρητήριά μας στην ομάδα ACCEL για την επίτευξη αυτού του τελευταίου ορόσημου σε ένα πολύ δύσκολο σκηνικό. ”

Τα χαρακτηριστικά που απαιτούν τα «αεροπορικά ταξί» από τις μπαταρίες είναι πολύ παρόμοια με αυτά που αναπτύσσονται για το «Πνεύμα Καινοτομίας», ώστε να μπορεί να φτάσει ταχύτητες ρεκόρ. Η Rolls-Royce θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία του έργου ACCEL και θα την εφαρμόζει σε προϊόντα για την αγορά.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Παγκόσμια ημέρα ελληνικής γλώσσας: Γιατί μαθαίνουμε ελληνικά
Prev Παγκόσμια ημέρα ελληνικής γλώσσας: Γιατί μαθαίνουμε ελληνικά
Next Το νέο βίντεο της Air France μας υπενθυμίζει την μοναδική γαλλική κομψότητα
Το νέο βίντεο της Air France μας υπενθυμίζει την μοναδική γαλλική κομψότητα