Έρευνα: Πόσοι έλληνες δεν γνωρίζουν το internet;

Δημοσιεύθηκε

Στην εποχή που η τεχνολογία καθορίζει σε μεγάλο ποσοστό τις εξελίξεις στους περισσότερους τομείς της καθημερινότητας μια έρευνα της eurostat έρχεται να δείξει ότι μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων συγκεκριμένα το 36% δεν γνωρίζουν και δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ το διαδίκτυο.

Το ποσοστό αυτό είναι ικανό να χαρακτηρίσει τους Έλληνες «ιντερνετικά αναλφάβητους» μιας και ο μέσος όρος στην Ευρώπη όσων δεν ¨σερφάρουν» μόλις αγγίζει το 21%.

Χειρότεροι από εμάς οι Ρουμάνοι με 42% και οι Βούλγαροι με 41%. Η εφημερίδα Καθημερινή επίσης αναφέρει, ότι ο «ιντερνετικός αναλφαβητισμός» στη χώρα μας δεν έχει πολύ μεγάλη διαφορά απ’ ό,τι ισχύει επίσης στην Ιταλία (34%), την Πορτογαλία (33%), την Κύπρο (32%) και την Πολωνία (32%).

Άλλα στοιχεία από τη μελέτη της Eurostat είναι ότι η Ελλάδα με ποσοστό 56% βρίσκεται στην προτελευταία θέση των νοικοκυριών με ιντερνετική σύνδεση ενώ στην τελευταία θέση βρίσκεται η Βουλγαρία. Πάντως, μόνο σε 8 από τα 28 κράτη οι πολίτες σε ποσοστό πάνω από το 50% μπόρεσαν να αξιοποιήσουν τις πλατφόρμες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Βέβαια, θα μπορούσε να πει κάποιος δικαιολογώντας τα χαμηλά ποσοστά που κατέχουμε ως χώρα, όσον αφορά την πρόσβαση στο διαδίκτυο, ότι είμαστε μια χώρα με πολύ μεγάλο μέσο όρο ηλικίας, μια παράμετρος που θα μπορούσε να δικαιολογήσει την καθυστέρηση στον «ιντερνετικό αναλφαβητισμό».

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα