Χειμώνας; Να μας λείπει, της Σάντυ Τυφωνίου

Δημοσιεύθηκε

Ξέρω, ξέρω εδώ ο κόσμος χάνεται και εγώ το χαβά μου, όμως  είναι και ο χειμώνας πια ένα από τα προβλήματα μας. Κρατάει πολύ και δεν συμφέρει. Γιατί ποια χειμωνιάτικη θαλπωρή στο σπίτι σου, να νιώσεις όταν κυκλοφορείς ντυμένος με πέντε μπουφάν; Οι παλιές καλές μέρες  που είχαμε ανοιχτή τη θέρμανση από το φθινόπωρο μέχρι την Άνοιξη πέρασαν ανεπιστρεπτί και βρεθήκαμε στο έλεος των φόρων και του κρύου. Και αυτό που συμβαίνει φέτος, όταν ανοίξουν οι ουρανοί πρέπει να κάνουμε τάμα για να σταματήσουν; Και άντε τώρα να διασχίσεις δρόμο την ώρα της βροχής. Και δεν μιλάμε για να περπατήσεις, αλλά απλά για να μπεις στο αυτοκίνητο σου.

Καταρχάς, και επειδή τους δρόμους στην Ελλάδα δεν τους λες και ευρωπαϊκούς, υπάρχει η πιθανότητα λόγω της βροχής να μην δεις τη λακκούβα και αντί στην πόρτα του αυτοκινήτου σου να βρεθείς σε κρεβάτι του ΚΑΤ. Αυτό βέβαια μπορεί να συμβεί και την ώρα της οδήγησης αλλά ούτως η άλλως όπως σας έχω πει, έρχεται η εποχή του «περπατάμε μόνο». Κατά δεύτερον, και επειδή τελευταία πολύ συχνά εκτός από βροχή ρίχνει ταυτόχρονα και χαλάζι (άλλαξαν οι καιροί και τα κλίματα) μεγάλου μεγέθους, πάλι δεν μπορείς να διαβείς τον δρόμο (κίνδυνος επί γης και ουρανού). Την πιθανότητα της ομπρέλας την αποκλείω, γιατί συνήθως με τη βροχή και το χαλάζι ανοίγουν και οι ασκοί του Αιόλου. Και σε μένα οι αέρηδες έχουν αδυναμία, οπότε… .(και γενικά).

Και φτάνουμε στο σήμα κατατεθέν του χειμώνα, οι ιώσεις και τα κρυολογήματα. Αυτό που ξαφνικά αρχίζει η μύτη σου να τρέχει ασταμάτητα τα μάτια σου γίνονται κόκκινα ωσάν να έκλαιγες μερόνυχτα για τον καλό σου (που αν ήταν καλός δεν θα σε έκανε να κλαίς, να τα λέμε αυτά) και το κεφάλι σου βουίζει σαν να κατοικούν εκεί μέσα μιλιούνια μέλισσες. Και μέσα στον πόνο σου και στην ταλαιπωρία αρχίζεις να σκέφτεσαι «ποιος παίζει να με κόλλησε;»Λες και έχει πλέον σημασία. Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις βέβαια, φαίνεται πόσο διαφορετικοί είμαστε οι άντρες από τις γυναίκες, γιατί είμαστε και πολύ. Στο κρυολόγημα (και σε άλλα) όμως, είμαστε οι δυνατές και συνήθως το περνάμε στο «πόδι». Με συνάχι, με πυρετό, με βήχα, το κρυολόγημα στις γυναίκες αντιμετωπίζεται με παυσίπονα (που όμως πλέον και τα παυσίπονα έγιναν «φαρμακείο» στις τιμές) και όρθιες. Οι άντρες, όμως, θέλουν ειδική μεταχείριση (αυτό ισχύει και γενικά) που σημαίνει ότι πρέπει να επιστρατευτούμε για ντάντεμα. Από το τι παυσίπονο και πόσους χυμούς την ημέρα θα πιούνε, πώς θα βάλουνε το θερμόμετρο και αν δείχνει σωστά την θερμοκρασία, η σούπα πρέπει να είναι ζεστή και σερβιρισμένη στο κρεβάτι, και τα μαξιλάρια στο σωστό ύψος γιατί το συνάχι φέρνει πονοκέφαλο (και όλα αυτά μαζί, άπιαστη πολυτέλεια). Γιατί είναι «επιστημονικά» αποδεδειγμένο ότι το κρύωμα στους άντρες, περνάει μόνο με ντάντεμα. Για τις παιδικές ιώσεις ούτε λόγος, έχει τιναχτεί ο οικογενειακός προϋπολογισμός,(αν υπάρχει ακόμα) στον αέρα. Όπως και να έχει ο χειμώνας είναι της ταλαιπωρίας και εδικά σε περιόδους  οικονομικής κρίσης.

Το καλοκαίρι μας πάει πιο πολύ. Το καλοκαίρι όλα είναι πιο απλά, πιο όμορφα και πιο οικονομικά γιατί όπως λέει και η λαϊκή μας αοιδός τι θέλουμε; Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το αγόρι μου (και ψωμί, τυρί και ελιές… πλέον).

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα