Battle Of The Bands 2014-15 Thessaloniki Edition: Με όπλο τη μουσική

Δημοσιεύθηκε

Με όπλο τη μουσική, αρχίζει για δεύτερη περίοδο το Battle Of The Bands στη Θεσσαλονίκη, μια ευγενής άμιλλα μεταξύ των γκρουπ, που έχει πλέον γίνει θεσμός και αποτελεί σταθμό στη διασκέδαση της νεολαίας.

flust.gr

Το πρώτο μέρος της Μάχης των Συγκροτημάτων, στο οποίο συμμετέχουν οι BLACK LEVEES / ΔΕΙΠΝΟΣΟΦΙΣΤΕΣ / ONE STEP CLOSER / THEL, καθώς και ως special guests οι EMBARGO, θριαμβευτές του προηγούμενου διαγωνισμού, διεξάγεται την Κυριακή 26 Οκτωβρίου στο Eightball Live Stage.

Λίγα λόγια για τα συγκροτήματα:

BLACK LEVEES
Οι hard rockers Black Levees δημιουργήθηκαν το 2013 στην Καστοριά. H μπάντα αποτελείται από τον Κωνσταντίνο στην κιθάρα, τον Ανδρέα στο μπάσο/φωνητικά και τον Μιχάλη στα τύμπανα.
Παίζουν κυρίως δικά τους κομμάτια, εκ των οποίων το ένα έχει ηχογραφηθεί σε στούντιο στην πόλη τους. Σκοπεύουν να ηχογραφήσουν και άλλα τραγούδια και να περάσουν σε επαγγελματικό επίπεδο. Έχουν εμφανιστεί σε μουσικές σκηνές της Καστοριάς και σε φεστιβάλ, καθώς και στο Eightball της Θεσσαλονίκης.
http://www.facebook.com/blacklevees

http://youtu.be/QJlYNLermJ8

ΔΕΙΠΝΟΣΟΦΙΣΤΕΣ
Οι Δειπνοσοφιστές δημιουργήθηκαν το 2002 από τον Μιχάλη Πρωτοψάλτη, ο οποίος είναι και ο συνθέτης των τραγουδιών. Από τότε μέχρι σήμερα συνεργάστηκε με πολλούς και καλούς μουσικούς της Θεσσαλονίκης, μέχρι που κατέληξε στο τρίο Μιχάλης Πρωτοψάλτης (σύνθεση / κιθάρα / φωνή), Στέργιος Σώφλος (μπάσο) και Κώστας Τάνης (τύμπανα), που είναι και υπεύθυνο για την ηχογράφηση των τραγουδιών.
Το ύφος της μουσικής τους είναι hard rock με επιρροές από την ελληνική παραδοσιακή μουσική. Ο στίχος τους είναι ελληνικός αναδεικνύοντας τις διαχρονικές αξίες του ελληνισμού.
http://www.facebook.com/pages/ΔΕΙΠΝΟΣΟΦΙΣΤΕΣ-DEIPNOSOFISTES/156286577740008
http://www.jumpingfish.gr/DEIPNOSOFISTES
http://www.reverbnation.com/deipnosofistes
http://www.youtube.com/user/deipno2012

ONE STEP CLOSER
Oι One Step Closer δημιουργήθηκαν το 2014, παρόλα αυτά τα μέλη της μπάντας έχουν ασχοληθεί από πιο παλιά με τη μουσική, στελεχώνοντας άλλα συγκροτήματα.
Η μουσική που παίζουν είναι deathcore/metalcore, ενώ το γκρουπ αποτελούν οι Billy Veil (vocals/guitar), Δημήτρης Γκοτζίνας (lead guitar), Lemmy-αυτόνομος (bass) και Χρήστος Χριστοδούλου (drums).

THEL
Οι Thel είναι ένα rock συγκρότημα με επιρροές από τον heavy/progressive rock ήχο τόσο της δεκαετίας του ‘70, όσο και τον πιο σύγχρονο. Δημιουργήθηκαν στη Θεσσαλονίκη το 2012 και αφού συνέθεσαν τα πρώτα τους 5 κομμάτια, τον Ιούνιο του 2013 ηχογράφησαν το πρώτο τους EP, το οποίο κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 2013 με τίτλο “Amrak”.
Έκτοτε έχουν πραγματοποιήσει ζωντανές εμφανίσεις, με πιο σημαντικές το opening act στους Εξόριστους τον Δεκέμβρη του 2013, καθώς και στους Αμερικάνους Witch Mountain τον Ιούνιο του 2014. Oι ηχογραφήσεις για τον πρώτο τους δίσκο, ο οποίος θα περιλαμβάνει 8 νέα κομμάτια, έχουν ήδη ξεκινήσει. Την μπάντα αποτελούν οι Νίκος Συράκης (φωνητικά), Χρήστος Αυγερινός (κιθάρες), Παύλος Δωάνης (μπάσο) και Αλέξανδρος Σταμάτης (τύμπανα).
http://www.facebook.com/Thelband
http://thel.bandcamp.com/
http://www.youtube.com/user/thelgreece

* Τη συναυλία θα ανοίξουν οι νικητές της περασμένης περιόδου EMBARGO, οι οποίοι τον Μάιο του 2014 βγήκαν πρώτοι από την ψηφοφορία του κοινού και από την κριτική επιτροπή, «σαρώνοντας» τα βραβεία.

Το συγκρότημα αποτελούν ο 12χρονος Alex Chrima (τύμπανα), ο 14χρονος Johnny Chrima (κιθάρα), ο 14χρονος Harry Nill (κιθάρα) και ο 14χρονος “Ψηλός” (μπάσο).
http://www.facebook.com/embargomusicband

flust.gr

Λίγα λόγια για το Battle Of The Bands

Το BATTLE OF THE BANDS 2014-2015 / Thessaloniki Edition θα διεξάγεται Τετάρτη και Κυριακή στο Eightball Live Stage έως τον Μάιο, με τους εξής όρους:
– Κάθε φορά θα διαγωνίζονται 4 συγκροτήματα, που θα ερμηνεύουν 6 κομμάτια το καθένα με ελεύθερο ρεπερτόριο (δικές τους συνθέσεις ή διασκευές).
– Το κοινό θα ψηφίζει ένα από αυτά γράφοντας το όνομά του στο πίσω μέρος του εισιτηρίου εισόδου και ρίχνοντάς το σε κάλπη μετά το τέλος της συναυλίας. Τα αποτελέσματα θα εκδίδονται αμέσως μετά τη λήξη της συναυλίας. Το συγκρότημα που θα συγκεντρώνει τις περισσότερες ψήφους, θα προκρίνεται στους ημιτελικούς.
Το BATTLE OF THE BANDS διοργανώνεται με τη στήριξη του i-JUKEBOX.gr και της ‘OVER THE TOP’ PROMOTION.
http://www.facebook.com/groups/jnegris
http://i-JUKEBOX.gr/
http://www.facebook.com/overthetop.promotion

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα