Από το σκοτάδι στο Φως: H έκθεση του Νίκου Φλώρου στο Κρατικό Μουσείο Ελ Γκρέκο με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Ν.Αιγαίου

Δημοσιεύθηκε

Μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2016, οι επισκέπτες του Κρατικού Μουσείου Ελ Γκρέκο στο Τολέδο της Ισπανίας, θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν πέντε πίνακες του γνωστού Έλληνα γλύπτη Νίκου Φλώρου σε μια έκθεση αφιερωμένη στον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο για την συμπλήρωση των 400 χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου. Τα γλυπτά, είχαν παρουσιαστεί για πρώτη φορά τον περασμένο Σεπτέμβριο, στην έκθεση που είχε συνδιοργανώσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Υπουργείο Πολιτισμού, στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στη Ρόδο με μεγάλη επιτυχία.

Η έκθεση ονομάζεται “Από το σκοτάδι στο Φως. Αφιέρωμα στον Δομίνικο Θεοτοκόπουλο (Ελ Γκρέκο). Γλυπτοί πίνακες Νίκου Φλώρου, Ελλάδα” και εγκαινιάστηκε στις 11 Νοεμβρίου από τον Περιφερειάρχη Ν.Αιγαίου κ.Γιώργο Χατζημάρκο και τον Διευθυντή του Κρατικού Μουσείου Ελ Γκρέκο κ. Juan Antonio García Castro. Η Περιφέρεια Ν.Αιγαίου είναι συνδιοργανωτής μαζί με το Υπουργείο Πολιτισμού της Ισπανίας και το Μουσείο Ελ Γκρέκο, ενώ είναι η πρώτη φορά που Έλληνας καλλιτέχνης παρουσιάζει έργα του, δίπλα στα αυθεντικά έργα του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου. Στα πλαίσια του εορτασμού του «Έτους Ελληνορωσικής Φιλίας 2016», ο Νίκος Φλώρος είναι ο επίσημος Έλληνας καλλιτέχνης που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα και στη Ρωσία, μιας και η έκθεση μετά το Τολέδο θα μεταφερθεί στην Αγία Πετρούπολη.

Ο Νίκος Φλώρος γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας, μεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε εικαστικές τέχνες στο Παρίσι. Από το 1999 ζει μόνιμα στη Νέα Υόρκη. Οι δημιουργίες του είναι παγκόσμια γνωστές για την καινοτομία και το πρωτότυπο στυλ μιας και για τα γλυπτά του χρησιμοποιεί καταναλωτικά υλικά όπως κουτάκια αναψυκτικών. Έγινε ευρέως γνωστός όταν κατασκεύασε με κουτάκια γνωστού αναψυκτικού εντυπωσιακά φορέματα εμπνευσμένα από την Μαρία Κάλλας.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα