9 συμβουλές διατροφής για το 2016, που «μετράνε»! της Ευαγγελίας Ζευκιλή

Έχετε λάβει αποφάσεις για την νέα χρονιά που σε λίγο ξεπροβάλει; Πιθανόν, κάποιοι από εσάς, να έχουν εντάξει την διατροφή και υγεία τους στις αλλαγές του 2016! Να θέλετε να την δείτε (και πρέπει) με άλλο «μάτι»! Ποιο «ζεστά» που λένε! Εάν ναι, παρακάτω θα βρείτε κάποιες συμβουλές που μπορούν να λειτουργήσουν ως «μπούσουλας» για την νέα χρονιά!!!

#1 Λαχανικά
Μην «ξεχνάτε» να τρώτε λαχανικά, ειδικά τα πράσινα φυλλώδη όπως είναι το σπανάκι και το κατσαρό λάχανο. Εκτός από χαμηλά σε θερμίδες, τα πράσινα λαχανικά είναι κατάλληλα για να ενισχύσουν, το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

#2 Μερίδα
Πρέπει να βρείτε τον τρόπο για να ελέγχετε τις μερίδες του φαγητού σας. Η μερίδα είναι εξατομικευμένη, καθώς εξαρτάται από τη συνιστώμενη ημερήσια κατανάλωση ενέργειας του κάθε ατόμου και καθορίζεται βάσει του φύλου, του σωματικού βάρους, της φυλής, του ύψους και της ηλικίας.

#3 Πρόχειρο φαγητό & Σνακς
Αποφύγετε το πρόχειρο και χαμηλής θρεπτικής αξίας φαγητό. Όσο αφορά τα συνιστώμενα υγιεινά σνακ, μπορεί να είναι φρούτα, ξηροί καρποί, μπάρες δημητριακών αντί των τσιπς ή ενός γλυκού που είναι γεμάτα από λιπαρά.

#4 Ετικέτες τροφίμων
Όταν αγοράζετε τρόφιμα από το super market, να μην ξεχνάτε να διαβάζετε την διατροφική ετικέτα του κάθε προϊόντος . Oι ετικέτες στα τρόφιμα, μπορούν να σας βοηθήσουν να ενημερωθείτε πριν επιλέξετε κάποιο προϊόν και να αποφασίσετε αν θα το συμπεριλάβετε ή όχι στη διατροφή σας, έτσι ώστε να μπορείτε να κάνετε συνειδητές επιλογές, με βάση τις ατομικές σας ανάγκες.

#5 Άσκηση
Γραφτείτε σε ένα γυμναστήριο 2-3 φορές την εβδομάδα και η άσκηση θα αποτελέσει ένα νέο ξεκίνημα για εσάς!

#6 Κάψτε Θερμίδες διασκεδάζοντας
Αυτή η συμβουλή είναι εύκολη, γιατί είναι «διασκεδαστική». Οργανώστε με τους φίλου σας πεζοπορίες, βόλτες με το ποδήλατο ή ξεκινήστε χορό. Θα κάψετε θερμίδες διασκεδάζοντας, χωρίς καν να το καταλάβετε.

#7 Νερό, πολύ νερό
Μην συγχέετε την πείνα με την αφυδάτωση! Θα χρειαστείτε να πίνετε, οκτώ έως δέκα μεγάλα ποτήρια νερό την ημέρα. Μην ανησυχείτε, δεν υπάρχουν θερμίδες στο νερό!

#8 Βόλτα
Δοκιμάστε να κάνετε τις εξωτερικές σας δουλειές, αφήνοντας το αυτοκίνητο πιο μακριά από τον προορισμό σας (περίπου 20 λεπτά με τα πόδια). Kάντε ένα διάλειμμα από την εργασία σας και περπατήστε για 10 λεπτά στην περιοχή γύρω από το γραφείο σας. Θα γυρίσετε πιο ανανεωμένοι, μιας και 30 λεπτά περπάτημα την ημέρα, αρκούν για να κρατήσετε το μεταβολισμό σας σε υψηλά επίπεδα και να βελτιώσετε την εικόνα σας.

#9 Ανταμοιβή
Αν κάθε φορά δίνετε στον εαυτό σας ένα βραβείο που κάνατε κάτι από τα παραπάνω που δεν θέλατε να κάνετε, τότε κάθε φορά που πρέπει να το κάνετε, η διαδικασία θα είναι πολύ πιο εύκολη. Η ικανοποίηση που παίρνουμε εμείς οι άνθρωποι, αν το σκεφτεί κανείς, είναι από μικρά πράγματα – όπως μια βόλτα, ένα γεύμα, μια αγορά, μια ευχάριστη συνομιλία με ένα αγαπημένο πρόσωπο.

Αυτές είναι μερικές εύκολες και διασκεδαστικές συμβουλές, για να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες και τον τρόπο σκέψης σας. Όλα είναι εφικτά αρκεί να το θέλετε!!!

Ας ξεκινήσουμε τις αλλαγές, μην καθυστερούμε!!!

Published by

Ευαγγελία Ζευκιλή

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος. Σπούδασε στο τμήμα Διατροφής-Διαιτολογίας του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης .Μετά από 13 χρόνια εμπειρίας και παρακολούθησης πολλών περιστατικών, αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική της «ελαφριά ζωή», που την ονόμασε –πως αλλιώς-Light Life, η οποία σήμερα μετρά 5 χρόνια ζωής, και η Ευαγγελία –πλέον- 18 χρόνια εμπειρίας . Πρόκειται για ένα Πρότυπο Κέντρο Διατροφής & Μεταβολικού Ελέγχου ( www.lightlife.gr ) ένα ιδιαίτερο project, που δημιουργήθηκε με πολύ αγάπη, κέφι και ατελείωτες ώρες δουλειάς.
Prev Αγάπα σαν να μην υπάρχει αύριο, από την lacta
Next Unisomnia: Οι αληθινές στιγμές σε ένα κοινωνικό δίκτυο