Το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας αποτελεί τη σημαντικότερη εκδήλωση του κλάδου που γίνεται στην Ελλάδα, ενισχύοντας την εικόνα ενός σημαντικού προϊόντος.
Το Φεστιβάλ πλαισιώνεται από Επιστημονικές Ημερίδες και Συνέδρια ενημερώνοντας τους παραγωγούς για τις νέες τεχνικές και μεθόδους ενώ πρωταρχικός στόχος είναι η προβολή και η προώθηση του επώνυμου ελληνικού μελιού και των προϊόντων κυψέλης στο καταναλωτικό κοινό και στους χώρους μαζικής εστίασης.
Στο 7ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, που διεξήχθη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην Αθήνα, από 4 έως 6 Δεκεμβρίου 2015, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διέθετε το μεγαλύτερο περίπτερο φιλοξενώντας 39 παραγωγούς από τα εξής νησιά: Αμοργό, Άνδρο, Ίο, Κάλυμνο, Κάρπαθο, Κάσο, Κέα, Κύθνο, Πάρο, Ρόδο, Σίφνο και Τήνο. Στο χώρο του περιπτέρου της, επίσης, οι μικροί φίλοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δρώμενα από το διαδραστικό- διδακτικό παραμύθι «Η Μελίτα και τα μυστικά της κυψέλης».