6 &1 βήματα (good ones) για τη νέα εβδομάδα, της Άννας Σαρούκου

Έχοντας συνέλθει από τη ζάλη των γιορτών (ή ίσως και όχι) ξεκινάμε μία πραγματικά καινούρια εβδομάδα με την πόλη να ντύνεται τα καθημερινά της, τα φωτάκια να απομακρύνονται από τους δρόμους και τις χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις να ξαναμπαίνουν στις κούτες μέχρι τις επόμενες γιορτές. Ενδεχομένως είναι μία απαιτητική μετάβαση την οποία όμως μέσα σε λίγες μέρες θα την έχουμε ξεπεράσει πλήρως, ιδιαίτερα αν αποφασίσουμε να κάνουμε κάτι για να βγούμε αλώβητοι από αυτήν.

to-do-list

Υποθετικά μιλώντας όλοι υποκύψαμε λίγο – πολύ στους νόστιμους πειρασμούς των ημερών, βγήκαμε λίγο περισσότερο ή ήπιαμε λίγο παραπάνω απ’ ότι συνήθως. Τώρα όμως we are back to normality κι έτσι αναζητούμε εναγωνίως τρόπους να επανέλθουμε σωματικά και νοητικά στην καθημερινότητα. Απλά, μικρά, ήρεμα βήματα θα μας βοηθήσουν να βρούμε τον παλιό καλό (ή και καλύτερο) μας εαυτό.

Αρχικά, ξεκινάμε με μία ωραία ατζέντα όπου θα σημειώσουμε αυτούς τους απλούς τρόπους επαναφοράς και θα τους κοιτάμε κάθε πρωί!

Get easy into the new year… Ας αφεθούμε στο νέο έτος με το καλύτερο μας χαμόγελο και με μία μικρή οργάνωση 😉
1. Χαρίζουμε στον οργανισμό μας μία περίοδο αποτοξίνωσης_detox time (θα μας ευγνωμονεί!)
2. Εμπλουτίζουμε τη διατροφή μας με λαχανικά και φυτικές ίνες
3. Ξετυλίγουμε το yoga mat μας από τη ντουλάπα και ξεκινάμε κάθε μέρα με ένα μίνι 15’ πέρασμα (εάν είμαστε home yogis) ~ ή εάν επισκεπτόμαστε κάποιο studio διαλέγουμε ένα χαλαρό πρόγραμμα για τον πρώτο μήνα του έτους ώστε να μεταβούμε ομαλά από την περίοδο της αδράνειας σε αυτήν της ενεργοποίησης
4. Φτιάχνουμε μία ευχή (sankalpa) με θετική διατύπωση για όλη τη νέα χρονιά, μία ευχή αγάπης
5. Κάνουμε μία ανακατανομή σε αντικείμενα / μικροπράγματα που έχουμε κρυμμένα (ή και όχι) σε συρτάρια, ντουλάπες, ράφια και απομακρύνουμε ότι δεν μας χρειάζεται. Κάνουμε χώρο για το νέο! Τόσο σε πρακτικό επίπεδο, όσο και σε πνευματικό.
6. Θυμόμαστε να διατηρούμε φύσει – θέση την αισιοδοξία μας!
7. Προτρέπουμε και άλλους να ακολουθήσουν αυτόν τον μικρό οδηγό. Spread & share love δε λένε; Ε, ακριβώς αυτό λοιπόν!

Κάθε ένας από εμάς έχει το δικό του διαφορετικό, ξεχωριστό ρυθμό, τις προσωπικές του συνήθειες γι’ αυτό αν κάποιος θέλει να προσθέσει κι άλλα βήματα στα 6 & 1 ας το κάνει ελεύθερα!

Σίγουρα μετά από μερικές μέρες που θα εφαρμόσετε τα παραπάνω θα δείτε την μεταμόρφωση τόσο στο σώμα, όσο και στη διάθεση σας. Η yoga είναι ένας τρόπος ζωής, είναι πολλά περισσότερα από μερικές ευεργετικές asanas στο mat μας. Deep breath και όλα γίνονται!

Namaste & καλή εβδομάδα

Άννα Σαρούκου – Sol Yoga Athens

Published by

'Αννα Σαρούκου

H Άννα Σαρούκου γεννήθηκε το 1990 και από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον κλασικό αθλητισμό και τις παραστατικές τέχνες. Τα τελευταία χρόνια ασκείτε συστηματικά στη yoga, ενώ τον Φλεβάρη του 2015 ολοκλήρωσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Δασκάλων Hatha Yoga RYT 200 (Yoga Alliance) και τον Ιούνιο του 2016 πιστοποιήθηκε ως kids yoga instructor (Flower Kids Yoga - module I). Μέσω της ενασχόλησής της με τη yoga ανακάλυψε πως οι προηγούμενες σπουδές της πάνω στις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες μπορούν να συνδυαστούν σε πλήρη αρμονία με την αγάπη, τη μαθητεία και τη διδασκαλία της yoga. Συνεργαζόμενη κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι ετών με εταιρίες και ανεξάρτητους οργανισμούς εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά θεωρεί ότι η πηγή της έμπνευσης και της δημιουργικότητας τόσο σε ένα πλήρες μάθημα yoga, όσο και σε απλές καθημερινές ενασχολήσεις προκύπτει από απλά βλέμματα και ειλικρινή χαμόγελα. Παρακολουθεί όσο συχνότερα μπορεί workshops, μαθήματα και σεμινάρια γύρω από την πρακτική και τη διδασκαλία της yoga, ενώ αναζητά διαρκώς νέες γνώσεις και εμπειρίες γύρω από αυτό το μονοπάτι. Έχει σπουδάσει Επικοινωνία, Μέσα & Πολιτισμό στο Πάντειο Παν/μιο, έχει παρακολουθήσει συνέδρια που αφορούν στην εξέλιξη των τεχνών μέσα από τη σύγχρονη εποχή και τα νέα μέσα, ενώ έχει εργαστεί στο ραδιόφωνο και τον ηλεκτρονικό τύπο. Στις κύριες ενασχολήσεις της συνυπάρχουν οι αγάπες για τις πολυπολιτισμικές κουλτούρες, η διαρκώς μετακινούμενη κοινωνία και ο τρόπος που εν τέλει όλα αυτά εκφράζονται και αποτυπώνονται επάνω στο κάθε σώμα… Εκεί εισέρχεται και η yoga ολοκληρώνοντας αυτό το συνεχές ταξίδι…
Prev Περί ‘’Σιωπής’’, του Πάνου Λιάκου
Next Το προφίλ της εβδομάδας 9 έως 15 Ιαν 2017, από τον Πέρρη Κρητικό