4 ηθοποιοί… 3 ιστορίες… η Μυλωνού και πολλά παιδιά

Τα παιδιά λατρεύουν τα παραμύθια και εδικά όταν αυτά λέγονται με έναν ξεχωριστό τρόπο που μπορούν να συμμετέχουν και να διασκεδάζουν. Αυτό φαίνεται να το κάνει καλά η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος όπου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από τις 12 Οκτωβρίου και κάθε Σαββατοκύριακο με δημιουργική έμπνευση προσφέρει στους μικρούς της φίλους την εμπειρία τρίων ελληνικών παραμυθιών την «Μυλωνού» από τη Νάξο «Ο κάβουρας και το φίδι» από την Αττική και «Ο λαγός και οι βάτραχοι» από την Κύπρο. Μια διαδραστική παράσταση με ζωντανή μουσική από πρωτότυπα μουσικά όργανα, παντομίμα, κουκλοθέατρο και κυρίως την ουσιαστική συμμετοχή των παιδιών που τα ίδια μπορούν να διαμορφώσουν την εξέλιξη της παράστασης με τον δικό τους τρόπο.

Την σκηνοθεσία της παράστασης έχει ο Τάσος Ράτζος και ο Πέτρος Δαμουλής που είναι υπεύθυνος για τη μουσική σύνθεση και διδασκαλία ενώ παίζουν: Χρύσα Διαμαντοπούλου, Γιώτα Μηλίτση, Γιάννης Μπουραζάνας, Συμεών Τσακίρης της ομάδας Μικρός Νότος. Το διαδραστικό μέρος της παράστασης έχει επιμεληθεί επιστημονικά η Μελίνα Χατζηγεωργίου, καθηγήτρια στο Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ. Η παράσταση φιλοξενείται στον Πολυχώρο «Αίτιον», στην Ακρόπολη.

“Η πίστη, η υπομονή, η επιμονή και η αγάπη είναι αρετές του λαού που εκφράζονται μέσα από τα παραμύθια” όπως λέει η ομάδα Μικρός Νότος και μπορείτε να πάρετε πληροφορίες για την ενδιαφέρουσα δουλειά τους εδώ

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Περί πανεπιστημίων και άλλων τινών βασάνων, της Χριστίνας Καλογεροπούλου
Next Ο μύθος και η αλήθεια μας, της Αναστασίας Κορινθίου