3ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Πάτμου με τον Αλεξάντερ Πέιν

Ο Αλεξάντερ Πέιν, είναι γνωστός Ελληνοαμερικανός σκηνοθέτης ο οποίος γεννήθηκε στην Νεμπράσκα από Ελληνοαμερικανούς γονείς καταγόμενους από την Αχαΐα. Είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου Στάνφορντ, όπου σπούδασε Ισπανική γλώσσα και ιστορία ενώ το 1990 αποφοίτησε από την σχολή σκηνοθετών του πανεπιστημίου UCLA. Το 2005 βραβεύτηκε με το πρώτο του Όσκαρ για την ταινία “Πλαγίως” (Sideways) και το 2012 ακολούθησε ένα δεύτερο για την ταινία “Οι Απόγονοι” (The Descendants).

Φέτος συμμετέχει ως τιμώμενο πρόσωπο στο 3ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Πάτμου (International Film Festival of Patmos – IFFP). Συγκεκριμένα θα λάβει μέρος σε δυο από τα τέσσερα masterclasses από μεγάλες διεθνείς προσωπικότητες του σινεμά μαζί με τον επίσης διακεκριμένο διευθυντή φωτογραφίας Phaedon Papamichael.

Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Πάτμου που ξεκίνησε στις 24 Ιουλίου θα λήξει στις 31 Ιουλίου και κατά τη διάρκεια του θα προβληθούν 12 βραβευμένες ταινίες, 13 ντοκιμαντέρ και 50 ταινίες μικρού μήκους, ενώ οι προβολές θα γίνονται στον θερινό κινηματογραφο της Πάτμου αλλά και στον γραφικό κόλπο του Γροίκου, στο ξενοδοχείο Patmos Aktis, όπου θα γίνονται οι προβολές των ντοκιμαντέρ. Επίσης στα πλαίσια του Φεστιβάλ είναι και το Workshop Κινηματογραφίας, κατά τη διάρκεια του οποίου θα παραχθεί ένα μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ, αποτελούμενο από 9 μικρότερα, με τίτλο “Life in the Borderlands” σε συμπαραγωγή του OTE TV.

Μερικές από τις ταινίες που θα προβληθούν είναι το «Πριν τα μεσάνυχτα» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, το «Πλαγίως» του Αλεξάντερ Πέιν, το «Μερίδιο των αγγέλων» του Κεν Λόουτς, «Η Αγελάδα που έπεσε από τον Ουρανό» του Σεμπαστιάν Μπορενζτάιν, και η ταινία που συγκέντρωσε 4 υποψηφιότητες για Όσκαρ «Τα μυθικά πλάσματα του Νότου» του Μπεν Ζάιτλιν.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι η ανάδειξη του ως τόπο συνάντησης των κινηματογραφιστών και των δημιουργιών τους. Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Πάτμου, ξεκίνησε την πορεία του από μια ομάδα Ελλήνων και ξένων κινηματογραφιστών.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Αλλάζουν οι άνθρωποι;, της Χριστίνας Καλογεροπούλου
Next Στο Ακράσι της Λέσβου, της Μαριλένας Καραφώτη