2014: Η Ελλάδα και ο κόσμος την νέα χρονιά, του Πέρρη Κρητικού

9721180389_02d72cafb9_o

 

Στην ανάλυση που ακολουθεί κατ αρχάς θα επικαλεστώ τις οικονομικές μου γνώσεις και κατόπιν τις αστρολογικές, που είναι τελικά και οι πιο διαφωτιστικές για τις εξελίξεις του αύριο. Τα τελευταία χρόνια έχει διαμορφωθεί ένα κλίμα που οδηγεί εύκολα τον κάθε ειδικό και μη σε ασφαλή συμπεράσματα για την πορεία και την εξέλιξη της οικονομικής κατάστασης στην χώρα μας και σε παγκόσμια κλίμακα. Τα στοιχεία είναι απλά μαθηματικά και δεν χρειάζεται να είσαι επιστήμων για να καταλάβεις τις εξελίξεις.

Όσον αφορά στην Ελληνική οικονομία, είμαστε μία χώρα που για να πληρώσει εσωτερικές και δανειακές υποχρεώσεις χρειάζεται κάθε χρόνο περίπου 140 δις. Από αυτά με όλους τους φόρους, χαράτσια κλπ καταφέρνει να μαζέψει 70δις στην καλύτερη περίπτωση. Άρα, τις λείπουν άλλα τόσα… Άρα, μόνιμα το χρέος αυξάνει και μόνιμα πρέπει να δανείζεται…. Άρα αδιέξοδο… Η καταστροφική μνημονιακή πορεία των κυβερνήσεων μας τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά θα έχει σε σύντομο διάστημα την συνέπεια να έχουν πουληθεί σε ξένα χέρια ακόμα και οι ελάχιστες πλουτοπαραγωγικές μονάδες που έχουν απομείνει στην χώρα, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να μαζευτούν ακόμα και αυτά τα 70 δις… Επί παραδείγματι, δείτε την πώληση του Ο.Π.Α.Π, που είναι μία κερδοφόρος επιχείρηση με αστεία έξοδα και τεράστια έσοδα… Το να πουλάς τον ΟΠΑΠ είναι σαν να πουλάς την κότα που βγάζει τα χρυσά αυγά και μόνο ένας τρελός θα πούλαγε μία τόσο κερδοφόρα επιχείρηση.. Αυτό είναι ένα μόνο παράδειγμα παραλογισμού και θα μπορούσαμε να αναφερθούμε και σε πολλά άλλα. Φυσικά, πρέπει να σκεφτούμε ότι η αυστηρή μνημονιακή επιτήρηση θα μπορούσε να έχει και κάποια θετικά αποτελέσματα. Θα μπορούσε πχ να βάλει κανόνες σε ένα άναρχο κράτος, όπως το δικό μας και να δημιουργήσει μία υγιή βάση ανάπτυξης και ισονομίας, και να βάλει τέλος σε όλα αυτά τα φαινόμενα διαπλοκής, της διαφθοράς και της ατιμωρησίας. Όμως, για να γίνει αυτό θα έπρεπε, εκτός από θεωρητικός στόχος να γίνονταν και πράξη, κάτι που ούτε είδαμε ούτε θα δούμε. Οι τρεις-τέσσερις που για τα μάτια του κόσμου συλλαμβάνονται είναι ένα τίποτα μπροστά στις εκατοντάδες περιπτώσεις υπεξαίρεσης δημοσίου χρήματος, εκμετάλλευσης εξουσίας, κακοδιαχείρισης και ανομίας. Υπάρχουν άτομα που έχουν πάρει τόσο χρήμα, ώστε μπροστά τους ο Τσοχατζόπουλος να δείχνει κλεφτοκοτάς. Όμως, ούτε λέξη δεν ακούγεται για αυτούς… Το κράτος ήταν και είναι ένα σώμα και μία ψυχή με τα ξένα και ντόπια συμφέροντα, χαϊδεύει τους τραπεζίτες και παρανομεί αυθαίρετα κάθε μέρα σε βάρος των πολιτών του. Επιβάλει απίστευτους φόρους σε έναν λαό που είναι αδύνατο να ανταποκριθεί και είναι προφανές ότι τελικά, όχι δεν μπορεί, αλλά δεν θέλει να λύσει το πρόβλημα. Από την άλλη, υπάρχει ένας λαός που στην μεγάλη του πλειοψηφία είναι αποσυντονισμένος, φοβισμένος δειλός, «απολιτίκ» και αδιάφορος για τις εξελίξεις μέχρι την στιγμή που θα ακουμπήσουν τα προσωπικά του καθενός κεκτημένα και συμφέροντα. Ένας λαός που αναλώνεται σε γκρίνια και δεν αντιδρά ουσιαστικά σε τίποτα, έρμαιο των εξελίξεων δείχνει να προσμένει σε ένα θαύμα.

Ας είμαστε ειλικρινείς. Έχουμε τους κυβερνήτες που μας αξίζουν, την αντιμετώπιση που μας πρέπει, την δικαιοσύνη που μας αρμόζει και το αύριο που όλα τα παραπάνω καθορίζουν. Έχουμε τα ΜΜΕ που μας ταιριάζουν γιατί εμείς τους δίνουμε την δύναμη να μας παραπληροφορούν, την εκπαίδευση που μας αναλογεί και τα ακούσματα, τα τραγούδια και τα θεάματα που δένουν με το συναισθηματικό και πνευματικό μας επίπεδο. Βασικά, τίποτα δεν έχουμε… έχουμε μόνο λίγες φωνές αγωνίας, λίγους ανθρώπους που κρατούν τις Θερμοπύλες, λίγους που έχουν άγρυπνα βράδια και πονούν βλέποντας την πολιτιστική και πνευματική παρακμή ενός λαού που κάποτε έδωσε τα φώτα του πολιτισμού στον κόσμο. Την παρακμή των απογόνων ενδόξων προγόνων. Το κρίμα είναι πως ακόμα και τώρα, ακόμα και αύριο το πρωί, ετούτη η μικρή κουκίδα στον παγκόσμιο χάρτη που την λένε Ελλάδα θα μπορούσε μόνη της να γκρεμίσει το σχέδιο της παγκοσμιοποίησης, να ανατρέψει τα προγράμματα των μεγάλων και να αλλάξει την ροή της ιστορίας όπως και στο παρελθόν τολμούσε και το έκανε, ακόμα και αν τότε ήταν και πιο φτωχή και πιο αδύναμη. Μόνοι απέναντι στο θηρίο… Γιατί έτσι, γιατί ήμασταν Έλληνες γενναίοι, τρελοί και ωραίοι ως Έλληνες. Όμως τρέμουμε μην τυχόν και χάσουμε το Ευρώ της καταστροφής μας… Μην μας πετάξουν έξω από την ΕΕ… Μην πεινάσουμε, γιατί τώρα δεν θα πεινάσουμε… Τα ΜΜΕ της διαπλοκής κάνουν καλά την δουλειά τους … ο λαός τρέμει την επόμενη μέρα την πείνα της δραχμής … Προτιμά την ταπείνωση και την πείνα του ΕΥΡΩ. Προτιμά να γεννά παιδιά δίχως αύριο, να μεγαλώνει γενιές καταδικασμένες να ζουν στο όριο της φτώχειας και περιμένουν όλοι να δουν την στιγμή που οι εισπρακτικές και οι τράπεζες θα τους πετάξουν στον δρόμο σαν ζητιάνους στην πατρίδα τους… Ποιός Τσίπρας, ποιός Βενιζέλος και ποιός Σαμαράς; Ποιος Χ και Ψ ; Όλοι είναι η άλλη όψη ενός κάλπικου νομίσματος… Που πήγε αυτός που ξέρει να μιλά, που ξέρει πιο πολύ να πιστεύει; Αυτός που μπορεί να μας ενώσει σε μία γροθιά και να μας βγάλει στους δρόμους; Υπάρχει; και αν ναι, πώς θα τον ακούσουμε; πώς θα τον δούμε; Σίγουρα όχι μέσα από τα ΜΜΕ τους… Οι φωνές δεν έχουν βήμα, ούτε τρόπο να ακουστούν. Κι αν κάποια φωνή βρει τρόπο να ακουστεί, θα την πολεμήσουν, θα την εξαφανίσουν πριν απλωθεί… Πριν τους κάνει την ζημιά. Ρεαλιστικά, λοιπόν, πάμε χωρίς φρένα στον γκρεμό υπό τους ήχους του Παντελίδη και της Πάολας! για να φτάσουμε στο σημείο που, όχι το 2014 -μην τρομάζετε!- πιο μετά θα μας ενώσει η ανάγκη!

Εδώ τελειώνει η οικονομικοπολιτική ανάλυση για να περάσουμε στην Αστρολογική ανάλυση και συγνώμη αν μιλώ σκληρά, μα δεν μπορώ να εκφράσω αλλιώς αυτήν την κατάσταση.

Αστρολογικά, λοιπόν, το 2014 θα είναι μία χρονιά μεγάλων πολιτικών εξελίξεων και ανατροπών. Εξελίξεων και ανατροπών που θα συμβούν μακριά από εμάς, αλλά θα επηρεάσουν και εμάς. Στην Ελλάδα, άλλωστε, κόβει και ράβει νόμους και συστήματα όπως τον βολεύει, αυτός που έχει στο χέρι το μαχαίρι. Οι αντιδράσεις και τα αποτελέσματα των εκλογών του Μάη προμηνύουν μία αλλαγή πολιτικού σκηνικού για το 2015, δηλαδή ότι το 2015 θα γυρίσει το ίδιο κάλπικο νόμισμα από την άλλη του πλευρά… Πριν, την άλλη πλευρά την έλεγαν ΠΑΣΟΚ, τώρα ΣΥΡΙΖΑ. Το 2014 δεν έχει να μας εκπλήξει σε τίποτα όσον αφορά στα Ελλαδικά δεδομένα… Οργανωμένη κοινωνική ένταση και κινητοποιήσεις θα έχουμε κυρίως στα τέλη της νέας χρονιάς. Ως τότε στον δρόμο που πάμε θα συνεχίσουμε με την ανεργία να καλπάζει και την πείνα να θερίζει όλο και περισσότερους που θα περνούν στην τάξη των νεόπτωχων.

Ο μήνας των μεγαλύτερων παγκοσμίων γεγονότων είναι ο Απρίλης, που στην διάρκειά του θα συντελεστούν οι λόγοι της μεγάλης παγκόσμιας αλλαγής που αστρολογικά αναμένουμε και που θα έχει σαν αποτέλεσμα να αλλάξουν όλα στον κόσμο μας. Το θέμα είναι συνδεδεμένο με τις Η.Π.Α και θα μπορούσε να προκαλέσει έκρηξη μεγατόνων στα θεμέλια της παγκόσμιας οικονομίας. Οι Η.Π.Α έχουν μόνο έναν τρόπο να αντιμετωπίζουν τα εσωτερικά τους οικονομικά αδιέξοδα… Το επιχειρούν πάντα με δράση εξωτερική. Το λένε παρεμβάσεις – επεμβάσεις ΝΑΤΟ κλπ. Το 2013 ήταν έτοιμο το σχέδιο, αλλά χάλασε την τελευταία στιγμή από δικό τους λάθος και την Ρωσική παρέμβαση όσον αφορά στη Συρία. Όμως ο χρόνος πιέζει και τα αδιέξοδα στην αμερικανική οικονομία επίσης. Η ΕΕ από την άλλη δείχνει να είναι πιο ευέλικτη φέτος και να διαχειρίζεται καλύτερα τις αιτίες που δημιούργησαν την κρίση στους κόλπους της τα τελευταία χρόνια. Η αδυναμία της Αμερικής δείχνει κατ’ αρχάς να της αρέσει… μετά θα την τρομάξει και αυτήν. ‘Έχουμε και τον τρίτο μεγάλο παράγοντα… Είναι χρόνια τώρα που κάθε παραγωγή έχει μεταφερθεί στα ανατολικά κράτη και κατά πρώτον στην Κίνα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κλείνουν σε όλον τον δυτικό κόσμο παραγωγικές μονάδες και να αυξάνεται δραματικά η ανεργία. Η Αμερική κρατά ανοιχτές τις πόρτες του εμπορίου στην Κίνα και η Κίνα σε αντάλλαγμα συναλλάσσεται σε δολάριο, συσσωρεύοντας τεράστια ποσά σε αμερικάνικα ομόλογα, στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο την καταρρέουσα αμερικάνικη οικονομία. Το πρόβλημα των Η.Π.Α όμως θα γίνει αυτόματα και Κινεζικό πρόβλημα και αυτό μπορεί να -και θα- φέρει τα πάνω κάτω στον κόσμο. Το απόστημα της οικονομίας του χρέους που η ίδια η Αμερική δημιούργησε θα σπάσει …

Το γύρισμα της ιστορίας είναι πλέον πολύ κοντά και η γενιά μας πολύ σύντομα θα ζήσει πρωτόγνωρες καταστάσεις ανατροπών. Από τα τέλη του 2016, όλα θα είναι αλλιώς και τα μεγάλα γεγονότα θα έχουν ολοκληρωθεί. Από όλο αυτό το σκηνικό των παγκόσμιων οικονομικών και πολιτικών αλλαγών, και από το 2016 και μετά, όσο κι αν φαίνεται περίεργο, θα βγούμε σαν χώρα κερδισμένοι. Όταν τα φώτα του κόσμου σβήσουν και όλοι αναζητούν σπίθα να κάνουν νέο ξεκίνημα, πάλι εδώ θα την αναζητήσουν… Οι λίγοι αυτοί που κρατούν και σήμερα ζωντανό το πνεύμα θα έχουν φυλάξει τις σπίθες της ανάστασης του νέου κόσμου. Αυτός είναι και ο λόγος που τείνω να πιστέψω πως ο Θεός αγαπάει την Ελλάδα! Το μόνο σίγουρο είναι ότι μόνο ένα θαύμα μας σώζει, και το θαύμα θα γίνει όταν πια έχουμε πάψει να περιμένουμε να ελπίζουμε και να πιστεύουμε στα θαύματα. Π.Κ

Published by

Πέρρης Κρητικός

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Έχει ανώτερες σπουδές οικονομικών και marketing. Έχει δίπλωμα αστρολογίας έγκριτης Ελληνικής Αστρολογικής σχολής και πτυχίο από το Kepler College Αμερικής. Αρθρογράφος-Αστρολόγος της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ στο περιοδικό TV ΕΘΝΟΣ, L΄officiel,Vitrine,TV-2,Money and Life, Therapy.Με σειρά επιτυχημένων προβλέψεων με κυριότερες την πτώση του χρηματιστηρίου Αθηνών, την επίθεση στους δίδυμους πύργους, τον πόλεμο στο Ιράκ, την 3η θέση του Σάκη Ρουβά στην Eurovision την πρώτη φορά και την αποτυχία το 2009 καθώς και τα ακριβή αποτελέσματα των εκλογών το 2000, 2004 και το 2008 Για να μιλήσετε με τον Π. Κρητικό καλέστε από σταθερό ή κινητό στο 9011 400 555 Πέρρης Κρητικός Σταθ. 2,60€/1’ (με Φ.Π.Α. + τeλος σταθ. τηλ/νιας) κιν. 2,50€/1’ (με φ.π.α. και εφαρμόζεται επιπλέον τeλος κιν. τηλ/νιας 12%, 15%, 18% η 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογ./μου προ φ.π.α.) mediatel -Τεχνική υποστήριξη: 214-2148020
Prev In Fucking Bruges, του Νίκου Χατζηκάλφα
Next Ιστορίες ελληνικής προέλευσης