2ο Sound on Sound Festival. Μουσική!

sohq_46da7b9705ae9aba5ec24b0f5a868818

Το νησί της Ρόδου διέπεται από χίλια καλά. Καλό καιρό, καλή ποιότητα ζωής, σωστές υποδομές, ευκαιρίες για απασχόληση και διασκέδαση!. Πάντα το μεγάλο μείον του νησιού είναι η απόσταση από την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα πράγμα που καθιστά δύσκολη έως αδύνατη την έλευση καλλιτεχνών οποιασδήποτε τέχνης στο νησί. Σε καιρούς ευημερίας και κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες οι μουσικές και θεατρικές παραστάσεις ήταν σχεδόν καθημερινές. Διάφορα σημεία της πόλης και κυρίως της Μεσαιωνικής έσφυζαν από καλλιτεχνική ζωή δίνοντας διέξοδο στην απομακρυσμένη αλλά πάντα θελκτική Ρόδο. Όταν στέρεψε το πηγάδι με τα χρήματα, ή ακόμα καλύτερα όταν η κακοδιαχείριση έφερε τις συνέπειες τις, τα καλλιτεχνικά δρώμενα αυτά μειώθηκαν έως και εξαλείφθηκαν.

Στα στόματα των κατοίκων του νησιού και κυρίως των νέων υπήρχε πάντα ένα γιατί δεν υπάρχει ένα φεστιβάλ στη Ρόδο με βάση τη μουσική. Όλοι τρέχουν σε ποτάμια σε βραχονησίδες και σε βουνά και τραγουδάνε ενώ στην Ρόδο δεν παίζει τίποτα. Υπήρχε και υπάρχει δίψα για καλή μουσική και για μαγαζιά που την στηρίζουν. Κάπως έτσι σκεπτόμενη η ομάδα του Sound On Sound σκέφτηκε να δημιουργήσει ένα φεστιβάλ που βασικό ρόλο θα παίζει η μουσική και ύστερα το θεαθήναι. Μαζεύτηκαν λοιπόν 4-5 φίλοι που είναι κοντά στη μουσική, είτε ως ραδιοφωνικοί παραγωγοί είτε ως djs είτε ως απλοί λάτρεις τις μουσικής και δημιούργησαν την εν λόγω ομάδα. Με πολύ προσωπική εργασία μεράκι και κέφι έστησαν το πρώτο φεστιβάλ Μουσικής στη Ρόδο με θέμα όσο πιο πολλές και διαφορετικές μουσικές γίνεται! Τον Μάρτιο του 2013 με τον καιρό αντίπαλο ακούστηκαν πάνω από 10 είδη μουσική σε ένα event που είχε ανέλπιστη επιτυχία!

1908256_10152057283807621_736578992_n

Και φέτος λοιπόν την Κυριακή 2 Μαρτίου στον χώρο των λουτρών της Μεσαιωνικής Πόλης το φεστιβάλ επαναλαμβάνεται. Με πιο πολύ κέφι και ενέργεια και με εφαλτήριο τα περσινά δεδομένα το φεστιβάλ μεγάλωσε! 2 σκηνές πλέον για περισσότερη μουσική. Από τις 11 το πρωί μια μεγάλη ομάδα 15 djs και παραγωγών θα παρουσιάσουν ο καθένας τα ακούσματα του. Από Brazilian Jazz σε Balkan και από Dream Pop σε Swing! Πάνω από 20 είδη μουσικής σε περισσότερες από 20 ώρες! Ομάδες χορού από τοπικές σχολές θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους σ’ ένα γαϊτανάκι μουσικής χρωμάτων χορού και διασκέδασης. Σημειώνεται ότι το εγχείρημα σφύζει από ανιδιοτέλεια καθώς χρηματοδοτείται μόνο για το στήσιμο του ενώ οι διοργανωτές βάζουν μόνο προσωπική εργασία και κόπο! Στην επιτυχία και στην καθιέρωση του φεστιβάλ προσμένει η ομάδα αυτή, ώστε η δημιουργία νέων φεστιβάλ σε διάφορα σημεία του νησιού να είναι πλέον αυτοσκοπός.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Πολιτική του γλυκού νερού, του Μιχάλη Παπαμιχαήλ
Next Ο Λύκος του Τσίρκου! Του Νίκου Χατζηκάλφα