12 Years a Slave, η ταινία που όλοι περιμένουν

Στο Φεστιβάλ Telouraint του Colorado προβλήθηκε σε πρώτη παγκόσμια προβολή η ταινία “12 Years a Slave”, εντυπωσιάζοντας τους πάντες και κάνοντας εκατοντάδες  χρήστες του twitter που την παρακολούθησαν,  να σχολιάσουν την ταινία με διθυραμβικές κριτικές προβλέποντας οτι θα είναι από τα φαβορί για τα βραβεία Όσκαρ. Η ταινία βασίζεται στην αυτοβιογραφία του Σόλομον Νόρθαπ, ο οποίος αγωνίστηκε για την ανεξαρτησία των αφροαμερικανών ύστερα από την προσωπική του μάχη να απελευθερωθεί μετά από 12 χρόνια σκλαβιάς.

Την ταινία σκηνοθετεί ο Steve McQueen το σενάριο έχει γράψει ο John Ridley και πρωταγωνιστής είναι ο Chiwetel Ejiofor, ενώ ο Brad Pitt είναι παραγωγός της ταινίας και συμπρωταγωνιστής. Μέσα σε λίγες ώρες από την προβολή της στο φεστιβάλ Telouraint η ταινία έχει συγκινήσει με τον τρόπο που αγγίζει το θέμα του ρατσισμού αλλά και τις συγκλονιστικές σκηνές που περιέχει πολλές από τις οποίες είναι αρκετά βίαιες. Στους κινηματογράφους αναμένεται να προβληθεί τον ερχόμενο Οκτώβρη.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Αυτός, αυτή και η Φιλιππινέζα, της Αναστασίας Κορινθίου
Next Μickey Μouse: Τέλος εποχής στην Ελλάδα