Όταν το λιώσιμο των όπλων γίνεται κοσμήματα

131203154239-liberty-united-guns-jewelry-620xa

Μετά από ένα ταξίδι του στην Αφρική όπου συναντούσε ανήλικα παιδιά να κρατούν πυροβόλα όπλα ο Πήτερ Θαμ συνειδητοποίησε το μεγάλο πρόβλημα της οπλοκατοχής και την ένοπλη βία που ασκείται στην Αφρική αλλά και στους δρόμους της Αμερικής. Το 2009 ίδρυσε την Fonderie 47 με σκοπό να συλλέγει πυροβόλα όπλα από εμπόλεμες περιοχές της Αφρικής και να χρησιμοποιεί το μέταλλο για την κατασκευή κυρίως κοσμημάτων. Το 2013 ίδρυσε μαζί με την γυναίκα του και την εταιρεία Liberty United με σκοπό να αφαιρέσει τα όπλα και τα πυρομαχικά από τους δρόμους της Νέας Υόρκης και να τα μετατρέψει σε κοσμήματα. Η εταιρεία συνεργάζεται με αστυνομικές αρχές από όλο τον κόσμο αλλά και τις Δημοτικές αρχές.

Σύμφωνα με την fortunegreece ο Θαμ δηλώνει ότι η διαδικασία είναι η εξής: “Συνήθως αφότου οι αστυνομικές αρχές κατάσχουν τον παράνομο οπλισμό, τον καταγράφουν και τον καταστρέφουν. Η Liberty United παίρνει τα όπλα μετά την καταγραφή και τα στέλνει σε ένα σιδηρουργό που τα αποσυναρμολογεί και τα λιώνει. Έπειτα παίρνει το μέταλλο και διάφοροι καλλιτέχνες το μετατρέπουν σε κοσμήματα. Με κάθε πώληση βοηθάμε στη χρηματοδότηση της καταστροφής των όπλων στην Αφρική. Υπολογίζετε ότι 34.000 όπλα έχουν καταστραφεί στο Κονγκό και το Μπουρούντι ως αποτέλεσμα της δραστηριότητας της Fonderie 47”.

Στην ιστοσελίδα – ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας υπάρχει η συλλογή των κοσμημάτων από τον σχεδιαστή της εταιρείας Φίλιπ Κράνγκι ενώ πρόσφατα άρχισε να συνεργάζεται και με την σχεδιάστρια Πάμελα Λοβ. Το 25% από τα κέρδη της εταιρείας δωρίζεται σε προγράμματα επιμόρφωσης και καλλιτεχνικής εκπαίδευσης των τοπικών φυλακών.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Get mobile: Ψάχνοντας την ιδανική υπάλληλο
Next Εδιμβούργο: Στην Αθήνα του Βορρά και των φαντασμάτων, της Χριστίνας Καλογεροπούλου