Όταν τα φύκια γίνονται έπιπλα και όχι μόνο, από μια ελληνική εταιρία

20130905050107-Picture2

Τα φύκια είναι μια Θαλάσσια φυτική μορφή ζωής που χρησιμοποιείται για διάφορες χρήσεις. Μια νεοφυή εταιρεία όμως σκέφτηκε ότι μπορεί να την χρησιμοποιήσει σαν πρώτη ύλη και για να δημιουργήσει ανακυκλώσιμες επιφάνειες όπως ταπετσαρίες έπιπλα και φωτιστικά. Έτσι δημιουργήθηκε η εταιρεία METIS Ιnnovative Design  που έχει ήδη κατοχυρώσει την πατέντα σε Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ιδέα ξεκίνησε από τον Παύλο Ευμορφίδη συνιδιοκτήτη της Coco-Mat Greece και την έκανε πράξη ένας 20 χρόνος φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά ο Σταύρος Τσομπανίδης.

Σύμφωνα με το goodnews.gr τα καλά νέα είναι ότι το νέο οικολογικό υλικό έχει ήδη εισαχθεί στο χώρο των επίπλων, της επένδυσης εσωτερικών χώρων και της μόδας, μιας και από την επεξεργασία των νεκρών φύλλων θα μπορούσαν να παραχθούν και έχουν προκύψει καπέλα φωτιστικών και ταπετσαρίες για τοίχους και έπιπλα. Ήδη η METIS Innovative Design συνεργάζεται με τη σχεδιάστρια μόδας Τζωρτζίνα Σκαλίδη, η οποία θα δημιουργήσει τσάντες, κλειδοθήκες και θήκες για tablets και laptops με πρώτη ύλη την καινοτόμο επιφάνεια από φύκια.

Η METIS Innovative Design είχε βραβευθεί στους ζωντανούς διαγωνισμούς στα πλαίσια της Παγκόσμιας Εβδομάδας επιχειρηματικότητας στην κατηγορία CleanTech Open για την καινοτομία της να χρησιμοποιεί ως πρώτη ύλη τα νεκρά φύλα των φύκιων Poseidonia Oceanica.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev "Selfie και πολιτική σεμνοτυφία", του Παναγιώτη Σκευοφύλακα
Next Hobbit: The Desolation of Smaug, του Νίκου Χατζηκάλφα