Όταν βρισκόμαστε στην… άβυσσο, της Αναστασίας Κορινθίου

Διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης….
Ναι… ναι κάνουμε… να κάνετε…. να βοηθήσουμε όλοι μαζί….
Ναι… τι ωραία που ακούγεται, διαβάζεται, φοριέται (και στο δεξί σαν κόσμημα…)!

Διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης… όχι όμως για ότι σας βολεύει εσάς… όχι για τράπεζες ή μεγαλοεταιρείες που κλείσανε….

Οοοοοχι…. αν είναι να κάνουμε μια… να κάνουμε αγάπη μου, για τα σπίτια που κλείνουν και βάζουν  λουκέτο….

Για σπίτια που θα βγαίνουν πια στο σφυρί με στυλ από το διαδίκτυο…. με ένα κλικ…..(αλήθεια πως…. κλικάρουν τα κοράκια… με την…. γαμψή τους μύτη;)…
Ναι για σπίτια και σπιτικά να κάνουμε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, που κλείνουν σαν υπογράφουν το συναινετικό διαζύγιο με την ζωή… μάνες που δεν έχουν πως να ξημερώσουν την μέρα στην άδεια κατσαρόλα και στο άδειο παραιτημένο βλέμμα μπρος από το άδειο ψυγείο το γεμάτο λογαριασμούς πιασμένους με μαγνητάκια…..

Και για τους πατεράδες να πούμε τους άνεργους που το μυστρί έκανε άντρες και η Δραπετσώνα τους… έκαψε το στεφάνι…. και για τα παιδιά που πέτυχαν μα δεν έφυγαν ποτέ για σπουδές….. γιατί χρήματα δεν υπήρχαν άρα ούτε φτερούγες για να πετάξουν…..

Ντελιβεράδες να ξεγελούν την πείνα στην εποχή του master sef με master στο σουβλάκι…

Έλα… έλα να κάνουμε μια κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση και για τα μαγαζιά που κλείσανε….. που βάλανε λουκέτο….. που τα ξεζούμησαν τράπεζες, τοκογλύφοι, ασφαλιστικά ταμεία…. και άδειες ταμειακές!

Για τον εμποράκο που κάποτε ήταν, κράτος μου, ο μεγάλος μικρομεσαίος σου που σε έσωζε…. μα εσύ δεν τον έσωσες… εσύ… τον ξέχασες… τον άδειασες, τον στέγνωσες…..

Και για τον αγρότη να πούμε που ξεπουλάς όσο όσο….. και για τον συνταξιούχο τα περήφανα γηρατειά στο μπαλκόνι σου, που γενόσημο έκανες, και την καμπούρα την πονεμένη που την πόνεσες πιο πολύ να σκύβει στην λαϊκή για μια σάπια ντομάτα σάπιο μου καθεστώς…. και για τον δάσκαλο που κάποτε έχαιρε σεβασμού και τώρα…… τώρα μετρά τρεις και μια στον μαυροπίνακα συντάξιμα πρόωρα γερασμένα όνειρα για γνώσεις που θα γινόντουσαν τροφή…. και για όλα να πούμε….

Τολμάς;
Θέλεις;

Έλα… έλα να κάνουμε σου λέω μια διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης…. αλλά για όσα αφορούν εμάς μάτια μου… εμάς που μας βγάλατε τα μάτια….. μπλε να μην βλέπουμε στον ορίζοντα, πράσινο να μην υπάρχει στην γη μας, κόκκινο να μην βάφει την λαχτάρα μας, χρυσή να μην είναι του ήλιου η μορφή….. γιατί ξεφτιλίσατε και τα χρώματα…. και τις έννοιες…. και όσα εμείς λέγαμε ΖΩΗ που αξίζει για αυτήν να πεθαίνεις…..

Τώρα… πεθαίνουμε… ήδη νεκροί….
Ντροπή σας…..
Αλήθεια… μια κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση θα….. κάνουμε σήμερα;

Μία εκπομπή γεμάτη χρώματα, μουσική και αισιοδοξία με παρουσιάστρια την Αναστασία Κορινθίου
Μία εκπομπή γεμάτη χρώματα, μουσική και αισιοδοξία με παρουσιάστρια την Αναστασία Κορινθίου

Published by

Αναστασία Κορινθίου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971, αλλά επέλεξε την Ρόδο για να ζήσει και να δημιουργήσει τα ενήλικα παραμύθια της. Σπούδασε νηπιαγωγός αλλά ποτέ δεν άσκησε το συγκεκριμένο επάγγελμα μιας και την κέρδισε το ραδιόφωνο από πολύ νωρίς. Στον χώρο της συγγραφής μπήκε το 2004 με το βιβλίο της «Γυναίκες από πέτρα». Ακολούθησε η «Καρδιά ενός αγγέλου» που μεταφέρθηκε τηλεοπτικά από τον Στράτο Μαρκίδη, το «Βαρλίκι», «Χρονικό μιας απιστίας», «Η Αδελφότητα των Γκρίζων Κροτάφων» «Σου τηλεφώνησα για ένα αντίο». Παρουσιάστρια της εκπομπής καλώς τους στην τηλεόραση ΑΙΓΑΙΟ το 2014-2015, ραδιοφωνική παραγωγός στον ΠΑΛΜΟ. Για το καλοκαίρι του 2015 παρουσιάζει την εκπομπή "Για πάρτη σας" που ταξιδεύει στα νησιά του Ν.Αιγαίου από το κανάλι ΑΡΤ tv.
Prev Οι απαγορευμένες vintage διαφημίσεις, του Βαγγέλη Γεωργίου
Next Η κοσμογονία της κβαντικής εποχής, του Αλέξανδρου Μιχαλόπουλου