Όταν βρέχει, της Αναστασίας Κορινθίου

Έβρεξε ο ουρανός….. βρέχει ο θεός…… ξυπνούν οι Θεοί μέσα μας οι ξεχασμένοι και απαιτούν να θυμηθούμε τα ανιστόρητα, τα ανείπωτα, τα ξεχασμένα επίτηδες….

 

Και η μνήμη επαναστατεί… ζητά μια βροχή… μια υγρασία ένα νότισμα να θολώσει το τζάμι της παράλογης λογικής της και με το δάχτυλο να γράψει… ΣΕ ΑΓΑΠΩ… Και μετά… μετά οι λέξεις να… στάξουν να κυλήσουν υγρές και αυτές να ενωθούν με τα γιατί σου που ποτέ δεν έγιναν… πως! Έβρεξε… βρέχει…. και τα κορμιά δίψασαν γιατί τα ρούχα του αιώνα αυτού είναι αδιάβροχα…. δεν αφήνουν το νερό του ουρανού να βρέξει τα σώματα από χώμα και γη φτιαγμένα…. Αν… αν θυμηθείς όμως ότι δεν είσαι μόνο χώμα και πλευρό του Αδάμ μα είσαι και ουρανός και άνεμος από αναστεναγμό μιας Εύας …..τότε… τότε; Τότε ίσως το ανάθεμα για τον έρωτα να γίνει λύτρωση…..Τότε ίσως… ποιος ξέρει μπορεί και να βρέξει στα αλήθεια για σένα που σου όρισαν πάντα… μα πάντα να κρατάς μια ομπρέλα… Εγώ;Εγώ….. ξέρεις πια καλά τρελή είμαι….. και την ομπρέλα την κρατώ μόνο… ΜΟΝΟ αν είναι να πετάξω μαζί της σαν την Μαίρη Πόπινς….. έβρεξε… βρέχει…. το ξέρεις;

Published by

Αναστασία Κορινθίου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971, αλλά επέλεξε την Ρόδο για να ζήσει και να δημιουργήσει τα ενήλικα παραμύθια της. Σπούδασε νηπιαγωγός αλλά ποτέ δεν άσκησε το συγκεκριμένο επάγγελμα μιας και την κέρδισε το ραδιόφωνο από πολύ νωρίς. Στον χώρο της συγγραφής μπήκε το 2004 με το βιβλίο της «Γυναίκες από πέτρα». Ακολούθησε η «Καρδιά ενός αγγέλου» που μεταφέρθηκε τηλεοπτικά από τον Στράτο Μαρκίδη, το «Βαρλίκι», «Χρονικό μιας απιστίας», «Η Αδελφότητα των Γκρίζων Κροτάφων» «Σου τηλεφώνησα για ένα αντίο». Παρουσιάστρια της εκπομπής καλώς τους στην τηλεόραση ΑΙΓΑΙΟ το 2014-2015, ραδιοφωνική παραγωγός στον ΠΑΛΜΟ. Για το καλοκαίρι του 2015 παρουσιάζει την εκπομπή "Για πάρτη σας" που ταξιδεύει στα νησιά του Ν.Αιγαίου από το κανάλι ΑΡΤ tv.
Prev Τα λουκάνικά σας παρασκευάζονται με κρέας αλόγου;
Next «Η παρεξήγηση» του Αλμπέρ Καμύ από την θεατρική Ομάδα ριSκο