Όπως και να έχει… πετάμε χαρταετό, της Αναστασίας Κορινθίου

56014612_3bd9e41324_z

Θα βρέχει την Καθαρά Δευτέρα. Ε και; Εκείνη θα δουλεύει κανονικά για να αγοράσουν κάποιοι την τελευταία στιγμή Σαρακοστιανά! Θα χειροτερέψει η φλεβίτιδα στα πόδια της και όταν γυρίσει σπίτι, βρεγμένη από την βροχή, ο άντρας της και τα παιδιά θα μουρμουράνε που πάλι τους χάλασε με τα μούτρα της την αργία!

Υπάρχουν και χειρότερα, θα έχει καταιγίδες την Δευτέρα, αυτήν του χαρταετού και εκείνος, πως θα πουλήσει στου Φιλοπάππου την πραμάτεια του; Πως θα βγει το μεροκάματο γιατί ούτε το νυχτοκάματο δεν βγαίνει πια… τον έδιωξαν από το μαγειρείο… θα το κλείσουν λέει… δεν βγαίνουν, δεν βγαίνει… και ο ήλιος, δεν βγαίνει πια, δεν κλείνει ραντεβού στην ζωή μας, μπαινοβγαίνει από τα κλειστά πατζουρόφυλλα αδιάκριτος, θρασύς, να μας θυμίσει ότι η άνοιξη… ήρθε.

Υπάρχουν και χειρότερα, το σπίτι που μικραίνει σαν να μαζεύει στο πλυντήριο, σαν να είναι έτοιμο να βγει σε διαδικτυακό πλειστηριασμό. Όταν μετακόμισαν εδώ, τότε με το στεγαστικό δάνειο, ήταν δυο άνθρωποι ερωτευμένοι με ένα μωρό που μπουσουλούσε, με μια ζωή που έτρεχε. Έπειτα ήρθαν οι φθορές, χωρίς μερεμέτια, οι κλητήρες και το παιδί που πήγε για σπουδές και όλο μένει από λεφτά και όνειρα.

Υπάρχουν και χειρότερα, θα βρέχει την Καθαρά Δευτέρα και κάποιοι θα φάνε καλαμαράκια σε κονσέρβα η και τίποτα. Θα τραφούν από σιωπές σαν έρωτας που πεθαίνει σε μια χώρα χωρίς αργίες, αργή!

Υπάρχουν και χειρότερα, ένας αετός που δεν πέταξε και άλλος ένας που λαβώθηκε από κυνηγό, κατά λάθος! Κατά λάθος προσπερνάνε οι άλλοι τα δικά σου ασήμαντα, που και εσύ ξέχασες πόσο σημαντικά είναι για σένα.

Ίσως, ίσως αν βγεις, έστω και αν βρέχει; Μια βόλτα, ένα χάδι, ένα χαμόγελο σε αυτόν που οδηγεί δίπλα σου. Από βενζίνη ας μείνουμε, από ελπίδα όχι!

Υπάρχουν και χειρότερα.

Στο κάτω, κάτω, η Καθαρά Δευτέρα δεν είναι πια αργία, μας την βρωμήσανε και αυτή και εγώ μάτια μου πλυντήριο να ξέρεις, δεν βάζω, χάλασε και προτιμώ αντί να δώσω λεφτά στον μάστορα, να αγοράσω έναν χαρταετό να τον αφήσω να πετάξει μαζί με την ψυχή μου, λεύτερα! Γιατί, ναι, υπάρχουν και χειρότερα!

Published by

Αναστασία Κορινθίου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971, αλλά επέλεξε την Ρόδο για να ζήσει και να δημιουργήσει τα ενήλικα παραμύθια της. Σπούδασε νηπιαγωγός αλλά ποτέ δεν άσκησε το συγκεκριμένο επάγγελμα μιας και την κέρδισε το ραδιόφωνο από πολύ νωρίς. Στον χώρο της συγγραφής μπήκε το 2004 με το βιβλίο της «Γυναίκες από πέτρα». Ακολούθησε η «Καρδιά ενός αγγέλου» που μεταφέρθηκε τηλεοπτικά από τον Στράτο Μαρκίδη, το «Βαρλίκι», «Χρονικό μιας απιστίας», «Η Αδελφότητα των Γκρίζων Κροτάφων» «Σου τηλεφώνησα για ένα αντίο». Παρουσιάστρια της εκπομπής καλώς τους στην τηλεόραση ΑΙΓΑΙΟ το 2014-2015, ραδιοφωνική παραγωγός στον ΠΑΛΜΟ. Για το καλοκαίρι του 2015 παρουσιάζει την εκπομπή "Για πάρτη σας" που ταξιδεύει στα νησιά του Ν.Αιγαίου από το κανάλι ΑΡΤ tv.
Prev Αστρολογικές προβλέψεις | Δευτέρα 3 εως Κυριακή 9 Μαρτίου 2014, από τον Πέρρη Κρητικό
Next Θεοδόσης Πελεγρίνης ο ακαδημαϊκός: “Η εκδίκηση είναι μια άγρια μορφή δικαιοσύνης”, της Χριστίνας Καλογεροπούλου