Όμορφα… λιπαρά μαλλιά του Σωτήρη Βασίλα

Λιπαρά μαλλιά, είναι και αυτό ένα «γυναικείο» πρόβλημα.Κάθε μέρα λούσιμο, πιστολάκι, χτένισμα. Πως βαριέμαι…
Και τι κάνουμε λοιπόν για αυτό; Yπάρχει λύση;Για όλα υπάρχει λύση και όσον αφορά την λιπαρότητα και την εικόνα των μαλλιών μας με μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα μας μπορούμε να έχουμε ένα άψογο αποτέλεσμα. Όμως τι ακριβώς είναι η λιπαρότητα στα μαλλιά και που οφείλεται; Η λιπαρότητα
είναι η υπερβολική έκριση σμήγματος από τους σμηγματογόνους αδένες και οφείλεται κυρίως σε ορμονικές διαταραχές, (στην ουσία βέβαια το σμήγμα εκκρίνεται για την προστασία του δέρματος και των μαλλιών), στις περιβαλλοντολογικές συνθήκες και στην διατροφή μας. Αλλά όπως η κάθε υπερβολή, και σ’αυτήν την περίπτωση, πολλές φορές έχουμε λάθος αποτέλεσμα. Τι μπορούμε να κάνουμε όμως για να ελαττώσουμε την υπερβολική έκκριση σμήγματος ; Aπλά να διαφοροποιήσουμε κάποιες συνήθειες μας. Πρώτο και πολύ βασικό είναι να μην περνάμε τα δάκτυλα μας ανάμεσα στα μαλλιά μας, γιατί μεταφέρουμε την λιπαρότητα από την ρίζα στις άκρες. Τα τραβηγμένα μαλλιά επιδεινώνουν την κατάσταση γιατί βοηθούν τους σμηγματογόνους αδένες να εκκρίνουν περισσότερο σμήγμα. Το λούσιμο είναι το σπουδαιότερο όπλο μας κατά της λιπαρότητας, και πρέπει να το κάνουμε σωστά για να μεγιστοποιήσουμε το αποτέλεσμα. Είναι απαραίτητο να λούζουμε τα μαλλιά με ΕΙΔΙΚΟ σαμπουάν κατά της λιπαρότητας. Mπορούμε να προσθέσουμε στο σαμπουάν αιθέρια έλαια λεμονιού ή δεντρολίβανου για να το ενισχύσουμε. Καλό είναι να λούζουμε τα μαλλιά με χλιαρό νερό και όχι πολύ ζεστό.
Το κοντίσιονερ θα πρέπει να είναι και αυτό ΕΙΔΙΚΟ για λιπαρά μαλλιά, αλλά το βάζουμε μόνο στις άκρες και ξεβγάζουμε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ καλά, κατά προτίμηση με κρύο νερό ( όσο αντέχουμε) για να κλείσουν οι πόροι του δέρματος. Δεν τρίβουμε ποτέ τα μαλλιά με την πετσέτα αλλά τα ταμπονάρουμε. Σύμμαχος κατά της λιπαρότητας είναι η βαφή, γιατί “ξηραίνει” τα μαλλιά και την επιδερμίδα. Καλό θα ήταν να αλλάξετε και τις διατροφικές σας συνήθειες, αντικαθιστώντας τις λιπαρές τροφές με φρούτα και λαχανικά. Και τέλος μην περιμένετε θαύματα από την μια στιγμή στην άλλη. Η μάχη κατά της λιπαρότητας κερδίζετε με προσπάθεια, συνέπεια και υπομονή.

Εις το επανιδείν με άλλες συμβουλές και προτάσεις από τα Ηair art studio

Published by

Κατερίνα Σταματελοπούλου

Σπούδασε Marketing, Αποτελεσματική Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών (MBA), Marketing and Communication Management, Marketing Research & Social Media Analytics. Εμπνευστής και chief editor του flust.gr. Είναι Brand & Communications Strategist.
Prev Πώς ο Abraham Lincoln συρρίκνωσε το όργανο των λευκών, του Βαγγέλη Γεωργίου
Next O -ίτης και η -ίτισσα, της Τζίνας Δαβιλά (αναδημοσίευση από το protagon.gr)