Χάρτης αισιοδοξίας Week #4: Letting go… σταθερότητα & γαλήνη, της Άννας Σαρούκου

Αυτή η εβδομάδα ξεκινάει με λιγότερες ημέρες καθώς, αν όχι για όλους, για το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου η Καθαρά Δευτέρα αποτελεί μέρα αργίας, μίνι εκδρομών ή απλά ξεκούρασης.

poems-about-inspiration

Με την έναρξη αυτού του –τυπικά- εργασιακού τετραήμερου αποχαιρετάμε τον Φλεβάρη και γενικότερα ότι θέλουμε να μείνει πίσω μαζί με τον φετινό χειμώνα. Η διάθεση μας έχει κάθε λόγο να βελτιώνεται καθώς η διάρκεια της ημέρας αυξάνεται διαρκώς απομακρύνοντας –έστω και με αυτόν τον απλό τρόπο- τις γκρίζες σκέψεις ή τους όποιους καθημερινούς προβληματισμούς.

Για το ξεκίνημα αυτού του άρθρου, όπως και του #happyproject week#4, ενδείκνυται να ανοίγεται κάθε πρωί το παράθυρο σας και να κοιτάτε με χαμόγελο τον ουρανό. Κι αν εκεί κοντά υπάρχει και κάποιο λουλούδι για να κλέψετε μια πολύχρωμη ματιά ακόμα καλύτερα! Ο ουρανός είναι ο καλύτερος οδηγός για να μας υπενθυμίζει πως όλα έρχονται και φεύγουν. Είτε πρόκειται για βροχερά σύννεφα, είτε για ένα καταγάλανο τοπίο ξέρουμε πως δεν υπάρχει κάτι δεδομένο, εκτός από τον ήλιο που βρίσκεται πάντοτε εκεί και περιμένει τον χώρο για να σκορπίσει τις ακτίνες του. Αντιστοίχως, είναι μία καλή ιδέα να καλλιεργήσουμε κι εμείς τον δικό μας ήλιο, δηλαδή τα δικά μας φωτεινά σημεία. Όταν θα έρθει η κατάλληλη συγκυρία θα βρουν σίγουρα τον τρόπο για να εκδηλωθούν.

Αφηνόμαστε συνειδητά στην όμορφη ροή της φύσης και παραχωρούμε στον Φλεβάρη οτιδήποτε δε θα μας είναι χρήσιμο για το πέρασμα στο νέο μήνα. Επεξεργαζόμαστε τα όποια δεδομένα και κάνουμε μία επανεκκίνηση με εστίαση στους στόχους και στην εξισορρόπηση του πυρήνα μας. Αναζητάμε τον κέντρο μας, την πηγή της προσωπικής μας κινητοποίησης και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε οι ίδιοι τις προϋποθέσεις για την καλύτερη ομαλή λειτουργία της ίδιας μας της ύπαρξης.

Pure bliss… Πλάθουμε το βασικό υλικό με το οποίο θα νιώσουμε γεμάτοι αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για τα μελλοντικά μας βήματα ~εννοείται πως οι ηλιόλουστες μέρες ενδείκνυνται για νέα σχέδια~. Νιώθουμε την αβίαστη και ελεύθερη ροή ενέργειας μέσα μας. Αφουγκραζόμαστε τη γαλήνη και την αλλαγή που συντελείται στον περίγυρο μας.

Ξεκινάμε τον προσωπικό μας επαναπρογραμματισμό από την έναρξη της κάθε ημέρας. Αφού απολαύσουμε για λίγα λεπτά τη θέα του ουρανού απλώνουμε το στρωματάκι μας (ναι, ακόμα κι αν χρειαστεί να ξυπνήσουμε μισή ώρα νωρίτερα για να προλάβουμε!) και δουλεύουμε αρχικά από ύπτια θέση την περιοχή του κέντρου, την κοιλιά μας. Ενεργοποιούμε τον κατάδικό μας λαμπερό ήλιο με θέσεις όπως: viparita karani, pavanmuktasana ή και με μία δυναμική pranayama (bhastrika). Θέτουμε τις βάσεις για τη δημιουργική μας μεταμόρφωση. Επιτρέπουμε στην αίσθηση γαλήνης που αναβλύζει από μέσα μας να μεταδοθεί.

Χαμογελάμε στη νέα / μισή εβδομάδα! Happy project #4: Letting go & happiness is on the way // Σταθερότητα & Γαλήνη ~ Namaste!

Απαραίτητο soundtrack της εβδομάδας: Here comes the sun – Beatles
*Αν βρείτε και κάποιο ηλιοτρόπιο στο δρόμο σας μην διστάσετε να το στολίσετε στο ωραιότερο σημείο του σπιτιού. Για τις όμορφες, φωτεινές ημέρες!

Published by

'Αννα Σαρούκου

H Άννα Σαρούκου γεννήθηκε το 1990 και από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον κλασικό αθλητισμό και τις παραστατικές τέχνες. Τα τελευταία χρόνια ασκείτε συστηματικά στη yoga, ενώ τον Φλεβάρη του 2015 ολοκλήρωσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Δασκάλων Hatha Yoga RYT 200 (Yoga Alliance) και τον Ιούνιο του 2016 πιστοποιήθηκε ως kids yoga instructor (Flower Kids Yoga - module I). Μέσω της ενασχόλησής της με τη yoga ανακάλυψε πως οι προηγούμενες σπουδές της πάνω στις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες μπορούν να συνδυαστούν σε πλήρη αρμονία με την αγάπη, τη μαθητεία και τη διδασκαλία της yoga. Συνεργαζόμενη κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι ετών με εταιρίες και ανεξάρτητους οργανισμούς εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά θεωρεί ότι η πηγή της έμπνευσης και της δημιουργικότητας τόσο σε ένα πλήρες μάθημα yoga, όσο και σε απλές καθημερινές ενασχολήσεις προκύπτει από απλά βλέμματα και ειλικρινή χαμόγελα. Παρακολουθεί όσο συχνότερα μπορεί workshops, μαθήματα και σεμινάρια γύρω από την πρακτική και τη διδασκαλία της yoga, ενώ αναζητά διαρκώς νέες γνώσεις και εμπειρίες γύρω από αυτό το μονοπάτι. Έχει σπουδάσει Επικοινωνία, Μέσα & Πολιτισμό στο Πάντειο Παν/μιο, έχει παρακολουθήσει συνέδρια που αφορούν στην εξέλιξη των τεχνών μέσα από τη σύγχρονη εποχή και τα νέα μέσα, ενώ έχει εργαστεί στο ραδιόφωνο και τον ηλεκτρονικό τύπο. Στις κύριες ενασχολήσεις της συνυπάρχουν οι αγάπες για τις πολυπολιτισμικές κουλτούρες, η διαρκώς μετακινούμενη κοινωνία και ο τρόπος που εν τέλει όλα αυτά εκφράζονται και αποτυπώνονται επάνω στο κάθε σώμα… Εκεί εισέρχεται και η yoga ολοκληρώνοντας αυτό το συνεχές ταξίδι…
Prev Το προφίλ της εβδομάδας 27 Φεβρουαρίου έως 5 Μαρτίου 2017, από τον Πέρρη Κρητικό
Next Χάρτης αισιοδοξίας Week #5: εσωτερικότητα & άνθιση, της Άννας Σαρούκου