Χάρτης αισιοδοξίας week #3: Ανοιχτές καρδιές… time to share! της Άννας Σαρούκου

Άλλη μία Δευτέρα μας κλείνει το μάτι και εμείς με τη σειρά μας της χαμογελάμε, απολαμβάνοντας τον λαμπερό ήλιο που ζεσταίνει το πρόσωπο μας. Ο Φλεβάρης με τις όποιες καιρικές εναλλαγές μας στέλνει το μήνυμα της ανανέωσης και της ουσιαστικής ανάγκης για αλλαγή και βελτίωση. Είναι αυτή η εβδομάδα όπου ενεργοποιούμε το ενεργειακό κέντρο της καρδιάς μας. Heart opening time! Καλλιεργώντας την εσωτερική αίσθηση της αγάπης γινόμαστε αρωγοί προσφοράς δείχνοντας πως όλα είναι ζήτημα απόφασης και κυρίως προσωπικής κινητοποίησης.

sol yoga athens

“Love is the bridge between you & everything” Rumi

Ήρθε η στιγμή λοιπόν να δημιουργήσουμε αυτήν την γέφυρα για να βαδίσουμε έπειτα με σταθερά βήματα. Την τρίτη αυτή εβδομάδα του #happy_project αναζητούμε το συναισθηματικό μας κέντρο, ανοίγοντας διάπλατα την καρδιά μας σε νέες συναντήσεις, ουσιαστικές εμπειρίες και όμορφες ανταλλαγές συναισθημάτων. Φροντίζουμε να δώσουμε σε αυτήν την εβδομάδα μία ώθηση … από καρδιάς!

Οι ψυχολογικές μεταπτώσεις είναι πάντοτε μέρος του παιχνιδιού, όπως και οι αντίστοιχοι σωματικοί μηχανισμοί που ενεργοποιούνται όταν δεν είμαστε στην καλύτερη δυνατή μας ψυχική διάθεση. Εάν λοιπόν βρισκόμαστε σε αυτή τη ‘’Δευτεριάτικη’’ φάση μία πρακτική yoga heart opening θα συντελέσει να βιώσουμε τον καλύτερο δυνατό εαυτό μας ή αν ήδη νιώθουμε ‘’ανοιχτοί’’ να πάμε ένα βήμα ακόμα πιο πέρα.

Προτού απλώσετε όμως το στρωματάκι σας (yoga mat) κάνετε μία σύντομη διεργασία, ένα mini personal session με τον εαυτό σας. Εντοπίστε τυχόν πράγματα ή καταστάσεις που θέλετε να αποχωριστείτε από την καθημερινότητα σας και κάντε χώρο για όλα αυτά που πραγματικά αγαπάτε και σας βοηθούν να συνεχίσετε το προσωπικό σας inner_self-love μονοπάτι. Πάρτε για στον εαυτό σας ένα όμορφο μπουκέτο λουλούδια ή χαρίστε του έναν ηλιόλουστο περίπατο έστω και αν έχετε μόνο 10 λεπτά στη διάθεση σας. Αφιερώστε μία ημέρα αυτής της εβδομάδας στην καλή διατροφή. Επιλέξτε, δηλαδή, ανάμεσα σε τροφές που γνωρίζετε ήδη πως είναι ωφέλιμες για τον οργανισμό σας και ταυτόχρονα καλύπτουν τις γευστικές σας επιθυμίες. Την επόμενη ημέρα θα νιώθετε πολύύύ καλύτερα!

Φυσικά γνωρίζουμε εκ των προτέρων πως δεν περνάνε όλα από το χέρι μας, αλλά σίγουρα για την βελτίωση κάποιων μικρών συνηθειών μπορούμε να συμβάλλουμε καθοριστικά.
Ανακαλύψτε το κέντρο των συναισθηματικών σας μεταβολών και νιώστε τον πυρήνα της αυθεντικής, ανιδιοτελούς αγάπης να οδηγεί αυτήν την εβδομάδα. Αφήστε τον καλύτερο εαυτό σας να ανθίσει και να σκορπίσει χρώμα στην κάθε ημέρα.

Είναι η τρίτη εβδομάδα και καλλιεργούμε / ενδυναμώνουμε / φωτίζουμε / διαδίδουμε το μήνυμα της εκ των έσω αγάπης και μετέπειτα το προσφέρουμε απλόχερα στους γύρω μας με πάντοτε ανοιχτή καρδιά.

Happy project_Week number #3: let’s open our hearts!
Καλή μας εβδομάδα με ένα τραγούδι γεμάτο χρώμα: Rolling Stones – She’s like a rainbow
Namaste!

* Ιδανικές asanas για την πρακτική σας: ustrasana, urdva dhanurasana, ajnaneyasana.

Published by

'Αννα Σαρούκου

H Άννα Σαρούκου γεννήθηκε το 1990 και από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον κλασικό αθλητισμό και τις παραστατικές τέχνες. Τα τελευταία χρόνια ασκείτε συστηματικά στη yoga, ενώ τον Φλεβάρη του 2015 ολοκλήρωσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Δασκάλων Hatha Yoga RYT 200 (Yoga Alliance) και τον Ιούνιο του 2016 πιστοποιήθηκε ως kids yoga instructor (Flower Kids Yoga - module I). Μέσω της ενασχόλησής της με τη yoga ανακάλυψε πως οι προηγούμενες σπουδές της πάνω στις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες μπορούν να συνδυαστούν σε πλήρη αρμονία με την αγάπη, τη μαθητεία και τη διδασκαλία της yoga. Συνεργαζόμενη κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι ετών με εταιρίες και ανεξάρτητους οργανισμούς εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά θεωρεί ότι η πηγή της έμπνευσης και της δημιουργικότητας τόσο σε ένα πλήρες μάθημα yoga, όσο και σε απλές καθημερινές ενασχολήσεις προκύπτει από απλά βλέμματα και ειλικρινή χαμόγελα. Παρακολουθεί όσο συχνότερα μπορεί workshops, μαθήματα και σεμινάρια γύρω από την πρακτική και τη διδασκαλία της yoga, ενώ αναζητά διαρκώς νέες γνώσεις και εμπειρίες γύρω από αυτό το μονοπάτι. Έχει σπουδάσει Επικοινωνία, Μέσα & Πολιτισμό στο Πάντειο Παν/μιο, έχει παρακολουθήσει συνέδρια που αφορούν στην εξέλιξη των τεχνών μέσα από τη σύγχρονη εποχή και τα νέα μέσα, ενώ έχει εργαστεί στο ραδιόφωνο και τον ηλεκτρονικό τύπο. Στις κύριες ενασχολήσεις της συνυπάρχουν οι αγάπες για τις πολυπολιτισμικές κουλτούρες, η διαρκώς μετακινούμενη κοινωνία και ο τρόπος που εν τέλει όλα αυτά εκφράζονται και αποτυπώνονται επάνω στο κάθε σώμα… Εκεί εισέρχεται και η yoga ολοκληρώνοντας αυτό το συνεχές ταξίδι…
Prev Το προφίλ της εβδομάδας 20 έως 26 Φεβρουαρίου 2017, από τον Πέρρη Κρητικό
Next Αφανείς ηρωίδες, του Πάνου Λιάκου