Χάρτης αισιοδοξίας week 2: Δεκτικότητα & ισορροπία, της Άννας Σαρούκου

Λίγο πριν τα μέσα Φλεβάρη εγκαινιάζουμε τη δεύτερη εβδομάδα του προσωπικού μας χάρτη θετικότητας με την αρετή της δεκτικότητας & της ισορροπίας να παίρνουν σειρά. Κρατάμε στο ένα χέρι μία ζεστή κούπα καφέ, ένα τσάι ή κάποιο άλλο αγαπημένο μας ρόφημα και αφουγκραζόμαστε το ξεκίνημα της νέας εβδομάδας.

solyoga

 

Ρίχνουμε μια ματιά στα διαδικαστικά, σε υποχρεώσεις, σε ευχάριστα διαλλείματα και προετοιμαζόμαστε –κυρίως ψυχολογικά- για την κατά πολλούς δυσκολότερη ημέρα της εβδομάδας: sweet Monday!
To project αισιοδοξίας και αυτής της Δευτέρας είναι εδώ για να μας δώσει λίγη sparkle dust ή για όσους προτιμούν λίγη από τη διάσημη pixie dust!

Υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας ότι απρόοπτα συμβαίνουν διαρκώς, όπως άλλωστε προκύπτουν και μεταστροφές σχεδίων που μας δείχνουν ότι συχνά τα πράγματα παίρνουν διαφορετική τροπή από αυτήν που ίσως θα θέλαμε. Βαθειά εισπνοή, ακόμα μεγαλύτερη εκπνοή και διατηρούμε τη σκέψη μας σε διαύγεια προκειμένου να βρούμε το κλειδί της δευτεριάτικης μας ισορροπίας. Σίγουρα η συμφιλίωση με συνθήκες ή δεδομένα που δεν πληρούν τις προδιαγραφές μας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Μπορεί όμως κάλλιστα να γίνει ευχάριστη και πολύ, πολύ ενδιαφέρουσα. Περιεργαζόμαστε όλες τις πληροφορίες και αποδεχόμαστε με αγάπη και εσωτερικό χαμόγελο κάθε μεταβολή καταστάσεων ή ακόμα και συναισθημάτων. Δίνουμε χρόνο στον εαυτό μας να ανακαλύψει τον τρόπο διαχείρισης κάθε εσωτερικού ή εξωτερικού κυματισμού.

Γνωρίζουμε εκ των προτέρων πως το yoga mat μας είναι εκεί κοντά και μας κλείνει το μάτι εάν τυχόν χρειαστούμε λίγη αναζωογόνηση πριν βουτήξουμε στη ρουτίνα της καθημερινότητας. Μερικοί παραδοσιακοί χαιρετισμοί στον ήλιο ή μερικές creative παραλλαγές είναι ικανές να μας τροφοδοτήσουν με θετική, λαμπερή ενέργεια.

Εστιάζοντας λοιπόν στην αποδοχή(προσοχή! Η λέξη αυτή δεν είναι συνώνυμη της παραίτησης), απελευθερώνουμε τον εαυτό μας από οποιεσδήποτε μικρό-τριβές ή γκρίζες πτυχές μπορεί να βρεθούν στο δρόμο μας. Ξέρουμε άλλωστε πολύ καλά ότι σε ορισμένες περιπτώσεις είναι απλά ζήτημα προοπτικής ή ακόμα και διάθεσης.

Φροντίζουμε λοιπόν να δημιουργήσουμε πρώτα εσωτερικά όμορφες συνθήκες κι έπειτα αφήνουμε και λίγο τον παράγοντα της τύχης ή ακόμα καλύτερα της θετικότητας που σίγουρα εκπέμπουμε να βοηθήσει κι αυτή με τη σειρά της. Φυσικά όλα συμβαίνουν κυρίως με τη δική μας συμμετοχή και με τη συγχρονισμένη παρουσία στο κατάδικό μας υπέροχο παρόν. Αποδεχόμαστε με χαρά τη διαφορετικότητα των υπόλοιπων υπάρξεων χωρίς περιττές προσδοκίες ή απαιτήσεις. Κατανοούμε απόλυτα πως κάθε άνθρωπος έχει τη δική του θεώρηση για τον κόσμο κι ακολούθως χτίζουμε κι εμείς ανεξαρτήτως το δικό μας μονοπάτι με βασικά υλικά τον σεβασμό και αγάπη.

Ξεκινάμε ένα ταξίδι δεκτικότητας και αποδοχής για να βρούμε την προσωπική μας ισορροπία. Θέτουμε σε αρμονική λειτουργία τις αμφίρροπες δυνάμεις που κινούνται μέσα μας, αναζητώντας με κόπο και συνεχείς προσπάθειες το δικό μας μαγικό κέντρο. Ένα παιχνίδισμα της ίδιας της ζωής “life is a balance of holding on and letting go…”
Απορρίπτουμε κάθε φορά ότι δε χρειαζόμαστε, καλλιεργούμε και κρατάμε καθετί όμορφο, καθετί που μας οδηγεί σε ένα φωτεινότερο ταξίδι… Enjoy the journey!
Yoga soundtrack Δευτέρας: Life is beautiful – Nicola Piovani και αφήστε το στο repeat J

Happy project _ Week number 2: αποδέχομαι & ισορροπώ.
It’s all about balancing yoginis
Namaste!

* Αν είστε home yogis επιλέξτε να εισάγετε μικρές παραλλαγές στην πρακτική σας. Βρείτε τα δικά σας σημεία / κέντρα εξισορρόπησης. Αν πάλι επισκέπτεστε κάποιο studio δοκιμάστε ένα νέο είδος yoga (αν υπάρχει η επιλογή της aerial, δοκιμάστε το και χαρείτε την αιώρηση!)

Άννα Σαρούκου ~ Sol Yoga Athens

Published by

'Αννα Σαρούκου

H Άννα Σαρούκου γεννήθηκε το 1990 και από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον κλασικό αθλητισμό και τις παραστατικές τέχνες. Τα τελευταία χρόνια ασκείτε συστηματικά στη yoga, ενώ τον Φλεβάρη του 2015 ολοκλήρωσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Δασκάλων Hatha Yoga RYT 200 (Yoga Alliance) και τον Ιούνιο του 2016 πιστοποιήθηκε ως kids yoga instructor (Flower Kids Yoga - module I). Μέσω της ενασχόλησής της με τη yoga ανακάλυψε πως οι προηγούμενες σπουδές της πάνω στις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες μπορούν να συνδυαστούν σε πλήρη αρμονία με την αγάπη, τη μαθητεία και τη διδασκαλία της yoga. Συνεργαζόμενη κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι ετών με εταιρίες και ανεξάρτητους οργανισμούς εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά θεωρεί ότι η πηγή της έμπνευσης και της δημιουργικότητας τόσο σε ένα πλήρες μάθημα yoga, όσο και σε απλές καθημερινές ενασχολήσεις προκύπτει από απλά βλέμματα και ειλικρινή χαμόγελα. Παρακολουθεί όσο συχνότερα μπορεί workshops, μαθήματα και σεμινάρια γύρω από την πρακτική και τη διδασκαλία της yoga, ενώ αναζητά διαρκώς νέες γνώσεις και εμπειρίες γύρω από αυτό το μονοπάτι. Έχει σπουδάσει Επικοινωνία, Μέσα & Πολιτισμό στο Πάντειο Παν/μιο, έχει παρακολουθήσει συνέδρια που αφορούν στην εξέλιξη των τεχνών μέσα από τη σύγχρονη εποχή και τα νέα μέσα, ενώ έχει εργαστεί στο ραδιόφωνο και τον ηλεκτρονικό τύπο. Στις κύριες ενασχολήσεις της συνυπάρχουν οι αγάπες για τις πολυπολιτισμικές κουλτούρες, η διαρκώς μετακινούμενη κοινωνία και ο τρόπος που εν τέλει όλα αυτά εκφράζονται και αποτυπώνονται επάνω στο κάθε σώμα… Εκεί εισέρχεται και η yoga ολοκληρώνοντας αυτό το συνεχές ταξίδι…
Prev Το προφίλ της εβδομάδας 13 έως 19 Φεβρουαρίου 2017, από τον Πέρρη Κρητικό
Next Με την ματιά του Βασίλη Λουλέ στο Φεστιβάλ Εurochannel, της Κατερίνας Σταματελοπούλου