Χάρτης αισιοδοξίας the final week: Εναρμόνιση & εσωτερική φροντίδα, της Άννας Σαρούκου

Μετά από δύο γεμάτους μήνες με τον καθιερωμένο οδηγό αισιοδοξίας για την κάθε Δευτέρα ή ακόμα καλύτερα για ολόκληρη την εβδομάδα έφτασε το τελευταίο κομμάτι του παζλ προτού υποδεχτούμε τον δεύτερο μήνα της άνοιξης. Η ώρα έχει αλλάξει, η μέρα είναι πλέον μεγαλύτερη και τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει αυτήν την όμορφη άνθιση της φύσης.

sol yoga

Enjoy!

Ας χαμογελάσουμε στον εαυτό μας, στους γύρω μας κι ας απολαύσουμε την ολοκλήρωση αυτού του μήνα νιώθοντας ευγνωμοσύνη για όσα και αν μας δίδαξε.
Είναι ένα τέλος και μία νέα αρχή.

Αφουγκραζόμαστε και τις πιο λεπτές αποχρώσεις των όσων μας μεταμόρφωσαν και μας οδήγησαν σε μία βαθύτερη συνειδητότητα του εαυτού μας. Είναι βέβαιο πως αν αναλογιστούμε και τις δυσκολότερες στιγμές της προηγούμενη περιόδου θα βρούμε στοιχεία που μας βοήθησαν να βελτιωθούμε και να προχωρήσουμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Κάθε στιγμή είναι ξεχωριστή και αν καταφέρουμε να διατηρούμε τη σύνδεση με εμάς τους ίδιους τότε μπορούμε να απολαμβάνουμε και την παραμικρή εσωτερική και εξωτερική μετατόπιση.

Σήμερα ολοκληρώνεται το #happy_yoga_project κι έτσι δεν χρειάζεται να προσπαθήσουμε για οτιδήποτε, απλά θα αφεθούμε στη ροή της ημέρας και της διάθεσης μας με θετικότητα και αισιοδοξία. Στέλνουμε αγάπη και κατανόηση στον εαυτό μας, αλλά και σε κάθε ζωντανό οργανισμό βρίσκοντας το εσωτερικό αίσθημα γαλήνης και ηρεμίας με ειλικρινή διάθεση συμφιλίωσης για όσα επιτύχαμε, αλλά και για όσα αποτύχαμε.
Let’s change through love!

Τελευταία Δευτέρα του Μαρτίου και απλώνουμε το στρωματάκι μας στο έδαφος, βάζουμε μία αγαπημένη μας μουσική και καθόμαστε σε μία άνετη καθιστή θέση (όποια κι αν είναι για εμάς) με εστίαση μονάχα στην αναπνοή μας. Αφουγκραζόμαστε την ενέργεια που κυλάει μέσω της αναπνοής, συνειδητοποιούμε το υπέροχο δώρο της ζωής. Επιτρέπουμε σε κάθε εισπνοή να πραγματοποιήσει ένα ξεχωριστό ταξίδι μέσα στο σώμα μας και σε κάθε εκπνοή να απομακρύνει οτιδήποτε δε θα μας χρειαστεί πια μετά από αυτήν την προσωπική ~ανοιξιάτικη~ μεταμόρφωση. Μία ευεργετική αλλαγή που συντελείται τόσο σε εμάς, όσο και σε ολόκληρο το φυσικό τοπίο. It’s spring time!

Κοιτάζουμε κατάματα την πορεία της ζωής μας με τα λάθη και τις επιτυχίες μας. Όλα, όμως, περιστρέφονται γύρω από το όμορφο soundtrack της αναπνοής μας. Όπως παρατηρούμε τις σκέψεις μας, αντίστοιχα παρατηρούμε και το σώμα μας. Τι είναι αυτό που ενδεχομένως θέλει να μας επικοινωνήσει και εμείς –συχνά άθελα μας- του κλείνουμε την πόρτα. Διατηρούμε ενεργοποιημένες αισθήσεις, μαθαίνοντας έτσι να απολαμβάνουμε αυτήν την σύντομη ενδοσκόπηση και κυρίως να βρίσκουμε τον τρόπο να είμαστε παρών.
Είμαστε διαρκώς συνδεδεμένοι στο εδώ και το τώρα.

Αγαπάμε την κάθε ημέρα, το σήμερα, τους ανθρώπους, τη φύση, κάθε ζωντανό οργανισμό. Σεβόμαστε τη ροή των πραγμάτων κι έτσι ρέουμε κι εμείς πιο ομαλά μέσα στην ίδια τη ζωή. Παραμένουμε επάνω στο στρωματάκι μας με ένα γεμάτο χαμόγελο επάνω στα χείλη, με μια γεμάτη καρδιά για αυτήν την Δευτέρα, για το υπόλοιπο της εβδομάδας.
Week number #8: It’s time to take care yourself!

Ίσως αυτή να είναι και η δυσκολότερη πρακτική όλων. Το να μείνουμε για κάποιο χρόνο επάνω στο yoga mat μας σε ακινησία και με την επίγνωση να ταξιδεύει στο σώμα, το νου και την καρδιά απαιτεί τόλμη. Αλλά αυτή μπορεί τελικά να είναι και η ωραιότερη διαδρομή. Σύνδεση // αγάπη για το παρόν // εσωτερική γαλήνη // ηρεμία // ειρήνη με τον εαυτό μας και με όλον τον κόσμο που μας περιβάλλει // αποδοχή // συνεχής αυτοβελτίωση…

Μπορεί ο καθένας να επιλέξει και να προσθέσει στις προηγούμενες λέξεις κι άλλες αρετές που επιθυμεί να απαρτίζουν την καθημερινότητα του.

“At the touch of love everyone becomes a poet” Plato

Καλή εβδομάδα // Namaste 

Published by

'Αννα Σαρούκου

H Άννα Σαρούκου γεννήθηκε το 1990 και από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον κλασικό αθλητισμό και τις παραστατικές τέχνες. Τα τελευταία χρόνια ασκείτε συστηματικά στη yoga, ενώ τον Φλεβάρη του 2015 ολοκλήρωσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Δασκάλων Hatha Yoga RYT 200 (Yoga Alliance) και τον Ιούνιο του 2016 πιστοποιήθηκε ως kids yoga instructor (Flower Kids Yoga - module I). Μέσω της ενασχόλησής της με τη yoga ανακάλυψε πως οι προηγούμενες σπουδές της πάνω στις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες μπορούν να συνδυαστούν σε πλήρη αρμονία με την αγάπη, τη μαθητεία και τη διδασκαλία της yoga. Συνεργαζόμενη κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι ετών με εταιρίες και ανεξάρτητους οργανισμούς εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά θεωρεί ότι η πηγή της έμπνευσης και της δημιουργικότητας τόσο σε ένα πλήρες μάθημα yoga, όσο και σε απλές καθημερινές ενασχολήσεις προκύπτει από απλά βλέμματα και ειλικρινή χαμόγελα. Παρακολουθεί όσο συχνότερα μπορεί workshops, μαθήματα και σεμινάρια γύρω από την πρακτική και τη διδασκαλία της yoga, ενώ αναζητά διαρκώς νέες γνώσεις και εμπειρίες γύρω από αυτό το μονοπάτι. Έχει σπουδάσει Επικοινωνία, Μέσα & Πολιτισμό στο Πάντειο Παν/μιο, έχει παρακολουθήσει συνέδρια που αφορούν στην εξέλιξη των τεχνών μέσα από τη σύγχρονη εποχή και τα νέα μέσα, ενώ έχει εργαστεί στο ραδιόφωνο και τον ηλεκτρονικό τύπο. Στις κύριες ενασχολήσεις της συνυπάρχουν οι αγάπες για τις πολυπολιτισμικές κουλτούρες, η διαρκώς μετακινούμενη κοινωνία και ο τρόπος που εν τέλει όλα αυτά εκφράζονται και αποτυπώνονται επάνω στο κάθε σώμα… Εκεί εισέρχεται και η yoga ολοκληρώνοντας αυτό το συνεχές ταξίδι…
Prev Το προφίλ της εβδομάδας 27 Μαρτίου έως 2 Απριλίου, από τον Πέρρη Κρητικό
Next Το προφίλ της εβδομάδας 3 έως 9 Απριλίου, από τον Πέρρη Κρητικό