Χάρτης Αισιοδοξίας #7: Προσωπική ελευθερία & εξέλιξη, της Άννας Σαρούκου

Ίσως η σημερινή να είναι η ωραιότερη Δευτέρα του χρόνου, μια Δευτέρα που προλογίζει την άνθιση της φύσης. Το ημερολόγιο δείχνει 20 Μαρτίου εγκαινιάζοντας κι επισήμως την εαρινή ισημερία που κάπως έτσι μας φέρνει την άνοιξη έξω από τα παράθυρα μας. Μια εποχή που μπορεί να κάνει ακόμα και τους πιο δύσπιστους να δώσουν μία ευκαιρία στα good vibes που σημαδεύουν τους περαστικούς. Νέες συνήθειες μπορούν να υιοθετηθούν συνδυάζοντας το well being με τη μαγεία της Άνοιξης!

female-1839804-1920
Και για να μην ξεχνιόμαστε… βρισκόμαστε μόλις ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση του #happy_yoga_project και ο στόχος μας για αυτήν την εβδομάδα είναι η προώθηση,  χαρτογράφηση της προσωπικής μας ελευθερίας και συνάμα της δημιουργικής μας εξέλιξης. Freedom & creativity let it be!

Λίγο τα αρώματα της φύσης, λίγο και τα πολύχρωμα ρούχα που βγαίνουν από τις ντουλάπες μετατρέπουν το αστικό τοπίο σε έναν υπέροχο καμβά ανοιχτό σε όλους.
Ας αφήσουμε, λοιπόν, να μας παρασύρει αυτή η πορεία προς την άνθιση προκειμένου να μας κάνει να νιώσουμε τη σύνδεση με τον πυρήνα μας. Συνδεόμαστε με όλα αυτά που περικλείουν εμάς τους ίδιους. Ας αφιερώσουμε λίγες στιγμές στο να εντοπίσουμε όλα αυτά τα οποία είναι πια καιρός να αποχωριστούμε. Παίρνουμε μια βαθειά εισπνοή και εκπνέοντας τα αφήνουμε να διασκορπιστούν στον ανοιξιάτικο άνεμο.

Απλώνουμε το στρωματάκι μας (yoga mat) και κοιτάζουμε μπροστά σε αυτήν φωτεινή περίοδο του χρόνου, αλλά και στο εσωτερικό μας ξεχωριστό φως. Αρχίζουμε την ημέρα μας με τους κλασικούς χαιρετισμούς στον ήλιο (surya namaskar) που αποτελούν πάντοτε μία ιδανική επιλογή για να ενεργοποιήσουμε νου και σώμα, για να βιώσουμε την απαραίτητη για την υπόσταση μας όμορφη ενοποίηση της αναπνοής και της κίνησης. Συνειδητοποιούμε την ισορροπία που προσφέρει αυτή η υπέροχη συνύπαρξη. Ρέουμε μέσα σε αυτόν τον τελετουργικό χορό, ελεύθερα όπως ρέει το νερό. Συμμετέχουμε με τη σειρά μας στη γιορτή της φύσης, νιώθοντας αυτές τις θετικές αλλαγές να οδηγούν σε μία ενεργειακή εξωστρέφεια. Επιλέγουμε συνειδητά ή αυθόρμητα να γίνουμε πιο δοτικοί. Δοτικοί στον εαυτό μας, δοτικοί στους γύρω μας, στις νέες δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά μας. Θυμόμαστε να εισάγουμε θετικές συνήθειες στον όποιο ελεύθερο χρόνο έχουμε στη διάθεση μας. Μία σύντομη περιήγηση σε κάποιο κοντινό πάρκο, πλάι στη θάλασσα ή ακόμα και σε μερικές αγαπημένες γωνιές της πόλης μπορούν πραγματικά να μας αναζωογονήσουν. Καλωσορίζουμε στη διατροφή μας ελαφριά – υγιεινά σνακ, όπως ένα φρούτο εποχής, μερικοί ξηροί καρποί ή μερικές χειροποίητες μπάρες.

Επικροτούμε τον εαυτό μας για όλη την προσπάθεια που κάνει φροντίζοντας να απολαμβάνουμε μικρές στιγμές καθημερινά. Διατηρούμε την ενέργεια, το χαμόγελο μας, την εσωτερική μας διάθεση. Η φύση ανθίζει, απελευθερώνοντας τα άνθη, τους ανοιξιάτικους καρπούς. Ας νιώσουμε κι εμείς τη σύνδεση αυτή μέσα από το πέρασμα των εποχών, μέσα από τη συνομιλία με βαθύτερες σκέψεις, προβληματισμούς ή όνειρα. Βρείτε κάτι που να σας ενθουσιάζει κάθε / κάθε / κάθε ημέρα. Πάντοτε υπάρχουν κάπου για εμάς μικρές, κρυμμένες ευτυχίες – κάτι σαν το κυνήγι θησαυρού που παίζαμε μικροί. Η προσωπική ελευθερία και η επιθυμία για εξέλιξη οδηγεί πάντοτε σε νέους ορίζοντες πάνω και κάτω από το yoga mat μας.

Απολαύστε την άνοιξη σαν ένα απρόσμενο δώρο!
Happy yoga project Week number #7: freedom is the key ~ Namaste!

* Bhramari pranayma ή αλλιώς η αναπνοή της μέλισσας είναι η κατάλληλη αναπνευστική πρακτική για αυτήν την εβδομάδα.


Song of the week: La Vie En Rose – Melody Gardot

Published by

'Αννα Σαρούκου

H Άννα Σαρούκου γεννήθηκε το 1990 και από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον κλασικό αθλητισμό και τις παραστατικές τέχνες. Τα τελευταία χρόνια ασκείτε συστηματικά στη yoga, ενώ τον Φλεβάρη του 2015 ολοκλήρωσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Δασκάλων Hatha Yoga RYT 200 (Yoga Alliance) και τον Ιούνιο του 2016 πιστοποιήθηκε ως kids yoga instructor (Flower Kids Yoga - module I). Μέσω της ενασχόλησής της με τη yoga ανακάλυψε πως οι προηγούμενες σπουδές της πάνω στις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες μπορούν να συνδυαστούν σε πλήρη αρμονία με την αγάπη, τη μαθητεία και τη διδασκαλία της yoga. Συνεργαζόμενη κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι ετών με εταιρίες και ανεξάρτητους οργανισμούς εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά θεωρεί ότι η πηγή της έμπνευσης και της δημιουργικότητας τόσο σε ένα πλήρες μάθημα yoga, όσο και σε απλές καθημερινές ενασχολήσεις προκύπτει από απλά βλέμματα και ειλικρινή χαμόγελα. Παρακολουθεί όσο συχνότερα μπορεί workshops, μαθήματα και σεμινάρια γύρω από την πρακτική και τη διδασκαλία της yoga, ενώ αναζητά διαρκώς νέες γνώσεις και εμπειρίες γύρω από αυτό το μονοπάτι. Έχει σπουδάσει Επικοινωνία, Μέσα & Πολιτισμό στο Πάντειο Παν/μιο, έχει παρακολουθήσει συνέδρια που αφορούν στην εξέλιξη των τεχνών μέσα από τη σύγχρονη εποχή και τα νέα μέσα, ενώ έχει εργαστεί στο ραδιόφωνο και τον ηλεκτρονικό τύπο. Στις κύριες ενασχολήσεις της συνυπάρχουν οι αγάπες για τις πολυπολιτισμικές κουλτούρες, η διαρκώς μετακινούμενη κοινωνία και ο τρόπος που εν τέλει όλα αυτά εκφράζονται και αποτυπώνονται επάνω στο κάθε σώμα… Εκεί εισέρχεται και η yoga ολοκληρώνοντας αυτό το συνεχές ταξίδι…
Prev Το προφίλ της εβδομάδας 20 ως 26 Μαρτίου 2017, από τον Πέρρη Κρητικό
Next Electric Cinema vol. 2 | ένας καινούργιος κινηματογραφικός θεσμός