Χάρολντ Πίντερ: Οι νάνοι, της Χάρις Κόντου

Τρεις ήρωες, τρεις διαφορετικοί βηματισμοί πάνω στον φιλοσοφικό – υπαρξιακό στοχασμό. Με φόντο άλλοτε έναν κλειστό και ανήλιαγο χώρο και άλλοτε ένα βροχερό και μουντό εξωτερικό τοπίο – στοιχεία απαραίτητα για να ανατροφοδοτείται η υγρασία της σκέψης – η “απραξία” τριών ανδρών θριαμβεύει!

24150

Ο λόγος τους αινιγματικός, οι διάλογοι τους στα όρια του παράλογου , το χιούμορ τους εγκεφαλικό και χάρτινο. Εμβόλιμα παρουσιάζονται ως αδηφάγοι καταναλωτές της ζωής τους οι ΝΑΝΟΙ. Με εργώδεις ρυθμούς και μαθηματική νομοτέλεια καταναλώνουν, καταναλώνουν, καταναλώνουν… Ενδιάμεσοι σταθμοί η ανθρώπινη ματαιοδοξία, η φιλία, ο έρωτας. Κάθε φορά που η ζωή αναμετρά το “έχει” της, μοναδικό κριτήριο της αναμέτρησης ο άνθρωπος και το μέγεθος τούτης της αναμέτρησης… Το ανάστημά του.

Στο μοναδικό μυθιστόρημά του ο Χάρολντ Πίντερ σε συμβάσεις και δομές απόλυτα θεατρικές, σε φόρμα όμως μυθιστορηματική, με την οικεία πια στους αναγνώστες του άηχη και υπόγεια ειρωνεία, οργισμένος ξηλώνει τον καμβά τούτου του κόσμου επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά το δόγμα της ποιητικής του: όσο πιο bitter τόσο πιο Πίντερ!

Published by

Χάρις Κόντου

Η Χάρις Κόντου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Νέα Ελληνική Φιλολογία στο Α.Π.Θ. Ολοκλήρωσε με υποτροφία το μεταπτυχιακό της στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου με θέμα το παιδικό βιβλίο και το παιδαγωγικό υλικό. Αρθρογραφεί κατά διαστήματα στον εντόπιο περιοδικό τύπο και έχει βραβευθεί για τη συγγραφή παιδικού παραμυθιού από την Ε.Λ.Β.Ε. ( Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος). Ασχολείται με τη μελοποίηση και τη μουσική καθώς και με την επιμέλεια κειμένων. Εργάζεται σε Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης, είναι μητέρα δύο αγοριών και ζει στη Ρόδο.
Prev Mall of the World στο Ντουμπάι, η πρώτη κλειστή πόλη στον κόσμο
Next Συγχαρητήρια στην ελληνική οικογένεια, της Αναστασίας Κορινθίου