Φρέσκο παγωτό από πρόβειο ελληνικό γάλα με ΑΤΜ από την εταιρία Θρακών Αμνός

Σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή θα τοποθετηθούν αρχικά αυτόματοι πωλητές φρέσκου παγωτού από πρόβειο ελληνικό γάλα, από την εταιρία Θρακών Αμνός.

Ο συνεταιρισμός «Θρακών Αμνός» ιδρύθηκε το 2012 και αριθμεί 160 μέλη αιγοπροβατοτρόφους, εκ των οποίων οι 60 γιδοτρόφοι. Η ετήσια παραγωγή γίδινου γάλακτος ανέρχεται σε 1 εκατ. λίτρα. Το μεγάλο στοίχημα για τους ανθρώπους του συνεταιρισμού είναι να πείσουν τους καταναλωτές να γυρίσουν «πίσω στις παραδόσεις τους και να ξεκινήσουν και πάλι την αγορά και κατανάλωση γίδινου γάλακτος». Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, υπογραμμίζει ότι οι επιστήμονες θεωρούν πως «το γίδινο γάλα είναι πιο υγιεινό και ανεπιφύλακτα μπορούν να το πίνουν παιδιά και μεγάλοι»

Η εταιρία σχεδιάζει να τοποθετήσει αρχικά ΑΤΜ γίδινου γάλακτος με φρέσκο παστεριωμένο κατσικίσιο γάλα σε προσιτές τιμές που θα διατίθεται στους καταναλωτές επι 24ώρου βάσεως.  Τα μηχανήματα διαθέτουν και ηλεκτρονικό πίνακα, όπου ο καταναλωτής θα μπορεί να δει την ημερομηνία παστερίωσης και λήξης. Την ημερήσια τροφοδοσία των μηχανημάτων θα κάνει ο συνεταιρισμός. Φιλοδοξία του συνεταιρισμού είναι να εφοδιάζει με παστεριωμένο γίδινο γάλα τουλάχιστον όλες τις πρωτεύουσες νομών στη Βόρεια Ελλάδα. Φιλοδοξία του συνεταιρισμού είναι να εφοδιάζει με παστεριωμένο γίδινο γάλα τουλάχιστον όλες τις πρωτεύουσες νομών στη Βόρεια Ελλάδα.

.

Published by

editor

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, με θετική διάθεση, σκοπός μας είναι η έμπνευση όπως επίσης και η προβολή της νέας ελληνικής επιχειρηματικότητας.
Prev Το προφίλ της εβδομάδας 16 έως 22 Μαίου 2016, από τον Πέρρη Κρητικό
Next Aerial Dance στον αέρα της Σαντορίνης

Leave a comment

Για προστασία της εργασίας μας, έχουμε απενεργοποιήση το δεξί κλικ! Αν επιθυμείτε να μοιραστείτε το περιεχόμενό μας, χρησιμοποιείστε τα κουμπιά κοινοποίησης.