Τόλμη και γοητεία… ala soap operas, της Αναστασίας Κορινθίου

4739330804_8da1440288_z

Όχι δεν θα δω Τουρκικές σειρές… Όχι, δεν θέλω να μάθω τι θα συμβεί μεταξύ παστουρμά και σουτζουκιού και δεν είμαι προκατειλημμένη είμαι απλά τσατισμένη! Soap operas είναι αυτές ή απλά σαπούνι από τα φτηνά που… λιώνει αμέσως και λιώνουμε και εμείς στο κλάμα;

Δράμα σαπουνιού λοιπόν… και θέλω να μου πεις γιατί το εγχώριο δράμα δεν πουλά που είναι δράμα με τα όλα του και πουλά των γειτόνων; Δηλαδή τα δικά τους μίση, πάθη, κερατώματα είναι άλλου επιπέδου; Πφφφ, συγχύστηκα. Κοίτα να δεις και έχω κάνει διατριβή… σε μια σαπουνόπερα Ελληνική που σέβεται τον εαυτό της, οι ήρωες δεν μιλούν ποτέ από σταθερό τηλέφωνο… μόνο από κινητό γιατί έχουν απεριόριστο στο συμβόλαιο τους ενώ στα Τουρκικά μιλούν από κάτι συσκευές της εποχής των Πανθέων.

Άρα, νίκη κατά κράτος! Στα δικά μας, οι πλούσιοι δεν είναι πλούσιοι… το παίζουν βρε παιδί μου τάχα μου τάχα μου κι ας ζουν σε κάτι βίλες που όλες έχουν πισίνα και έχουν κτήματα με αμπέλια και βγάζουν κρασί… στους απέναντι οι πρωταγωνιστές ζουν στην στέρηση… ημιυπόγειο με θέα στον μπακλαβατζή ένα πράγμα… Βέβαια, έχουμε ένα κοινό… οι σύζυγοι, οι συμβίες οι ερωμένες, είναι όλες καρακουκλάρες μα πολύ κακές έως σατανικές. Μέχρι που σκάει μύτη… Η ΜΙΑ, αγνή και αμόλυντος μελαχρινή συνήθως, η αγνή. Η ξανθιά με ρίζα τρία δάχτυλα είναι η στρίτζω. Το νύχι περλέ (αλλά πολύ περλέ σου λέω) και η ατάκα που πέφτει “Όχι Μαξιμιλιανέ δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτήν την αυτοκρατορία να πέσει για ένα καρακατσουλιό και ένα εξώγαμο” Α, ναι πρέπει, δεν το συζητώ καν… επιβάλλεται ένα εξώγαμο που θα είναι πολύ καλό παιδί αν είναι και λίγο τυφλό, κουφό ακόμη καλύτερα και θα θυμίζει πολύ τον Βασιλάκη Καίλα… θα τρώει φακές και το αδελφάκι του που ζει στο παλάτι χαβιάρι. Αχ, δώσε μου σαπουνόπερα αγάπη μου δώσε μου…. δώσε μου αφρόκρεμα του απλού κόσμου και έλα να πάρουμε την Τριπολιτσά με μονόπετρο μπριγιάν. Έλα να σκίσουμε στην τηλεθέαση και να τους φάμε λάχανο. Έλα να τους δείξουμε  ότι, δεν ήταν μόνο οι Ξενόπουλοι, φαμίλια, που είχε να επιδείξει μοιχείες και άλλα εγκλήματα, μα και εμείς τώρα έχουμε το σαπούνι μας!! (το σχοινί να μην συνδυάσουμε και όλα καλά!!).

Published by

Αναστασία Κορινθίου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971, αλλά επέλεξε την Ρόδο για να ζήσει και να δημιουργήσει τα ενήλικα παραμύθια της. Σπούδασε νηπιαγωγός αλλά ποτέ δεν άσκησε το συγκεκριμένο επάγγελμα μιας και την κέρδισε το ραδιόφωνο από πολύ νωρίς. Στον χώρο της συγγραφής μπήκε το 2004 με το βιβλίο της «Γυναίκες από πέτρα». Ακολούθησε η «Καρδιά ενός αγγέλου» που μεταφέρθηκε τηλεοπτικά από τον Στράτο Μαρκίδη, το «Βαρλίκι», «Χρονικό μιας απιστίας», «Η Αδελφότητα των Γκρίζων Κροτάφων» «Σου τηλεφώνησα για ένα αντίο». Παρουσιάστρια της εκπομπής καλώς τους στην τηλεόραση ΑΙΓΑΙΟ το 2014-2015, ραδιοφωνική παραγωγός στον ΠΑΛΜΟ. Για το καλοκαίρι του 2015 παρουσιάζει την εκπομπή "Για πάρτη σας" που ταξιδεύει στα νησιά του Ν.Αιγαίου από το κανάλι ΑΡΤ tv.
Prev Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Φοιτητικού Θεάτρου στην Ερμούπολη της Σύρου
Next 13η Εθνική Ολυμπιάδα Νέας Ελληνικής Γλώσσας στη Ρουμανία, της Ευανθίας Παπαευθυμίου