Τραγουδώντας για έναν δικτάτορα

Το Happy Birthday που τραγούδησε η Jennifer Lopez στον πρόεδρο του Τουρκμενιστάν, προκάλεσε πολλά σχόλια και έφερε σε δύσκολη θέση την διάσημη τραγουδίστρια για την επιλογή της. Οι άνθρωποί της ισχυρίζονται ότι δεν γνώριζε ότι ο πρόεδρος είναι ένας δικτάτορας και η guardian μας θύμισε ότι η Jennifer Lopez δεν είναι η μόνη τραγουδίστρια που έχει τραγουδήσει για τέτοιου είδους προέδρους χωρών, με αντάλλαγμα μια μεγάλη αμοιβή.

Ο Sting το 2009 δέχτηκε να τραγουδήσει έναντι αμοιβής με επταψήφιο ποσό, για τον πρόεδρο του Ουζμπεκιστάν, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην χώρα του και μάλιστα πρόσφατα αφαίρεσε τις άδειες πέντε τοπικών καλλιτεχνών, επειδή τα τραγούδια τους δεν ήταν αρκετά πατριωτικά. Το συγκρότημα Manic Street Preachers τραγούδησαν το 2001 για τον Φιντέλ Κάστρο.

Το συγκρότημα Queen πάλι έχει τραγουδήσει για το απαρτχάιντ το 1984, αλλά και προς τιμή των γενεθλίων του Νέλσον Μαντέλα στο Χάιντ Πάρκ, το 2008. Η Nelly Furtado όπως και οι 50 Cent, η Mariah Carey, η Beyoncé και άλλοι διάσημοι, έχουν τραγουδήσει για τον Καντάφι. Τελικά τα επταψήφια ποσά των αμοιβών, είναι πολύ ισχυρό κίνητρο για τους σταρ, αλλά και για τους δικτάτορες…

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Η Αντιπεριφερειάρχης Ν.Αιγαίου Ελευθερία Φτακλάκη, γράφει για το βιβλίο της Αναστασίας Κορινθίου
Next Στην Βραζιλία δεν χορεύουν σάμπα, της Κικής Τσακίρη